| 
 
 
 | 
Çipura Izgara | 
  | 
Karakol 
Editor 
 
  
Kayıt: 10.11.2005 
Mesajlar: 157 Şehir: Emek/ANKARA | 
Kısa URL: https://ml.md/lc4770 
Gönderme Tarihi: 10.Haz.2006 
8,954 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4 çipura
 
4-6 domates
 
Yeşillik 1 limonun
 
Yemek kaşığı sıvı yağ
 
 
Çipuraları iyice yıkayın, ızgara telini sıvıyağla iyice yağlayın. Çipuraları ve dilimlediğiniz domatesleri önlü arkalı ızgarada pişirin. Balıkları, domates, yeşillik ve limonla servis yapın.
 
 
 
 
Fotoğraf "Doctor" tarafından gönderildi. 24.03.2021
  
 | 
Izgara Çipura | 
  | 
kahve 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 21.04.2006 
Mesajlar: 172 Şehir: Konya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc4895 
Gönderme Tarihi: 12.Haz.2006 
3,559 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 Adet Çipura
 
Sosu İçin
 
4 Tatlı Kaşığı Zeytinyağı
 
1.5 Tatlı Kaşığı Soya Sosu
 
2 Tatlı Kaşığı Sarımsak Suyu
 
3-5 Adet Defne Yaprağı
 
1 Çay Kaşığı Kekik
 
Tuz
 
Karabiber
 
 
Sos için gerekli bütün malzemeleri karıştıralım. Daha sonra hazırladığımız sosu bir tülbentte veya ince delikli tel süzgece dökelim. Sosu süzgeçle süzüp, katı kısımlarını ayırdıktan sonra bir süre buzdolabında bekletelim.
 
Dolaptan çıkardıktan sonra balığın kuyruğundan ve her iki yanağından çay kaşığıyla bu sostan dökelim. Her iki tarafını da yağlayıp kömür ızgarasında kızartalım.
 
Balığı yeşil soğanla süsleyerek servis yapalım.
 
 
 
  
 | 
ÇİPURA IZGARA | 
  | 
Yurdaer 
Aşçı 
 
  
Kayıt: 17.02.2010 
Mesajlar: 19 Şehir: Diyarbakır | 
Kısa URL: https://ml.md/lc47390 
Gönderme Tarihi: 17.Şub.2010 
3,125 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
6 adet çipra
 
3 kaşık zeytinyağı
 
1/2 demet maydanoz
 
karabiber
 
tuz
 
 
Balıklar iyice temizlendikten sonra tuzlanır. Zeytinyağına sokulup çıkarılır ve hemen ızgaraya dizilerek pişirilir.
 
Hazırlık işlemi yemekten en çok yarım saat önce yapılır. Balıklar büyükçe ise iki taraflarından uzunlamasına bıçakla çizgi şeklinde kesilir. Limonu, servis tabağına aldıktan sonra dökülür.
 
Garnitür olarak yanına patates, soğan piyazı konulabilir.
  
 | 
ÇİPURA IZGARA | 
  | 
im 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 20.08.2012 
Mesajlar: 1159 Şehir: Balgat | 
Kısa URL: https://ml.md/lc81561 
Gönderme Tarihi: 01.Ekm.2012 
2,414 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4 adet çipura
 
1/2 su bardağı un
 
1 kahve fincanı zeytinyağı
 
6 çorba kaşığı limon sosu
 
 
1) Çipuraların boynunun 2 santim önüne kadar karnını temizleyin, sırt kılçığını, kuyruğunu ve kanatlarını bir makasla kesip, yıkayıp kurulayınız.
 
2) Sonra balığı tam ortasından bıçağın ucuyla iki tarafından 4 santim uzunluğunda hafif yarınız, tuzlayıp ve hafifçe unlayıp yağlayınız.
 
3) Izgarada 10'ar dakika alt ve üstünü pişirip hemen limon sosu ile servis yapınız.
  
 | 
Çipura Izgara | 
  | 
Ay-Su 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 06.02.2015 
Mesajlar: 43 Şehir: Bolu | 
Kısa URL: https://ml.md/lc105029 
Gönderme Tarihi: 08.Şub.2015 
2,379 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 adet çupra
 
1 adet limon
 
200 gram Akdeniz yeşillikleri
 
1 adet haşlanmış patates
 
İstenirse mayonez
 
 
Öncelikle balığı temizleyin, üzerine zeytinyağı sürüp ızgarada iki yüzünü de pişirin. Yeşillikleri yıkayıp tabağa alın. Mutlaka balıkla haşlanmış patates yenmeli onun için yanına haşlanmış patates koyup sıcak olarak bol limon suyuyla ikram edin.
 
 
 
  
 | 
Çipura Izgara | 
  | 
nazende 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 29.10.2013 
Mesajlar: 29 Şehir: Elazığ | 
Kısa URL: https://ml.md/lc93390 
Gönderme Tarihi: 30.Ekm.2013 
2,325 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 adet çupra
 
1 soğan
 
2 sivri biber
 
2 kırmızıbiber
 
3 defneyaprağı
 
1 çay bardağı zeytinyağı
 
3 domates
 
Tuz, karabiber
 
 
 
Çupraları fırın kabına alıp altına ve içlerine defneyaprağı, soğan ve biberleri yerleştirip fırında pişirebileceğiniz gibi, sadece üzerine zeytinyağı sürüp ızgara yapmanız da mümkün. Doğranmış soğanı, sivri biberi, kırmızıbiberi, yeşillikleri karıştırıp bir salata hazırlayın. Üzerine de irice doğranmış domatesleri yerleştirin. Daha sonra sıcak olarak hepsini bir tabakta sunarak servis yapın.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |