|
|
Çin Usulü Et Sote |
|
arefe
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 07.12.2008
Mesajlar: 34 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc30955
Gönderme Tarihi: 08.Arl.2008
9,945 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 g dana eti (tercihen buttan; bütün yağları alınıp, dövüldükten sonra, verevine 4 cm uzunluğunda, 5 mm genişliğinde şeritler halinde kesilmiş)
4 çorba kaşığı soya sosu (ya da soyu)
4 çorba kaşığı pirinç sirkesi
2 arnavutbiberi (ince doğranmış)
2 çorba kaşığı ayçiçek yağı
6 taze soğan (verevine doğranmış)
1-2 diş sarımsak (dövülmüş)
125 g konserve küçük mısır
250 g havuç (ince şeritler halinde kesilmiş)
125 g karnabahar (yalnız çiçekleri)
125 g taze fasulye (kılçıkları ayıklanmış)
30 el (1 1/4 su bardağı) tuzsuz tavuk suyu (ya da et suyu)
1 çorba kaşığı salça
1 1/2 çorba kaşığı mısır nişastası (1 çorba kaşığı soğuk suyla karıştırılmış)
bir tutam karabiber (taze çekilmiş)
1 çorba kaşığı susamyağı
Et şeritleri, soya sosunun, 2 çorba kaşığı, sirkenin 2 çorba kaşığı ve arnavutbiberi parçalarını bir tencerede karıştırın. Sonra tencerenin kapağını kapatıp, ara sıra karıştırarak, bir kenarda 2 saat bekletin.
Bekletme süresinin sonunda, bir tavayı harlı'ateşe oturtup, ısıtın. Isınınca ayçiçek yağını koyup, taze soğanlar ve sarımsağı katarak, 30 saniye sote edin. Tenceredeki etli karışımı ekleyip, sürekli karıştırarak, etlerin renkleri dönünceye kadar (yaklaşık 3 dakika) sote edin. Delikli plastik spatulayla etleri ve soğanlı karışımı bir tabağa çıkarıp, sıcak kalmalarını sağlayın. Tavaya konserve mısırları koyup, sürekli karıştırarak 2 dakika sote ettikten sonra, havuçlar, karnabahar çiçekleri ve taze fasulyeleri ekleyin ve iyice karıştırarak, 2 dakika pişirin. Tabaktaki etli karışımı yeniden tavaya koyup, iyice karıştırdıktan sonra, karışımı bir tahta kaşık yardımıyla tencerenin bir yanına toplayın. Açılan boşluğa tavuk (ya da et) suyunu koyup, salça, kalan soya sosu, kalan sirke, erimiş mısır nişastasını katın ve karabiberi serpip, sosu kalınlaşıncaya kadar ısıtın. Tahta kaşıkla etli karışımı sosa iyice karıştırıp, üstüne susamyağını gezdirerek, tencereyi ateşten alın. Çin usulü et soteyi 4 düz tabağa bölüştürüpservis yapın.
|
Çin Usulü Et Sote |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc165606
Gönderme Tarihi: 21.Haz.2022
178 defa indirildi / yazdırıldı
|
400 gr. yağsız dana döş jülyen doğranmış
1 adet büyük boy soğan
1 adet kapya biber
1/2 (yarım) adet sarı biber
2 adet acı yeşil biber
1 adet kabak
1 adet havuç
2 diş sarımsak
1 dal biberiye
1/2 (yarım) kahve fincanı soya sosu
1/2 (yarım) kahve fincanı susam yağı (Yoksa zeytinyağı da olur)
Dana etimizi wok tavamıza atıp, harlı ateşte suyunu çekene kadar kavuruyoruz. Bu arada soğanları ince ay şeklinde ve diğer sebzeleri de kibrit çöpünden daha az kalınlıkta doğruyoruz. Etlerimiz suyunu çekince susam yağını atıp hemen ardından tüm sebzelerimizi ve biberiye dalını aynı anda ekliyoruz. Kaşık kullanmadan tavayı sallayarak 7-8 dakika kavurup soya sosu ilave ediyoruz. 3 ya da 4 dakika bu şekilde kavurup servis ediyoruz.
Fotoğraf "Somuncu" tarafından gönderildi. 27.04.2023
|
|
Çin Usulü Et Sote Tarifleri Çin Yemekleri
|
|