|
Çin Salatası |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc87601
Gönderme Tarihi: 14.Mar.2013
4,147 defa indirildi / yazdırıldı
|
Melikgazi Belediyesi
2 Su bardağı haşlanmış pirinç
1 kase bezelye
1 kase mısır
1 demet dereotu
1 demet maydanoz
1 kase kornişon turşu
1 demet yeşil soğan
1 limon suyu
1 fincan zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Pul biber
Haşlanmış pirinç ,bezelye ,mısır ,kornişon turşu ,ince doğranmış yeşillikler tuz, limon suyu, zeytinyağı ile karıştırılır servis tabağına alınarak pul biberle süslenir.
|
ÇİN SALATASI |
|
Şimal Yıldızı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 16.04.2006
Mesajlar: 69 Şehir: istanbul |
Kısa URL: https://ml.md/lc1898
Gönderme Tarihi: 16.Nis.2006
3,883 defa indirildi / yazdırıldı
|
MALZEMELER
1 su bardağı haşlanmış pirinç
1 adet ince rendelenmiş beyaz turp
1 adet salatalık (şerit halinde doğranmış)
1 limonun suyu
1 adet havuç (şerit halinde doğranmış)
1 yemek kaşığı soya sosu
Yeterince tuz
Sosu için:
1 yemek kaşığı soya yağı
2 yemek kaşığı sirke
1 yemek kaşığı soya sosu
1 tatlı kaşığı toz şeker
Yeterince tuz ve karabiber
HAZIRLANIŞI
Önce sosunu hazırlamak için verilen malzemeleri bir kasenin içinde karıştırın. Havuç, turp ve salatalığı ince şeritler halinde doğrayın. Bu karışıma haşlanmış pirinci de ilave edip servis tabağına alın. Üzerine hazırlamış olduğunuz sostan gezdirin. Dereotu ile süsleyip servis yapabilirsiniz.
|
Çin Salatası |
|
gulsimsir
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 13.01.2006
Mesajlar: 180
|
Kısa URL: https://ml.md/lc819
Gönderme Tarihi: 15.Oca.2006
3,508 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 bardak pirinç
1 küçük konserve tane mısır
1 demet dereotu
250 gr. salatalık turşusu
1 paket sosis
2 adet havuç
Tuz
Sıvı yağ
Pirinçleri sıvı yağ ile pilav gibi pişirin. Tane tane ve diri olmalarını sağlayın. Diğer malzemeleri küçük küçük doğrayıp harmanlayın. Soğuk olarak servis yapın.
|
ÇİN SALATASI |
|
SosiScan
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 02.05.2006
Mesajlar: 90 Şehir: Nevşehir |
Kısa URL: https://ml.md/lc6402
Gönderme Tarihi: 29.Tem.2006
3,293 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler
1 su bardağı pirinç
1 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı haşlanmış bezelye
1 su bardağı haşlanmış ince kıyılmış havuç
1 su bardağı haşlanmış mısır
1 su bardağı ince kıyılmış salatalık turşusu
Yeşil soğan, dereotu, maydanoz
1 limon
2 kesme şeker
Tuz
Yapılışı
2 bardak pirinç biraz tuz ve sıcak su ile bir saat ıslatılır. Bol su ile yıkanır. Teflon tencereye sıvı yağ konur. Yıkanmış pirinç, iki kesme şekeri, bir limon suyu, tuz ve 2,5 su bardağı sıcak su ilave edilerek pişirilir. (yağ ile pirinç önce biraz kavrulur.) Bir gece dinlendirilir. Sabah içine bezelye, havuç, mısır, salatalık turşusu, ince kıyılmış dere otu, maydanoz, yeşil soğan ilave edilir. Ve karıştırılır. Arzuya göre limon ve yağ ilave edilir.
|
ÇİN SALATASI |
|
Şimal Yıldızı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 16.04.2006
Mesajlar: 69 Şehir: istanbul |
Kısa URL: https://ml.md/lc1897
Gönderme Tarihi: 16.Nis.2006
3,226 defa indirildi / yazdırıldı
|
MALZEMELER
1 su bardağı pirinç
1 su bardağı haşlanmış mısır
1 su bardağı haşlanmış taze veya konserve bezelye
10-12 adet kornişon
4 adet sivri biber
yarım demet maydonoz
yarım demet dereotu
pul biber
tuz
limon
HAZIRLANIŞI
Tuzlu kaynar suda bekletilmiş pirinç, içinde 5 çorba kaşığı kadar sıvıyağ olan tencerede kavrulur. Üzerine bir bardak su ve tuz eklenerek pişirilir. Altını kapattıktan sonra içine mısır ve bezelye konarak demlenmeye bırakılır. Soğuduktan sonra içerisine ince kıyılmış maydanoz, dere otu, kornişon, sivribiber, pul biber,limon koyulup karıştırılır.
|
Çin Salatası |
|
Bilgi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 29.09.2005
Mesajlar: 38 Şehir: Bakırköy/İSTANBUL |
Kısa URL: https://ml.md/lc5405
Gönderme Tarihi: 19.Haz.2006
3,206 defa indirildi / yazdırıldı
|
MALZEMELER
Istenilen miktarda Havuc, soya filizi ve beyaz lahana
Elma sirkesi
Soya sosu
Seker
Tuz
YAPILIŞI
Lahanayi ince ince kesin,soya filizleriyle birlikte birgun sirkeli sekerde bekletin. Miktar olarak ornegin bir bardak sirkeye biryemek kasigi seker koyun. Havuclari rendeleyin suzulmus soya filizi lahana ile
karistirin. Icine biraz soya sosu ve toz kirmizi biber ekleyin.
|
ÇİN SALATASI |
|
Şimal Yıldızı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 16.04.2006
Mesajlar: 69 Şehir: istanbul |
Kısa URL: https://ml.md/lc1899
Gönderme Tarihi: 16.Nis.2006
3,195 defa indirildi / yazdırıldı
|
MALZEMELER
taze fasulye
soya fasulyesi
2 adet kereviz
1 adet limon
1 adet marul
sıvı yağ
biber, tuz
HAZIRLANIŞI
Marulu, kerevizi ve haşlanmış mantarları iyice yıkayıp minik minik doğrayın. Taze fasulyeleri diri kalacak şekilde haşladıktan sonra onları da aynı biçimde küçük küçük doğrayın, tüm malzemeyi salata kasesine koyup soyayı da kattıktan ettikten sonra limon, yağ, tuz ve biberle hazırladığınız sosu üzerine döküp, servis yapın.
|
ÇİN SALATASI |
|
papatyam-35
Yeni Üye
Kayıt: 20.03.2007
Mesajlar: 4 Şehir: izmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc12750
Gönderme Tarihi: 22.Mar.2007
3,042 defa indirildi / yazdırıldı
|
taze fasulye
soya fasulyesi
4-5 tane mantar
2 adet kereviz
1 adet marul
1 adet limon
sıvı yağ
biber
tuz
Yapılışı:
Marulu, kerevizi ve haşlanmış mantarları iyice yıkayıp minik minik doğrayın.
Taze fasulyeleri diri kalacak şekilde haşladıktan sonra onları da aynı biçimde küçük küçük doğrayın.
Tüm malzemeyi salata kasesine koyun. Soya fasulyesini de küçük küçük doğrayıp ilave edin. Limon, yağ, tuz ve biberle hazırladığınız sosu üzerine döküp, servis yapın.
|
Çin Salatası |
|
susuzyaz
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 21.06.2007
Mesajlar: 30
|
Kısa URL: https://ml.md/lc15553
Gönderme Tarihi: 21.Haz.2007
2,871 defa indirildi / yazdırıldı
|
Gerekli malzeme (4 kişilik):
1 orta boy turp
1 soğan
1 havuç
1 salatalık
1/4 marul
1 çay fincanı soya filizi konservesi
Sos malzemesi:
1 çay bardağı yoğurt
1 çay kalığı ketçap
1 çay kaşığı limon suyu
1 çay kaşığı tuz
Turp, salatalık ve havucu temizleyerek rendeleyin. Malzemeyi bir kapta harmanlayın.
Marul ve soğanı ince ince kıyıp servis tabağına alın. Üzerine turp, salatalık ve havuç karışımını yayın. En üste soya filizini yerleştirin.
Yoğurt, ketçap, limon suyu ve tuzu karıştırarak bir sos hazırlayın.
Salatanın üzerine sosu gezdirip servis yapın.
|
Çin Salatası |
|
Göksen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc108064
Gönderme Tarihi: 02.Haz.2015
2,177 defa indirildi / yazdırıldı
|
Samsun İl Tarım Müdürlüğü
2 su bardağı pirinç
3,5 su bardağı kaynar su
1 su bardağı haşlanmış havuç
1 su bardağı haşlanmış bezelye
1 kase doğranmış kornişon turşu
2-3 adet ince doğranmış taze soğan
İnce doğranmış maydanoz
2 su bardağı haşlanmış mısır
Çörekotu
1 limon suyu
Tuz
Pirince üzerini geçecek kadar sıcak su koyup nişastasının çıkması için 15-20 dakika bekletip, suyunu süzün.
Pilav tenceresinde biraz sıvı yağ ile önce kavurup,sonra üzerini geçecek kadar yaklaşık 3 su bardağı kaynar su ekleyip pilav gibi pişirin. Pişen pirinci kapağını açıp iyice soğutun. (soğumadan malzemeleri eklersek lapalaşır)
Yarım ay şeklinde doğranmış havuç, bezelye, maydanoz (dereotu da çok yakışıyor)ve kornişon turşuyla pirinci harmanlayın. Üzerine biraz tuz ve limon suyu ilave edin.(turşu tuzlu olduğu için ölçülü olmada fayda var) Çörekotuyla süsleyip servis yapın.
|
Çin Salatası |
|
güzel
Aşçıbaşı
Kayıt: 06.06.2018
Mesajlar: 24 Şehir: Denizli |
Kısa URL: https://ml.md/lc134635
Gönderme Tarihi: 06.Haz.2018
1,218 defa indirildi / yazdırıldı
|
Bezelye
Mısır
Tuz
Karabiber
Yeşillikler
Bezelye ve mısır haşlanır. Hepsi bir salata kasesine koyup karıştırılır.
|
Çin Salatası |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc167417
Gönderme Tarihi: 20.Eyl.2022
332 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı yasmin pirinç
1 adet kuru soğan
2 dal taze soğan
1 su bardağı konserve mısır
2 adet kapya biber
8 adet kornişon turşu
4 dal dereotu
Limon
Zeytinyağı
Tuz
Pirinçleri yıkayıp süzün.
Daha sonra 1 su bardağı kadar su ilave edip haşlayın.
Diğer malzemeleri de küp şeklinde doğrayın.
Pirinçler de haşlanıp soğuyunca bir kaseye alın.
Üzerine doğradığınız diğer malzemeleri ilave edin.
Son olarak limon, zeytinyağı ve tuzu ayrı bir kapta karıştırıp salatanın üzerine gezdirin.
|
Çin Salatası |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc171115
Gönderme Tarihi: 28.Mar.2023
283 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://cook.com.tr
Zeytinyağı 2 Çorba Kaşığı
Sofra Tuzu 1 Çay Kaşığı
Dereotu 0.5 Demet
Maydanoz 0.5 Demet
Limon Suyu 1 Çorba Kaşığı
Basmati Pirinç 2 Su Bardağı
Su 3 Su Bardağı
Nar Ekşisi 1 Çorba Kaşığı
Bezelye 1 Su Bardağı
Mısır 1 Su Bardağı
Havuç 3 Adet
Taze Soğan 4 Dal
Kornison Tursu 5 Adet
2 bardak pirinci, 3 bardak suyla, pilav gibi pişirin, iyice soğutun. Lapa bir kıvam olmaması için kullanılacak tüm malzemelerin sıcaklığının birbirine yakın/aynı olması çok önemlidir. Mevsiminde COOK Buzdolabı Poşetiyle dondurucuya koyduğumuz mısır ve bezelyeyi pirince ekleyin. Doğranmış kornişon turşuyu, kıyılmış maydanoz ve dereotunu karışıma ilave edin. (Arzu ederseniz) havuçları haşlayıp soğutun, küp küp doğrayın. Tüm malzemeleri karıştırdıktan sonra, limon suyunu ve nar ekşisini ekleyin. Kornişon turşu tuzlu olduğundan, tuz miktarını damak tadınıza göre kontrollü atmanızı öneririm.
|
|