| 
 
| 
 
 
 | 
 
Çilekli Tavukgöğsü | 
 
  | 
TAMYOL 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.12.2014 
Mesajlar: 30
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc103982 
Gönderme Tarihi: 29.Arl.2014 
2,039 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
1/2 kg çilek
 
2 çorba kaşığı nişasta
 
yarım bardak şeker
 
4 bardak süt
 
4 çorba kaşığı un
 
2 adet yumurta sarısı
 
1 bardak şeker
 
125 gr margarin
 
 
Çilekler robottan geçirilerek nişasta ve şeker ile bir taşım kaynatılır. Hazırlanan çilek sosu soğumaya bırakılır. Diğer yandan un margarin ile hafifçe kavrulur. Süt, şeker, yumurta sarıları çırpıldıktan sonra orta ateşte pişirilir. Ocaktan indirildikten sonra tekrar çırpılarak ıslatılmış bir kaba dökülür. Biraz soğuduktan sonra çilek sosu üzerine yayılır ve 1 saat kadar buzdolabında dinlendirdikten sonra servis yapılır.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
ÇİLEKLİ TAVUK GÖĞSÜ Tarifleri Aşure Tarifleri
 | 
 
 
 
 |