| 
 
 
 | 
Çilekli Tartolet | 
  | 
burçe 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 18.06.2009 
Mesajlar: 20 Şehir: İstanbul | 
Kısa URL: https://ml.md/lc37492 
Gönderme Tarihi: 18.Haz.2009 
3,028 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 Çorba kaşığı şeker
 
1 kg. çilek
 
1/2 çorba kaşığı iç yeşil fıstık
 
2 adet portakal
 
1/2 paket vanilya,
 
500 gr. un
 
2 adet yumurta
 
40 gr. maya
 
1 çay kaşığı şeker
 
2 çorba kaşığı yağ
 
1/2 bardak su
 
4 tutam limon kabuğu rendesi
 
1,5 kahve kaşığı tuz
 
1 bardak ılık su
 
 
Unu eledikten sonra ortasını açın. Ortasına mayayı koyarak biraz da su katın. Etrafından kısım kısım un alarak hamur yapın. En sonunda bütün kalan unu onların üstüne atın ve bırakın. Altta kalan maya, üstteki unları çatlatınca, hamuru tekrar açın. Etrafına da şeker ve tuz, orta bölümüne de yumurta kırarak, yağ ve limon kabuğu rendesi ilâve edin. Suyun diğer kısmını katarak yumuşak bir hamur yapın. İnce olarak açın. Oişli nemse kalıbı ile keserek yağlanmış kalıplara yerleştirin. İçlerine birer ince kağıt yerleştirin. Orta ısrtı fırında pişirin. Soğuduktan sonra, üzerine dilim dilim kesilmiş portakal dilimlerini, onun üstüne de çilekleri yerleştirin. Üstüne vanilya ve pudra şekeri serpin. Tartöletin içlerini krem şantîy ile doldurun. Üstünü de süsleyin, yeşil fıstık serpin ve servis yapın.
  
 | 
Çilekli Tartöletler | 
  | 
katre 
Aşçı 
 
  
Kayıt: 07.12.2009 
Mesajlar: 19 Şehir: Amsterdam | 
Kısa URL: https://ml.md/lc44302 
Gönderme Tarihi: 07.Arl.2009 
3,367 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Hamuru için:
 
1 bardak un
 
140 gram tereyağı veya margarin
 
3,5 çorba kaşığı pudra şekeri
 
1 yumurta sarısı
 
1 limonun kabuğu
 
Üzerine:
 
1 su bardağı süt
 
1 paket krem şanti
 
350 gram dondurulmuş çilek
 
 
Unu eleyerek bir kaba alın. Ortasını havuz gibi açın. Küp küp doğranmış tereyağı veya margarini, yumurta sarısı, limon kabuğu ve pudra şekerini ilave edin. Parmaklarmızmı ucuyla çabuk çabuk yoğurun. Hamuru plastik folyoyla kaplayın. Buzdolabında en az yarım saat dinlendirin. Çıkartıp, tart hamurunu 23 cm çapındaki bir kalıba veya küçük tartölet kalıplarına döşeyin. Birkaç yerlerinden çatal batırıp, çatlamalarını önleyin. Orta ısıdaki fırında hamur pembeleşene dek 35 dakika kadar pişirin. Çıkartıp, soğutun. Bu arada krem şantiyi sütle çırpın. Tartların üzerine sıkın. Son olarak dondurulmuş çilekleri yıkayıp, düzgün bir şekilde dizin. Dilerseniz üzerine sulandırılmış çilek reçeli ile cila yapıp, servis yapın.
 
 
 ML® Armutlu Tartolet için tıklayın 
 
 
 
 
Fotoğraf "dolu" tarafından gönderildi. 25.09.2024
  
 | 
Çilekli Tartolet | 
  | 
muzaffer 
Aşçı 
 
  
Kayıt: 09.12.2009 
Mesajlar: 19 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc44355 
Gönderme Tarihi: 09.Arl.2009 
4,345 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
400 gram dondurulmuş tart hamuru
 
150 gram (3/4 su bardağı) pirinç
 
2,5 dl. (1 su bardağı) süt
 
1 çay kaşığı toz tarçın
 
100 gram (2/5 su bardağı) tozşeker
 
3 yumurta
 
1 paket vanilya
 
100 gram çilek
 
 
1 Tart hamurunu oda sıcaklığında çözülmeye bırakın. Pirinci, yaklaşık 10 dakika haşlayıp süzün. Süt ve tarçınla birlikte bir kaba koyun. Suyunu çekene kadar pişirip başka bir kaba alın. İki yumurtanın sarısını ayırıp bir paket vanilyayla çırpın. Tozşekeri, bir bütün yumurtayı, vanilyalı yumurta sarısını ve çilekleri ilave edip çırpmaya devam edin.
 
2 Hamuru unlu bir yüzeye yayın. Yağlanmış 12 adet tart kalıbıyla bu hamurdan tartlar yapın. İçlerini pirinç doldurup önceden ısıttığınız 180 derecelik fırında 20 dakika bekletin. Tartları çıkarıp soğumaya bırakın.
 
3 Her birinin üstünü çilekle süsleyip süzgeçten geçirilmiş pudra şekeri gezdirin. Artık servis yapabilirsiniz.
  
 | 
Çilekli Tartölet | 
  | 
pembe&beyaz 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 07.06.2011 
Mesajlar: 63 Şehir: Eskişehir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc64179 
Gönderme Tarihi: 11.Haz.2011 
3,616 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 Elif Korkmazel
 
 
10 çorba kaşığı un
 
1 yumurta
 
1 paket margarin
 
2 çorba kaşığı pudra şekeri
 
1/2 paket kabartma tozu
 
1 paket vanilya
 
1 tutam tuz
 
Kreması için:
 
2 su bardağı süt
 
4 çorba kaşığı pirinç unu
 
4 çorba kaşığı toz şeker
 
1 paket vanilya
 
 
Hamur için verilen malzemeleri yoğurun, 15 dakika dinlendirin. Hamuru tart kalıplarının büyüklüğünde açın, yağlanmış kalıplara yerleştirin. Çatalla delik açıp 170 derece fırında pişirin.
 
Krema için verilen malzemeleri çırpın ve krema kıvamına gelene kadar kaynatın. Kremayı tartlara paylaştırıp çilekle süsleyerek servis yapın.
  
 | 
Çilekli Tartolet | 
  | 
Kara Kalem 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.02.2015 
Mesajlar: 32 Şehir: Kütahya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc128097 
Gönderme Tarihi: 07.Eyl.2017 
1,540 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.elele.com.tr
 
 
Elenmiş unu ve tereyağını robota koyun ve 12 dakika çalıştırın. Daha sonra içine pudra şekerini, yumurta sarılarını ve suyu ilave edin. Bir dakika kadar daha karıştırıp hamuru tezgaha boşaltın. Hamuru elinizle toparlayıp streç filme sarın ve 1-2 saat buzdolabında dinlendirin. Dinlenmiş hamurunuzdan cevizden daha büyük parçalar koparıp merdaneyle açın ve tart kalıplarına yerleştirin. Bir çatal yardımıyla hamurun tabanında delikler açın. Önceden ısıttığınız fırında tartlar pembeleşene kadar pişirin. Diğer tarafta bir tencereye boşalttığınız kremanızı kaynama noktasına gelinceye kadar ısıttıktan sonra ocağın altını kapatın ve rendelediğiniz çikolatayı kremaya ilave edin. Sürekli karıştırarak çikolatanın erimesini sağlayın. Soğuyan çikolatanızı mikserle 1-2 dakika çırpın.
 
Süslemesi için: Çikolatayı tartlara paylaştırın ve dilimlenmiş çilekleri yerleştirin. Tart jölesini poşetin üzerindeki tarife göre hazırlayın ve bir fırça yardımıyla çileklerin üzerine sürün. Tartlarınızı soğutarak servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Çilekli Tart | 
  | 
arkın 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 19.09.2017 
Mesajlar: 25 Şehir: Çanakkale | 
Kısa URL: https://ml.md/lc128393 
Gönderme Tarihi: 20.Eyl.2017 
1,303 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.elele.com.tr
 
 
200 g un
 
60 g pudra şekeri
 
100 g tereyağı
 
1 çay kaşığı vanilya
 
1 yumurta
 
Tartların kaplaması için 300 g çikolata
 
Krema için:
 
200 g süt
 
75 g toz şeker
 
40 g un
 
1 çay kaşığı vanilya
 
30 g krem şanti
 
 
Unun ortasını açarak havuz yapın. Pudra şekeri, yumurta, tereyağı ve vanilyayı ortasına koyarak beraber yoğurun. Hamuru açarak tart kalıplarına döşeyin ve 175 derecelik fırında 25 dakika kadar pişirin.
 
Süt, şeker, un ve vanilyayı beraber karıştırın. Ocağa koyun ve iyice karıştırarak pişirin. Krema bağlandıktan sonra bir kenara alın, karıştırarak soğutun. 30 g krem şantiyi ekleyerek iyice karıştırın. Çikolatayı benmari usulü eritin. Tart kalıplarını bir fırça yardımıyla çikolata ile kaplayın. Hazırladığınız kremayı tartların içine doldurun, üzerine çilekleri dizerek servise hazır hale getirin.
 
 
 
  
 | 
Çilekli Tartolet | 
  | 
kalben 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 13.07.2018 
Mesajlar: 25 Şehir: Burdur | 
Kısa URL: https://ml.md/lc135481 
Gönderme Tarihi: 14.Tem.2018 
803 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
225 g un
 
110 g tereyağı, küplü
 
Pasta Kreması için:
 
2 büyük yumurta sarısı
 
55 g pudra şekeri
 
2 yemek kaşığı un
 
2 yemek kaşığı mısır nişastası
 
1 çay kaşığı vanilya özü
 
250 ml süt
 
Üzeri için:
 
250 g çilek, dörde bölünmüş
 
Pudra şekeri
 
Nane yaprakları
 
 
Fırını 200 ° C'ye ısıtın.
 
Unu bir karıştırma kabına alın ve tereyağını ekleyerek, karışım ince kırıntılara benzeyene kadar ovalayın. Hamur bütünleşene kadar soğuk su ilave edin.
 
Hamuru unlu bir yüzeyde yuvarlayın ve 6 daire kesin, ardından 6 tartolet kalıbının içini kaplayın. Kalıpların içine biraz kuru fasulye koyarak fırın tepsisine dizin ve 10 dakika pişirin. Fasulyeleri çıkarın ve 2 dakika daha pişirin, fırından alın ve soğumaya bırakın.
 
Sütü kaynana kadar bir tencerede ısıtın. Bu arada, ısıya dayanıklı bir kapta yumurta sarısı, şeker, un ve vanilyayı karıştırın. Yavaşça sütü dökün, sürekli çırpın, sonra tavaya geri aktarın. Çok yavaşça ısıtın, kalınlaşana kadar sürekli karıştırın. Hamur halindeki tartoletlerin içine kaşıkla atın ve soğumaya bırakın.
 
Çilekleri tartoletlerin üstüne koyun pudra şekeri ve nane ile süsleyin.
 
 
 
  
 | 
Çilekli Tartölet | 
  | 
yasemin abla 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 18.06.2019 
Mesajlar: 40 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc143550 
Gönderme Tarihi: 18.Haz.2019 
609 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
http://www.hurriyet.com.tr
 
 
1,5 su bardağı un
 
1 adet yumurta
 
100 gram tereyağı
 
1 kahve fincanı pudra şekeri
 
Bir tutam tuz 
 
Kreması için:
 
2 su bardağı süt
 
2 kaşık un
 
4 kaşık toz şekeri
 
1 paket vanilya
 
Süsleme için:
 
Yarım kase çilek ya da başka meyve
 
 
Yumurta ve tereyağını iyice çırpın. Tuz, şeker ve ununu ekleyip yoğurun. Buzdolabına atıp dinlendirin.
 
Dinlenen hamurunuzu tart kaplarınıza yerleştirin. Üzerine fırın kağıdı yayıp ortalarına da ağırlık yapması için nohut, fasulye gibi bakliyat yerleştirin. 180 derecede rengi pembeleşene kadar 10-13 dakika pişirin.
 
Hamurunuz pişince kreması için tüm malzemeleri ocağa alıp çırparak pişirin. Krema sıcakken tart kaplarına yerleştirin. Üzerini çilek dilimi ve pudra şekeri ile süsleyin.
 
 
 
  
 | 
Çilekli Tartölet | 
  | 
Yemekhane 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.08.2020 
Mesajlar: 5284 Şehir: Amasya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc162698 
Gönderme Tarihi: 27.Oca.2022 
365 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Tart için:
 
125 gram margarin
 
1,5 su bardağından bir parmak fazla un
 
1 adet yumurta
 
1 su bardağı pudra şekeri
 
Kalıpları yağlamak için:
 
Margarin
 
Krema için:
 
1 adet yumurta
 
5 çorba kaşığı toz şeker
 
2 su bardağı süt
 
4 çorba kaşığı un
 
1 çorba kaşığı nişasta
 
1 çay kaşığı vanilya
 
Süslemek için:
 
500 gram çilek
 
1 paket tart jölesi
 
Yarım su bardağı file badem
 
 
Tart için, şeker ve yağı derin bir kapta karıştırın. Yumurta ve unu ilave ederek iyice yedirin. Hamuru kulak memesi yumuşaklığına gelene kadar yoğurun. Daha sonra hamurdan ceviz iriliğinde bezeler koparıp, yağlanmış tartölet kalıplarına yayın. 170 derece fırında, tart hamurunun rengi hafif dönene kadar pişirin. Bu arada kremayı hazırlamaya başlayın. Bunun için de, çukur bir kapta yumurta ve şekeri çırpın. Sütü kaynatıp, yumurta ve şekere ilave ederek karıştırın. Diğer malzemeleri de ekleyerek muhallebi kıvamına gelene dek karıştırarak kaynatın. Tartölet ve kremayı soğumaya bırakın. Daha sonra tartöletlerin üzerini krema ile doldurun. Temizlenmiş ve dekoratif kesilmiş çileklerle süsleyin. Paketindeki tarife göre hazırladığınız jöleyi, çileklerin üzerine gezdirin. Tartöletleri file badem ile süsleyerek servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Çilekli Tartoletler | 
  | 
Selver Somuncu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.05.2007 
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc170561 
Gönderme Tarihi: 28.Şub.2023 
352 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://cook.com.tr
 
 
Un 1.5 Su Bardağı
 
Sofra Tuzu 0.5 Çay Kaşığı
 
Toz Şeker 0.5 Su Bardağı
 
Pudra Şekeri 0.5 Su Bardağı
 
Tereyağı 3.5 Çorba Kaşığı
 
Tereyağı 125 Gram
 
Çilek 500 Gram
 
Yumurta 1 Adet
 
Yumurta 6 Adet
 
Vanilya 1 Paket
 
Mısır Nişastası 1 Çay Bardağı
 
Pastörize Süt 2 Su Bardağı
 
Toz Jöle 1 Paket
 
 
Önce un, şeker ve tuzu mutfak robotunda karıştırın. Daha sonra küp küp doğradığınız soğuk tereyağını ekleyerek, robotu fasılalı aralıklarla çalıştırıp, karıştırın. Hamur birbirine yapışmayıp, minik bezelyeler kıvamında olacaktır. En son 1 yumurta sarısını da ekleyip biraz daha karıştırın. Daha sonra hamuru alıp hızlıca birbirine yapıştırıp, yoğurun ve gıdaya temas edeceğinden COOK Polietilen streç film ile kaplayıp, buzdolabında en az 1 saat kadar dinlendirin. Hamuru buzdolabından aldıktan sonra, unladığınız mutfak tezgahı üzerinde elle yoğurun. Mini tartolet kalıplarını yağlayıp unladıktan sonra, hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak merdane ile kalıpların çapına uyacak şekilde merdane ile açın. Hamuru yağladığınız kalıpların içine yerleştirip, kenara sarkan kısımlarını koparın. İçine bir çatal yardımıyla delikler açarak, 150 dereceye ayarlanmış fırında 15 dakika kadar pişirin.
 
Pişirme tencerenizde yumurta sarılarını, mısır nişastasını ve şekeri mikserle çırpın. Hızlıca çırpmaya devam ederken daha önceden kaynattığınız sütün önce 1/4 'ünü, ekleyin, çırpmaya devam edin. Daha sonra yine çırpmaya devam ederken, sütün geri kalanını da yavaş yavaş ekleyerek çırpmaya devam edin. Kaynadıktan sonra tencerenin altını kapatıp, vanilya ve tereyağını ekleyip kaşıkla karıştırın ve üzerine , kremanın katılaşmaması, kaymak tutmaması için polietilen streç film ile kaplayarak, soğumaya bırakın.
 
Daha önceden pişirip, ılıttığınız tartoletlerin içine hazırladığınız kremayı sürüp, üzerine ince ince dilimlediğiniz çilekleri yerleştirin. Her bir tartoletin üzerine, tarifine göre hazırlanmış, çilekli toz jöle döküp soğuması için buzdolabında bekletin. Soğuduktan sonra çilekli tartoletleriniz servis için sunuma hazırdır.
 
 
 
  
 | 
Çilekli Tartolet | 
  | 
dolu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 28.01.2014 
Mesajlar: 3325 Şehir: Denizli | 
Kısa URL: https://ml.md/lc180128 
Gönderme Tarihi: 29.Ekm.2024 
273 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Hamuru için:
 
125 gram tereyağı
 
2 su bardağı un
 
Yarım su bardağı pudra şekeri
 
1 yumurta
 
Çok az tuz
 
İçi için:
 
250 gr soğuk mascarpone
 
200 gr soğuk krema
 
1 paket vanilya
 
50-70 gr pudra şekeri
 
Pastacı kreması için:
 
2 adet yumurta sarısı
 
3. 5 su bardağı süt
 
4 yemek kaşığı tepeleme un
 
3 yemek kaşığı tepeleme nişasta
 
6 yemek kaşığı şeker
 
1 paket vanilya (Ocaktan alınınca eklenecek)
 
1 yemek kaşığı tereyağı (Ocaktan aldıktan sonra eklenecek)
 
1 paket çiğ krema(Krema soğuduktan sonra kıvamına göre eklenecek)
 
1 paket krem şanti (Krema soğuduktan sonra eklenecek)
 
 
Çilekli tartoletin önce hamurunu hazırlayın.
 
Un, tuz ve pudra şekerini iyice homojen olana kadar karıştırın.
 
Soğuk tereyağını kesip ekleyin ve yoğurun.
 
Biraz karıştırdıktan sonra 1 yumurta ekleyip yoğurmaya devam edin.
 
Hamur kıvamına gelince ceviz büyüklüğünde yuvarlaklar yapıp yarım saat buzdolabında bekletin.
 
Tartolet kalıbını yağlayıp her bölmeye hamurları koyup bastırın.
 
Kısık ateşte arkalı önlü bütün hamurları pişirin.
 
Onlar pişerken kremaya geçin.
 
Yumurta sarısını, unu, nişastayı, şekeri ve sütü orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin.
 
Ocaktan aldıktan sonra vanilya ve tereyağını ekleyip karıştırın.
 
Koyu kıvamlı bir krema olmalı. Streçleyip buzdolabında en az 2 saat bekletelim.
 
Dolaptan çıkartıp toz krem şantiyi ekleyip üzerine az miktarda krema ilave edip mikserle çırpın. Kıvamı damak zevkinize bırakıyoruz.
 
Tartoletler soğuyunca krem şanti torbasıyla kremayı tartoletlerin içine sıkın. Üzerlerini çilekle süsleyin.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |