| 
 
 
 | 
Çilekli Sütlü Tatlı | 
  | 
BEYAZ BALİNA 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 27.04.2015 
Mesajlar: 31 Şehir: Isparta | 
Kısa URL: https://ml.md/lc107122 
Gönderme Tarihi: 27.Nis.2015 
2,052 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 litre süt
 
10 çorba kaşığı irmik
 
10 çorba kaşığı şeker
 
600 gram çilek
 
2 paket vanilya
 
1 çay kaşığı tarçın
 
2 çorba kaşığı nişasta
 
1 çay bardağı şeker
 
1 çay bardağı su
 
 
Tencerede süt, irmik ve şekeri çırpın. Ocakta koyulaşıncaya kadar pişirin. Ayrı bir yerde irice doğranmış çilekleri tencerede şekerle pişirip kaynatın. Nişastayı suyla açın, tencereye ilave edip koyulaştırın. Kabın içine sütü, irmiği, üzerine de çilekleri koyup soğumaya bırakın.
  
 | 
Çilekli Süt Tatlısı | 
  | 
baht 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.09.2017 
Mesajlar: 23 Şehir: Mardin | 
Kısa URL: https://ml.md/lc128653 
Gönderme Tarihi: 01.Ekm.2017 
1,262 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.elele.com.tr
 
 
9 yemek kaşığı irmik
 
9 yemek kaşığı toz şeker
 
1 paket vanilya
 
Üzeri için:
 
1 kase çilek
 
1 paket tart jölesi
 
2.5 çay bardağı vişne suyu
 
 
Bir tencereye irmik ve toz şekeri koyup sütü yavaş yavaş ekleyerek ocak üzerinde muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin. Ocaktan alıp vanilyayı ekleyin. Islatılmış kelepçeli kalıba dökün ve biraz soğutun. Çilekleri ikiye bölüp tatlının üzerini süsleyin. Diğer tarafta tart jölesini paketin üzerindeki tarife göre vişne suyuyla hazırlayın. Çileklerin üzerine dökün. Buzdolabında  1 gece bekletin. Servise sunun.
 
 
 
  
 | 
Çilekli Tatlı | 
  | 
Doctor 
English Admin 
 
  
Kayıt: 15.01.2007 
Mesajlar: 1266 Şehir: KKTC | 
Kısa URL: https://ml.md/lc163068 
Gönderme Tarihi: 14.Şub.2022 
436 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kg süt
 
2 çay bardağı un
 
2 çay bardağı toz şeker
 
1'er paket vanilya ve krem şanti
 
1 büyük paket hindistancevizi
 
Yarım kg çilek
 
 
Süt, un, toz şeker ve vanilyayı bir tencereye koyun ve muhallebi gibi pişirin. Tercihen fırın tepsisine bol hindistan cevizi koyarak tüm tabanına dikkatlice yayın. Açık kalmamasına özen gösterin ki muhallebi yapışmasın. Pişirdiğiniz muhallebi ılınınca tepsiye dökün ve hindistancevizinin üzerine yayılmasını sağlayın. Buzdolabına alın ve bekletin. Bu arada krem şantiyi üzerindeki tarife göre hazırlayın ve derin dondurucuda 5-6 dakika beklettikten sonra, muhallebinin üzerine ince bir kat şeklinde yayın. Tepsiyi servis yapacağınız zamana kadar buzdolabında bekletin. Daha sonra muhallebiyi kare halinde kesip, servis tabağına koyun. Alt karenin üzerine bir kaç dilim çilek yerleştirin ve tepsiden bir kare daha alıp hindistancevizli tarafı yukarı gelecek şekilde ters yüz ederek çileklerin üzerini kapatın. Bol hindistan cevizi ile süsleyip servis yapın.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |