| 
 
 
 | 
Çilekli Sütlaç | 
  | 
DARI 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 02.03.2007 
Mesajlar: 416 Şehir: Kırıkkale | 
Kısa URL: https://ml.md/lc12444 
Gönderme Tarihi: 07.Mar.2007 
2,258 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
300 gram kokulu çilek
 
50 gram pudra şekeri
 
1/2 limonun suyu
 
8 bardak süt
 
1+1/4 bardak toz şekeri
 
1 kahve fincanı pirinç
 
1/4 kahve fincanı pirinç unu
 
1/4 kahve fincanı nişasta
 
2+1/4 bardak su
 
1 kahve kaşığı tuz
 
 
Çileklerin çöplerini çıkardıktan sonra bunları iyice yıkamalı. Sonra kristal bir kâseye koymalı ve üstüne pudra şekerini serptikten sonra püskürterek yarım limonun suyunu döküp iki saat kadar bu marinatta dinlendirmen. Bu arada sekiz bardak süt, toz şekeri, pirinç, pirinç unu, nişasta, tuz ve sudan yararlanarak bir sütlâç hazırlamalı.
 
Sütlâç pişince bunu kristal kâselere veya balon bardaklara boşaltıp bir kenarda soğumaya bırakmalı. Sütlâç soğuyunca bunların üstüne çilekleri bölerek yerleştirmeli ve sofraya götürüp servis yapmalı.
  
 | 
Çilekli Sütlaç | 
  | 
Çizmeli 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 13.04.2008 
Mesajlar: 23 Şehir: Ostim | 
Kısa URL: https://ml.md/lc23169 
Gönderme Tarihi: 13.Nis.2008 
2,519 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 çay bardağı pudra şekeri
 
250 gr. çilek
 
1750 gr. süt
 
Yarım limon suyu
 
1 fincan pirinç
 
1/2 fincan pirinç unu
 
2 bardaktan biraz fazla su
 
1/2 fincan nişasta
 
1 bardaktan biraz fazla şeker
 
1 tutam tuz
 
 
Çilekleri ayıklayıp, yıkayın. Bir borcama koyup, üzerine pudra şekerini serpin ve limon suyunu yayın. 2-3 saat dinlendirin. Kalan malzemeden bir sütlaç yapın. Kâseleri boşaltın. Soğuyunca üzerine hazırladığınız çilekleri serpiştirin.
  
 | 
Çilekli Sütlaç | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc169840 
Gönderme Tarihi: 19.Oca.2023 
360 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.droetker.com.tr
 
 
Dolgu:
 
250 - 300 g çilek
 
0,5 çay bardağı su
 
1 tatlı kaşığı Dr. Oetker Mısır Nişastası
 
1 - 2 yemek kaşığı toz şeker
 
1 çay bardağı fındık kırığı
 
Sütlaç için:
 
1 poşet Dr. Oetker Sütlaç
 
3 su bardağı süt
 
1 su bardağı krema
 
Süslemek için:
 
5 - 6 adet çilek
 
1 - 2 yemek kaşığı fındık kırığı
 
 
Çilekleri yıkayıp küp şeklinde kesin ve tencereye alın. Yarım çay bardağı suyu bir kaseye alın, nişastayı ilave edip kaşık ile eriyinceye kadar karıştırın ve çileklerin üzerine dökün. Toz şekeri ilave edin ve orta ateşte karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 2-3 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın.
 
Süt ve kremayı bir tencereye alıp üzerine sütlaç poşetini boşaltın. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynama başlayınca ocağı kısın ve 5 dakika daha karıştırarak pişirmeye devam edin. Ocaktan alın ve arada karıştırarak 15 dakika ılıtın.
 
Sütlacı, aralara çilekli sos ve fındık kırığı koyarak kuplara paylaştırın. Oda sıcaklığına gelince buzdolabına alın ve 1-2 saat bekletin. Kupları çilek ve fındık kırığı ile süsleyin ve servis yapın.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |