| 
 
 
 | 
Çilekli Su Muhallebisi | 
  | 
Saadet 
Türkçe Admin 
 
  
Kayıt: 12.07.2005 
Mesajlar: 9281 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc118518 
Gönderme Tarihi: 29.Tem.2016 
1,241 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 litre süt
 
1 paket vanilya
 
5 yemek kaşığı tepeleme buğday nişastası
 
Üzerinin sosu için:
 
2 su bardağı çilek (ayıklanmış)
 
1 su bardağı toz şeker
 
 
Derin bir tencerenin içinde; süt, vanilya ve buğday nişastasını iyice özleşene dek karıştırıp, orta ısıdaki ateşin üzerine oturtalım. Sürekli karıştırarak kaklaşıncaya dek peşirelim. Muhallebi kaynamaya başladıktan 5 dakika sonra altını kapatalım ve ocaktan alalım. Yaklaşık 25 cm çapındaki yuvarlak bir kek kalıbının içini suyla iyice çalkayalım. Ilınan muhallebiyi dikkatlice kalıbın içine boşaltalım. Buzdolabında 1 gece bekletip, ertesi gün bir servis tabağına ters çevirelim. öte yandan ayıklanmış ve yıkanmış çilekleri, toz şekerle beraber mutfak robotundan çekerek püre haline getirelim. Sonra da bu çilekli sosu muhallebinin üzerine gezdirerek servise sunalım.
 
 
Not: Eğer daha şekerli tadları seviyorsanız, çilek sosunun şeker oranını artırabilirsiniz.
  
 | 
Çilekli Su Muhallebisi | 
  | 
Ceren 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.04.2011 
Mesajlar: 133 Şehir: Trabzon | 
Kısa URL: https://ml.md/lc75990 
Gönderme Tarihi: 24.May.2012 
2,338 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 litre süt
 
3 çorba kaşığı şeker
 
4 çorba kaşığı mısır nişastası
 
1 paket vanilya
 
1,5 su bardağı su
 
250 gram çilek
 
1 çay bardağı pudra şekeri
 
1 paket vanilya
 
 
Süt ve şekeri karıştırarak tencerede kaynatın. Kaynayınca üzerine su ile çırptığınız nişastayı döküp karıştırmaya devam edin. Üzerine vanilyayı ekleyip ocaktan alın. Suyla ıslatılmış kaplara paylaştırın. Bu arada su muhallebisi suyla da yapılıyor hatta içine şeker koymadan üzerine koyduğunuz malzemenin şekeri ile servis yapılabiliyor. Ama ben biraz şekerli olunca daha lezzetli olduğunu düşünüyorum. Sosu için ise yıkanmış çileklerin üzerine şekeri ve vanilyayı ekleyip blenderden geçirin. Muhallebinin üzerine paylaştırıp ikram edin.
  
 | 
Çilekli Su Muhallebisi | 
  | 
Ünye'li 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 03.05.2011 
Mesajlar: 44 Şehir: Ordu | 
Kısa URL: https://ml.md/lc64297 
Gönderme Tarihi: 13.Haz.2011 
2,867 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 Elif Korkmazel
 
 
1 litre süt
 
1 su bardağı toz şeker
 
1/2 çay kaşığı tuz
 
1 su bardağı su
 
1 kahve fincanı pirinç unu
 
Sos için:
 
1 su bardağı su
 
500 gr. çilek
 
1 çay bardağı toz şeker
 
1 tatlı kaşığı mısır nişastası
 
 
Süt, toz şeker ve tuzu kaynatın. Pirinç ununu suyla açın. Nişastalı karışımı kaynayan süte sicim gibi dökerken karıştırın. Muhallebi kıvamına gelince ocaktan alın. Suyla çalkalanmış küçük derin kaplara pay edin. Buzdolabına koyup dondurun. Sosu için su, ezilmiş çilek, toz şeker ve mısır nişastasını, biraz koyulaşana dek karıştırarak pişirin. Muhallebiyi servis tabaklarına ters çevirerek çıkarın, hazırladığınız sosla servis yapın.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |