| 
 
| 
 
 
 | 
 
Çilekli Pay | 
 
  | 
gülnar 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 04.09.2007 
Mesajlar: 38
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc17785 
Gönderme Tarihi: 16.Eyl.2007 
2,485 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
1.5 su bardağından 1 parmak fazla un
 
yarım su bardağı pudra şekeri
 
9 çorba kaşığı margarin
 
1 adet yumurtanın sarısı
 
yarım rendelenmiş limon. 
 
Üzerine; 
 
1 paket krem şanti, 
 
yarım su bardağından 1 parmak fazla süt, 
 
dondurulmuş veya taze çilek
 
 
Unu ve pudra şekerini bir kaba eleyerek aktarın. Ortasını havuz gibi açın. 9 çorba kaşığı sert margarini, yarım rendelenmiş limon kabuğunu ekleyin. Mıncıklar gibi parmak uçlarınızla yoğurun. Hamuru yağlı kağıda sarın, yarım saat buzdolabında bekletin. Bekleme süresinin sonunda merdane yardımıyla hamuru kalıp büyüklüğünde açın. Hafifçe yağlanmış tart kalıbına yayın. Kalıbın kenarlarından taşan hamurlan bıçakla kesin. Hamurun üzerini alüminyum folyo ile kapatın. Hamurun kabar-maması için üzerine kuru fasulye serpin. Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında yarım saat pişirin. Tart hamuru fırında pişerken krem şantiyi hazırlayın. Toz krem şantiyi yarım su bardağı sütle iyice çırpın. Buzdolabında yarım saat bekletin. Pişen hamurun üzerindeki fasulye ve alüminyum folyoyu alın. İyice soğuduktan sonra üzerine krem şantiyi yayın. Dondurulmuş çilek ya da başka meyvelerle süsleyerek servis yapın.
  
 | 
 
ÇİLEKLİ PAY | 
 
  | 
kısasa kısas 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 10.11.2007 
Mesajlar: 28 Şehir: Çorum | 
Kısa URL: https://ml.md/lc20363 
Gönderme Tarihi: 01.Oca.2008 
2,385 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
16 dilim için MALZEME:
 
Hamur: 
 
280 g. un, 
 
yarım paket kabartma tozu, 
 
130 g. tereyağı, 
 
30 g. şeker, 
 
1 paket vanilya, 
 
1 tutam tuz, 
 
1 yumurta. 
 
Fırın kağıdı
 
üstüne koymak için kuru fasulye, nohut ya da mercimek.
 
Üstü:
 
500 g. çilek, 
 
4 yumurta akı, 
 
1 tutam tuz, 
 
250 g. pudra şekeri, 
 
1 tatlı kaşığı limon suyu, 
 
1 yumurta sarısı, 
 
pudra şekeri.
 
 
1. Hamur: Unu ve kabartma tozunu karıştırın, tereyağı, şekeri, vanilya, tuz ve yumurtayı ilave edin, düz hamur yapın. Hamuru 1 saat buzdolabına koyun.
 
2. Dikdörtgen bir pasta kalıbını yağlayın. Hamuru unlu zemin üstünde 0.50 cm kalınlığında açın, kenardaki fazlalıkları kesin. Fazlalıklardan minik kalpler kesin. Kalıbı 30 dakika için buzdolabına kaldırın.
 
3. Fırını 200 derecede ısıtın. Kalıbı buzdolabından çıkartın, hamurun üstüne kağıt örtün, kuru fasulye koyun. 15 dakika pişirin. Fasulyeleri çıkarın (soğuduktan sonra yine aynı iş için saklayabilirsiniz). Kalıbı tekrar fırına koyun, ısıyı 180 dereceye ayarlayın.
 
4. Çilekleri ayıklayarak ortadan kesin. Yumurta aklarını tuz ile çırparak sert köpük haline getirin. Pudra şekerinin yarısını limon suyu ile karıştırın. Pudra şekerinin öbür yarısını telle yedirin. Garnitür için bir kaç çilek saklayın, gerisini köpüğe katın. Köpüğü kalıbın içindeki pastanın üstüne dağıtın. Tekrar 15-20 dakika pişirin. Çilek ve pudra şekeri ile garnitür yapın.
 
 
 ML® Kolay Çilekli Pasta için tıklayın
 
  
 | 
 
ÇİLEKLİ PAY | 
 
  | 
zambak 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 21.02.2008 
Mesajlar: 62 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc22168 
Gönderme Tarihi: 24.Şub.2008 
2,310 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
1/2 kg. çilek
 
Hamuru için:
 
2,5 su bardağı un
 
1 küçük margarin (125 gr.)
 
1 çorba kaşığı süt
 
Bir fiske tuz
 
Üstü için:
 
4 yumurta akı
 
4 çorba kaşığı şeker
 
Kreması için:
 
4 yumurta sarısı
 
3/4 su bardağı şeker
 
2,5 çorba kaşığı un
 
1 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi
 
1/2 paket vanilya
 
 
Un ve yağı bir kaba koyup yağı una yediriniz. Süt ve tuz katıp hamur yapınız. Orta boy çember kalıbı yağlayınız. Hamuru kalıptan 3 parmak büyük açıp, kenarları yükseklik yapacak şekilde kalıba yerleştiriniz. Kabarmaması için bir kaç yerinden bıçakla delip orta hararetli fırında açık pembe renkte pişiriniz.
 
Hamur pişerken kreması için yumurta sarısı, un ve şekeri karıştırınız. Yavaş yavaş 2 su bardağı suyu yediriniz. Orta hararetü ısıda pişirip limon kabuğu rendesi ve vanilya katınız. Soğutulmuş pastanın üzerine muntazam yayınız. Yıkanmış ve ayıklanmış çilekleri sap kısımları alta gelecek şekilde yanyana diziniz.
 
Diğer bir kapta yumurta akını şekerle birlikte çarparak katı kar haline getirip, çileklerin üzerine dökünüz. Islak bıçak ucu ile çizerek şekillendiriniz. Aklar hafif sertleşinceye kadar fırında bekletiniz.
 
Soğuyunca çemberi açıp pastayı servis tabağına alınız.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Çilekli Pay Tarifleri Bisküvili Pasta Tarifleri
 | 
 
 
 
 |