|
Çilekli Pasta |
|
Yemek Tarifleri
Robot
Kayıt: 18.06.2006
Mesajlar: 10595 Şehir: Türkiye |
Kısa URL: https://ml.md/lc42081
Gönderme Tarihi: 17.Ekm.2009
1,771 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler:
500 gram çilek
1 paket pasta kreması
1 paket krem şanti
1 çay bardağı süt
1 paket sade jöle
Hazır pandispanya
1 çay bardağı çilek reçeli suyu
1 su bardağı su
1 adet kivi
Hazırlanışı:
Öncelikle 1 su bardağı suyla, çilek reçelinin suyunu karıştırıp, pandispanyanın her iki katına iyice serpiştirin. Pasta kremasını üzerindeki tarife göre pişirdikten sonra, pandispanyanın ara katlarına 3'te 1'ini yayın. Diğer katı koyup kapatın. Kalan pasta kremasıyla üstünü kaplayın. Yıkanmış kurutulmuş çilekleri orta bölümünden başlayarak buz dolabında soğuttuğunuz pastanın üzerine jöleye batırıp dizin. Ara ara kivileri de yapıştırın.Sütle çırptığınız krem şantiyi küçük boy kalıpla kenarlarına sıkın. Jöle'yi üzerindeki tarife göre yapın ve ılık iken uygulayın.
|
Çilekli Pasta |
|
Yemek Tarifleri
Robot
Kayıt: 18.06.2006
Mesajlar: 10595 Şehir: Türkiye |
Kısa URL: https://ml.md/lc52023
Gönderme Tarihi: 23.May.2010
2,145 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler:
150 gram margarin
200 gram pudra şekeri
2 adet yumurta
15 su bardağı yoğurt
2 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Yarım kilogram taze çilek
Kreması için:
1 litre süt
1 adet yumurta
2 yemek kaşığı tereyağı
3 yemek kaşığı un
1 su bardağı şeker
1 paket vanilya
Süslemek için:
Damla çikolata
Taze Çilek
Hazırlanışı:
Oda sıcaklığındaki margarini pudra şekerini ve yumurtaları krema kıvamına gelene kadar çırpın. Daha sonra yoğurdu ekleyip karıştırmaya devam edin. Vanilya, un ve kabartma tozunu ilave edip karıştırın, kek harcını fırına verip 35-40 dakika pişirin. Kek pişerken krema için tereyağını kızdırıp un ile biraz kavurun. Üzerine süt, yumurta, şeker ve vanilyayı ilave ederek topaklanmaması için sürekli karıştırın. Krema kıvamına gelince soğuyana kadar bekleyin. Pişen keki enine doğru ikiye kesin. Keki süt ile ıslatın üzerine hazırladığınız kremadan dökün ve çilekleri doğrayıp koyun. Üzerine kekin ikinci katını koyun ve kalan kremayı sürün. En üst kısmını damla çikolata ve çileklerle süsleyin.
|
|