Kısa URL: https://ml.md/lc82607
Gönderme Tarihi: 30.Ekm.2012
1,804 defa indirildi / yazdırıldı
İlkay Öztürk
2.5 Çorba Kaşığı Tere Yağı
250 Gr. Krem Peynir
1/2 Su Bardağı Toz Şeker
1 Su Bardağı Fındık
2 Su Bardağı Kuru Üzüm
1/2 Adet Rendelenmiş Portakal
250 Gr. Çilek
2 Su Bardağı Krem Santi
Tereyağını iyice yumuşayana kadar oda sıcaklığında bekletelim. Yumuşayan tereyağını, krem peynir, toz şeker ve krem şanti ile karıştıralım. Ayıklanıp yıkanmış kuru üzümü, dövülmüş fındığı, rendelenmiş portakal ve limon kabuğunu ekleyelim. Çilekleri de ayıklayıp yıkayalım. Büyüklüğüne göre ikiye veya dörde bölelim. Çilekleri de karışıma ekleyelim. Orta büyüklükte bir kalıbı hafifçe ıslattıktan sonra karışımı kalıba boşaltalım. Bir gece buzlukta bekletelim. Donan tatlıyı daha sonra da buzdolabının alt kısmında iki saat bekletip servis yapalım.
Kısa URL: https://ml.md/lc126460
Gönderme Tarihi: 01.Tem.2017
815 defa indirildi / yazdırıldı
2 su bardağı süt
2 poşet krem şanti
2 su bardağı çilek
1 paket çilek jölesi
3 kahve fincanı sıcak su
2 yumurtanın akı
1/2 çay bardağı dövülmüş badem
3-4 yaprak taze nane
Bir kaba krem şanti paketlerini boşaltalım, üzerine sütü ekleyip iyice çırpalım.
Katılaşınca 10-15 dakika buzdolabında bekletelim.
Çilekleri yıkayıp yeşil kısımlarını alalım. Yarısını dilim dilim doğrayalım, diğer yarısını ise aşırı ezmeden blendırdan geçirelim.
Çilek jölesini sıcak suda eritelim. Yumurta aklarını da bembeyaz oluncaya kadar çırpalım.
Krem şantiyi, blendırdan geçirdiğimiz çilekleri, çilek jölesini ve yumurta aklarını birbirine karıştıralım.
Dilimlediğimiz çileklerin yarısını ve dövülmüş bademleri de ekleyelim.
Bir kaba streç film serelim. Üzerine karışımı dökelim ve buzlukta birkaç saat bekletelim.
Buzluktan çıkarıp soğutulmuş bir servis tabağına ters çevirelim.
Streç filmi çıkaralım. Parfeyi nane yaprakları ve dilimlenmiş çileklerle süsleyerek servis edelim.