|
Çilekli Muhallebi |
|
yorulmaz
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 06.05.2009
Mesajlar: 33 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc36245
Gönderme Tarihi: 06.May.2009
5,107 defa indirildi / yazdırıldı
|
8 kişilik
MALZEMESİ
1 paket çilekli jöle
15 çorba kaşığı toz şeker
7 çorba kaşığı irmik
Yarım paket margarin
4 su bardağı süt
Süslemek için çilek
Ön hazırlık olarak, jöleyi paketin üzerindeki tarife göre hazırlayın. Daha sonra genişçe bir kek kalıbına dökün (Dilerseniz içine çilek, frambuaz gibi meyveleri de koyabilirsiniz). Hazırladığınız jöleyi buzluğa koyup, donmasını bekleyin. Başka bir tencerede 15 çorba kaşığı toz şeker, 7 çorba kaşığı irmik, 4 su bardağı süt ile yarım paket margarini karıştırın. Orta ateşte karıştırarak koyulaşana dek pişirin. Muhallebi kıvamına gelince ocaktan alıp, soğumaya bırakın. Soğuturken arasıra karıştırarak, üzerinin kaymaklanmasını engelleyin. Buzluktaki jöleyi çıkarın. Üzerine irmikli muhallebiyi dökün. Tekrar buzdolabına koyun. Tatlı donup, katılaştığı zaman buzdolabından alın. Düz bir tabağa ters çevirip koyun. Ortasına çilek doldurun. Dilimleyerek soğuk servis yapın.
ML® Çilek Rüyası için tıklayın
|
ÇİLEKLİ MUHALLEBİ |
|
zeytuni
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 14.06.2011
Mesajlar: 34 Şehir: Kilis |
Kısa URL: https://ml.md/lc64677
Gönderme Tarihi: 20.Haz.2011
2,589 defa indirildi / yazdırıldı
|
Ümit Usta
1,5 litre süt
300 gram toz şeker
1,5 kahve fincanı pirinç unu
1 kahve fincanı nişasta
1,5 su bardağı su
1/2 çay kaşığı tuz
Üzeri için:
500 gram çilek
250 gram toz şeker
Süte, tozşekeri, 1,5 su bardağı su ile ezdiğimiz pirinç unu ile nişastayı katıp orta ısılı ateşte devamlı karıştırarak muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirelim.
Çilekleri iyice yıkayıp ayıkladıktan sonra ince ince kıyıp tozşekeri ilave ederek, reçel kıvamında pişirelim.
Pişirdiğimiz muhallebinin dörtte birini ayırıp geri kalan dörtte üçünü kaselere 2 parmak boşluk kalacak şekilde dolduralım.
Çilek marmeladından 2 çorba kaşığı ayırıp geri kalanını ayırdığımız muhallebi ile karıştıralım.
Kaselerdeki muhallebiler donunca, hazırladığımız çilekli muhallebiyi kaselerdeki muhallebilerin üzerlerine eşit miktarlarda bölüştürelim.
Muhallebiler iyice donunca, ayırdığımız çilek marmeladından 1er çay kaşığı meyveli muhallebilerin tam ortalarına koyup soğuk olarak servis yapalım.
|
Çilekli Muhallebi |
|
Çatladıkapı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 17.07.2011
Mesajlar: 40 Şehir: Alaçatı/Çeşme |
Kısa URL: https://ml.md/lc75025
Gönderme Tarihi: 23.Nis.2012
2,359 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 bardak süt
2 çorba kaşığı toz şeker
2 bardk su
4 kaşık nişasta
5 kaşık un
Yarım bardak soğuk su
Yarım bardak sıcak su
1/4 paket muzlu jöle
Öncelikle muhallebiyi hazırlayın. Bunun için tozşekeri sütün içinde kaynatın. Un ve nişastayı 2 su bardağı suyun içinde eritin. Bu karışımı, kaynayan süte yavaş yavaş ekleyin. Tuzunu ilave edin. Muhallebi kıvamı alana dek pişirin. 30 cm boyunda kare şeklinde bir kalıbı ıslatın. Muhallebiyi kalıba dökün. Ayrı bir yerde jöleyi hazırlayın. Bunun için, muzlu jöleyi sıcak suda eritin. Üzerine yarım su bardağı soğuk suyu ilave edip, karıştırın. ılınınca, muhallebinin üzerine serptiğiniz çiçeklerin üzerine dökün. Buzdolabında dondurup, çiçeklerle süsleyin ve dilimleyerek servis yapın.
|
Çilekli Muhallebi |
|
Yasemin Tarakçı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.07.2007
Mesajlar: 47 Şehir: Anıttepe Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc76890
Gönderme Tarihi: 17.Haz.2012
1,965 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 çorba kaşığı nişasta
2 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı irmik
1 çay bardağı şeker
2 su bardağı süt
2 paket vanilya
Üzeri için:
250 gram çilek
1 su bardağı su
1 çorba kaşığı nişasta
2 çorba kaşığı şeker
Muhallebiyi yapmak için tencereye nişasta, un, irmik, şeker ve süt koyun, sürekli karıştırın. Kıvamını bulunca ocaktan alın, içine vanilya ekleyip soğumaya bırakın. Bir tavada çilekleri ve şekeri biraz suyla birlikte kaynatın. Üzerine, bir miktar suda erittiğiniz nişastayı dökün. Bu sulu nişasta, çilekli karışımın koyulaşmasını sağlayacak. Koyulaşınca bir kâseye bu karışımın dörtte birini koyun, kaşıkla bastırın. Üzerine muhallebiden ekleyip servis tabağına ters çevirin. Ilık ya da soğuk ikram edilebilir.
|
Çilekli Muhallebi |
|
Göksen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc104755
Gönderme Tarihi: 29.Oca.2015
1,816 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 litre süt
2 çay bardağı un
3 çay bardağı şeker
120 gram tereyağı
2 paket vanilya
Yarım kilo ıspanak
Tarçın
Hindistancevizi
Tencereye süt, un, şeker ve vanilyayı koyup karıştırarak pişirin. Koyu kıvama gelince ocaktan alıp içine tereyağını koyup mikserde çırpın. 5 dakika kadar çırpın ve suyla ıslatılmış tepsiye yarısını döküp arasınsa püre yaptığınız çilekleri koyup kalan muhallebiyi üzerine dökün. Buzdolabına koyun. Servis yaparken Hindistan cevizi ve antepfıstığıyla süsleyip ikram edin.
|
Çilekli Muhallebi |
|
abcd
Aşçıbaşı
Kayıt: 20.06.2019
Mesajlar: 26 Şehir: Kastamonu |
Kısa URL: https://ml.md/lc143634
Gönderme Tarihi: 21.Haz.2019
586 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı toz şeker
6 su bardağı süt
6 yemek kaşığı irmik
1 yemek kaşığı tereyağı
3 adet damla sakızı
Süslemek için:
2 su bardağı çilek
Tencerede sütü kaynatın. Toz şekeri küçük bir tavaya koyun. Kahverengi olana kadar kavurup süte ilave edin. Hızlı hızlı karıştırarak kaynatın. Tereyağı, dövülmüş damla sakızı ve irmiği koyup karıştırın. Koyu bir muhallebi kıvamı elde edin. Pişen muhallebiyi mikserde 5 dakika çırpın.
Büyük çukur kaseyi streç filmle kaplayın. Muhallebiyi döküp buzdolabında 1 gece bekletin. Servis yapacağınız tabağa ters çevirin.
Çilek ve dövülmüş antepfıstığıyla süsleyin.
|
Çilekli Muhallebi |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc166274
Gönderme Tarihi: 24.Tem.2022
148 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 su bardağı süt
2 su bardağı çilek suyu
1 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
5 yemek kaşığı mısır nişastası
Süt ve şekeri bir tencereye alıp ara ara karıştırıyoruz. Isınmaya başlayınca içerisinden birkaç kaşık alıp, bir kasede nişastayı iyice açıyoruz. Daha sonra çilek suyunu ve nişastayı yavaşça ilave ediyoruz. Ateşi hafif kısarak kıvam alıncaya kadar pişiriyoruz. Ardından vanilyayı ekliyoruz. Servis kaselerine paylaştırıyoruz.
|
|