| 
 
 
 | 
Çilekli Milföy | 
  | 
Doctor 
English Admin 
 
  
Kayıt: 15.01.2007 
Mesajlar: 1266 Şehir: KKTC | 
Kısa URL: https://ml.md/lc162958 
Gönderme Tarihi: 09.Şub.2022 
340 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
5-10 adet çilek
 
2 adet milföy hamuru
 
Yarım su bardağı krema
 
1 çorba kaşığı damla çikolata
 
Üzeri için:
 
1 çorba kaşığı damla çikolata
 
1-2 çorba kaşığı pudraşekeri
 
1-2 adet çilek
 
 
Kremayı kaynatıp ocaktan alın. Damla çikolata ekleyip soğumaya bırakın. 24 saat buzdolabında dinlendirin. Milföy hamurlarını önceden ısıtılmış 175 derece fırında, üzerleri hafifçe kızarana dek pişirin. Soğumaya bırakın. Arasına krema sürüp, dilimlenmiş çilek ve damla çikolata yerleştirin. Üzerine pudraşekeri serpip, çilekle süsleyerek servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Çilekli Milföy | 
  | 
Selver Somuncu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.05.2007 
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc172526 
Gönderme Tarihi: 08.Haz.2023 
304 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
12 adet milföy
 
Çilek
 
Pudra şekeri
 
Kreması için:
 
3 su bardağı süt
 
3 yemek kaşığı un
 
3 yemek kaşığı mısır nişastası
 
9 yemek kaşığı toz şeker
 
2 adet yumurtanın sarısı
 
1 yemek kaşığı tereyağı
 
1 paket vanilya
 
1 paket kremşanti
 
Milföylerin arasına sürmek için:
 
2 yemek kaşığı süt
 
2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
 
Üstüne sürmek için:
 
1 adet yumurta sarısı
 
 
Uzun olan 6 adet milföyü 2 ye bölelim.
 
12 adet kare milföyümüz olacak.
 
Milföylerin üzerine süt ve tereyağı karışımını sürelim ve bu kısım iç tarafta kalacak şekilde üçgen olarak katlayalım.
 
Üzerine yumurta sarısını sürelim.
 
180 derece de üstü kızarana kadar pişirelim ve soğumaya bırakalım.
 
Milföyleri gırına attığımızda kremayı da hazırlamaya başlayalım.
 
Süt, un, şeker ve yumurta sarılarını derin bir tencereye alalım, kaynayana kadar karıştıralım, fokurdamaya başlayınca altını kapatalım.
 
Vanilya ve tereyağını ekleyelim, karıştırmaya devam edelim, sonrasında soğumaya bırakalım.
 
Soğuyan kremamıza kremşanti ekleyelim ve iyice çırpalım kremamız hazır.
 
Kremamızı sıkma torbasına alalım ve soğuyan milföyleri bıçak yardımı ile ortadan keselim.
 
Sadece orta kısmına kadar kesilecek tamamen ikiye bölünmeyecek.
 
Kestiğimiz milföylerin arasına kremamızı sıkalım ve çilekleri de üç kısma gelecek şekilde yerleştirelim.
 
Üzerine pudra şekeri serpelim ve servise hazır.
 
 
 
  
 | 
Çilekli Milföy | 
  | 
Çetin Ceviz 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.05.2005 
Mesajlar: 3291 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc183270 
Gönderme Tarihi: 30.May.2025 
75 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 adet yumurtanın sarısı
 
2 çorba kaşığı tozşeker
 
Yarım çubuk vanilya
 
Yarım su bardağı süt
 
2 çay kaşığı mısır nişastası
 
1 çorba kaşığı un
 
1 tatlı kaşığı tereyağı
 
3 adet milföy hamuru
 
200 gram çilek
 
4 çorba kaşığı pudraşekeri
 
1 çorba kaşığı krema
 
 
Yumurta sarısını tozşeker ile çırpın.
 
Nişasta, un, süt ve çubuk vanilyayı bir tencereye alıp kaynatın.
 
Tozşekerle çırptığınız yumurtayı devamlı karıştırarak kaynayan süte yedirin.
 
Tekrar kaynatın. Kaynayan karışıma tereyağı ekleyip ocaktan alın.
 
Milföy hamurlarını çok ince açıp yağlı kağıt ile kaplı fırın tepsisine dizin.
 
200 derece fırında pembeleşene kadar pişirin.
 
Çileğin yarısını ayıklayıp pudraşekeri ile blenderden geçirip sos yapın.
 
Krema soğuyunca çırpılmış kremayı ekleyip karıştırın.
 
Milföy hamurlarının arasına krema ve ayıklanmış çilek yerleştirin.
 
Çilek sos ile servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Çilekli Milföy Tatlısı | 
  | 
Çetin Ceviz 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.05.2005 
Mesajlar: 3291 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc183773 
Gönderme Tarihi: 06.Tem.2025 
107 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 paket milföy hamuru (yaklaşık 10 yaprak)
 
1 su bardağı süt
 
1 yemek kaşığı un
 
1 yemek kaşığı nişasta
 
1 çay bardağı toz şeker
 
1 yumurta sarısı
 
1 paket vanilin
 
1 yemek kaşığı tereyağı
 
200 gram çilek
 
Pudra şekeri (üzeri için)
 
 
Oda sıcaklığında çözdürdüğünüz milföy hamurlarını ikiye bölün. Önceden ısıtılmış 180°C fırında, üzeri kızarana dek (yaklaşık 12-15 dakika) pişirin. Soğumaya bırakın.
 
Süt, un, nişasta, şeker ve yumurta sarısını bir tencerede sürekli karıştırarak pişirin. Kaynadıktan sonra vanilin ve tereyağını ekleyip karıştırın. Soğumaya bırakın.
 
Çilekleri yıkayıp, saplarını ayırın ve ortadan ikiye kesin.
 
Milföylerin arasına bolca krema sürün, üzerine çilek dilimlerini yerleştirin. İsteğe bağlı olarak ikinci bir milföy katı daha koyabilirsiniz. Üzerine pudra şekeri serpip servis yapın.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |