| 
 
 
 | 
Çilekli Magnolia Puding | 
  | 
Saadet 
Türkçe Admin 
 
  
Kayıt: 12.07.2005 
Mesajlar: 9281 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc126087 
Gönderme Tarihi: 16.Haz.2017 
861 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 litre süt
 
1 su bardağı toz şeker
 
3 çorba kaşığı nişasta
 
2 çorba kaşığı un
 
2 yumurta sarısı
 
1 paket vanilya
 
1 paket bebe bisküvisi
 
Yeteri kadar çilek ve (veya) muz
 
1 kutu (200 ml) krema
 
1 yemek kaşığı margarin
 
 
Krema hariç tüm malzeme ve margarin karıştırılıp muhallebi kıvamında pişirilir.
 
Soğuduktan sonra krema eklenip çırpılır. Çilek ve muzlar dilimlenir.
 
Bebe bisküvileri robotta çekilir.
 
Kupların dibine bir yemek kaşığı bisküvi dökülür, dilimlenmiş çilekler kupun kenarlarına dizilir, üzerine muhallebi dökülür, tekrar bisküvi ilave edilir, üzerine muz dilimleri konup üzerine yine muhallebi konup onun da üzeri yine bisküvi ile kaplanır.
 
En üstü de çilek veya muz dilimi ile süslenir.
  
 | 
Çilekli Magnolia | 
  | 
nuran nur 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 01.07.2016 
Mesajlar: 41 Şehir: Kütahya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc117954 
Gönderme Tarihi: 01.Tem.2016 
1,769 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 litre süt
 
1 su bardağı şeker
 
3 yemek kaşığı nişasta
 
2 yemek kaşığı un
 
1 adet yumurta sarısı
 
1 kutu krema
 
Çilek
 
Yulaflı Bisküvi
 
 
Süt, şeker, un, nişasta, yumurta sarısını bir tencereye alıp muhallebi kıvama gelene kadar karıştırarak pişiriyoruz. Muhallebi soğuyunca kremayı ekleyip mikserle çırpıyoruz. Bisküvileri rondodan geçiriyoruz. Çilekleri dilimliyoruz. Kaseye önce çekilmiş bisküvi sonra çilek dilimleri sonra muhallebi ekliyoruz. Sonra yeniden bisküvi ve muhallebi ekliyoruz. Son olarak çilekle süslüyoruz. Buzdolabında bekletip servis ediyoruz.
 
 
 
  
 | 
Çilekli Manolya Puding | 
  | 
müthiş lezzetler 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 17.05.2016 
Mesajlar: 26 Şehir: Hatay | 
Kısa URL: https://ml.md/lc117853 
Gönderme Tarihi: 27.Haz.2016 
1,344 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Serap Engel
 
 
1 lt süt
 
1 bardak toz şeker
 
2 yemek kaşığı nişasta
 
2 yemek kaşığı un
 
1 kutu krema (200 gr)
 
1 adet yumurta sarısı
 
1 paket yulaflı büskivi
 
1 kase çilek
 
 
Sütün içine yumurta sarısı, nişasta, un ve şeker eklenerek çırpılır. Karışım ocağa konur ve kısık ateşte koyulaşana kadar pişirilir. Pişen muhallebi ılıyınca içine kutu krema eklenir ve tekrar çırpılır. Büsküviler rondoda un gibi olacak şeklide ezilir. Çilekler ayıklanır ve dilimlenir. Kuplara önce büsküvi unu konur. Kenarlara çilek dilimleri dizilir, sonra muhallebi dökülür. Sonra tekrar büsküvi unu dökülür. Bu şekilde muhallebi bitene kadar hazırlanan tatlılar soğuyunca üzeri süslenerek servis yapılır.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |