| 
 
 
 | 
Çilekli Limonata | 
  | 
dobik 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 14.04.2012 
Mesajlar: 36 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc74745 
Gönderme Tarihi: 15.Nis.2012 
2,374 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 su bardağı limonata
 
2 su bardağı çilek suyu
 
1 su bardağı ekşi elma suyu
 
1 çorba kaşığı zencefil suyu
 
 
Tüm malzemeyi karıştırın. İçeceği servis bardaklarına paylaştırın. İsterseniz limonata yapmak için 4 limonun suyunu ve 2 limon kabuğu rendesini 1 çay bardağı şekerle iyice çırpın daha sonra bir süzgeçten geçirip bardaklara paylaştırın. Taze çilek ile süsleyip servis yapın.
  
 | 
Çilekli Limonata | 
  | 
Nesli 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 03.05.2010 
Mesajlar: 139 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc76381 
Gönderme Tarihi: 04.Haz.2012 
3,496 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4 limon
 
500 gram çilek
 
2 litre su
 
1i5 su bardağı şeker
 
5 yaprak nane
 
1 çay bardağı böğürtlen
 
 
Limonun suyunu sıkmadan önce kabuklarını iyice yıkayıp rendeleyin. Sonra suyunu sıkıp bir kabın içine alın. Şekeri limon kabuklarıyla ovalayıp üzerine limon suyu dökün, ardından süzün. Çilekleri, böğürtleni ve naneyi ezip içine ekleyin. Bir saat kadar bekleyip üzerine su dökün, isterseniz süzgeçten geçirip servis yapın.
  
 | 
Çilekli Limonata | 
  | 
şaduman 
Aşçı 
 
  
Kayıt: 11.08.2017 
Mesajlar: 19 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc127487 
Gönderme Tarihi: 13.Ağu.2017 
1,194 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.elele.com.tr
 
 
9 adet limon
 
12 adet büyük boy çilek
 
1.5 su bardağı su
 
İsteğe bağlı bitkisel tatlandırıcı ya da 2 yemek kaşığı bal
 
Taze nane
 
Buz
 
 
Limonların suyunu sıkın, daha sonra 4-5 tanesinin kabuğunu içine rendeleyin. Suyu üzerine ekleyin. Çilekleri ortadan ikiye kesip karışıma ilave edin. Dolapta bir gün bekletin. Servis ederken buz ve taze nane yaprakları ekleyin.
 
 
 
  
 | 
Çilekli Limonata | 
  | 
yirmialtı 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.04.2016 
Mesajlar: 39 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc141916 
Gönderme Tarihi: 12.Nis.2019 
748 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
300-350 gram çilek
 
Yarım su bardağı toz şeker
 
3 adet limon
 
1 litre su
 
 
Çileklerin saplarını ayıklayın, yıkayın ve kurulayın. Kuruladığınız çilekleri blender'a koyun. Limonları sıkın ve çileklerin üzerine ilave edin. Toz şeker ve 1 su bardağı su ilave ederek blender'ı çalıştırın. Çilekler tamamen parçalandıktan sonra kalan suyu ekleyip blender'ı 1-2 dakika daha çalıştırın.
 
Hazırladığınız karışımı buzdolabında 1 saat bekletin. Dilerseniz içine buz koyarak servis edebilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
Çilekli Limonata | 
  | 
yirmialtı 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.04.2016 
Mesajlar: 39 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc141917 
Gönderme Tarihi: 12.Nis.2019 
916 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
http://www.hurriyet.com.tr
 
 
2,5 su bardağı limon suyu
 
2,5 su bardağı soğuk su
 
1 su bardağı toz şeker
 
500 gram çilek
 
1 tutam tuz
 
Şerbet için:
 
2 su bardağı toz şeker
 
2 adet limonun kabuğu
 
2 su bardağı su
 
 
Şerbet malzemelerini bir tencereye alıp ocağa koyun ve şeker eriyene kadar karıştırın. Kaynamaya başlayınca 5 dakika kadar bekleyin ve ocaktan alıp soğumaya bırakın.
 
Çilekleri ayıklayıp iyice yıkadıktan sonra dörde bölün. Derin bir kabın içine şekeri ilave edip üzerine çilekleri koyun. Bu halde 1 saat kadar çileklerin suyunu salması için bekletin. Bir saat sonunda hepsini süzgeçten geçirin. Limonata yapımında sadece bu çilek suyu kullanılacak.
 
Limon suyunu, tuzu, süzdüğünüz çilek suyunu ve soğuyan şerbeti aynı kap içinde karıştırın. En son soğuk suyu ekleyin. Soğuk su miktarını damak zevkinize göre istediğiniz gibi ayarlayabilirsiniz.
 
(Suyu çıktıktan sonra kalan çilekleri isterseniz blender'dan geçirip daha sonra kullanmak üzere derin dondurucuda saklayabilirsiniz.)
 
 
 
  
 | 
Çilekli Limonata | 
  | 
yirmialtı 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.04.2016 
Mesajlar: 39 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc141918 
Gönderme Tarihi: 12.Nis.2019 
847 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
500 gram çilek
 
2 adet limon
 
Yarım bardak toz şeker
 
2 litre su
 
Taze nane yaprakları
 
 
Limon ve çilekleri temizleyip bir gece önceden dondurun. Ertesi gün buzluktan çıkarıp hafifçe erimesini bekleyin.
 
Limon ve çilekleri şekerle beraber robottan geçirin. Büyükçe bir şişede veya kapta su ile birleştirip şeker eriyene kadar bir süre karıştırın. Karışımı bir tülbentten geçirip süzün.
 
İçine taze nane yaprakları atıp buzdolabında dinlendirin.
 
 
 
  
 | 
Çilekli Limonata | 
  | 
ilay 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 20.01.2020 
Mesajlar: 43 Şehir: Adana | 
Kısa URL: https://ml.md/lc147995 
Gönderme Tarihi: 21.Oca.2020 
674 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
7 yatak limonu
 
3 bardak kaynar su
 
2 bardak çilek suyu
 
1 bardak toz şeker
 
 
Limonların kabuğunu rendenin ince tarafıyla rendeleyin. Elde ettiğiniz limon kabuklarını ve limon suyunu, bir bardak şekeri ağzı kapalı bir kaba boşaltın. Üzerine sıcak suyu ve çilek suyunu da ekleyin. İyice karıştırın ve buzdolabında soğumaya bırakın. 1 saat kadar sonra çıkarıp üzerine mutfak robotunda püre haline getirdiğiniz çilekleri ekleyin ve tekrar buzdolabına koyun. Dilediğiniz zaman çıkarıp ince bir süzgeçten geçirin. Limon dilimleri ve taze nane ile süsleyip servise hazır hale getirin.
 
 
 
  
 | 
Çilekli Limonata | 
  | 
bidik 
Yeni Üye 
 
  
Kayıt: 04.08.2020 
Mesajlar: 3 Şehir: Burdur | 
Kısa URL: https://ml.md/lc152417 
Gönderme Tarihi: 18.Ağu.2020 
454 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
500 gram çilek
 
4-5 bol sulu limon
 
1 su bardağı toz şeker
 
1-1,5 litre soğuk su
 
 
Çilekleri iyice temizleyip yıkadıktan sonra blendera atın. Limonların suyunu sıkıp çileklerin üzerine ilave edin.
 
1-2 tur karıştırdıktan sonra toz şeker ve 1 bardak su ilave edip püre haline gelene kadar karıştırın.
 
Püreniz hazır olduğunda kalan suyu da ekleyip karıştırın.
 
Limonatanız hazır! Buzdolabında 1-2 saat beklettikten sonra servis yapabilirsiniz.
 
 
Not: Dilerseniz sürahinin içerisine 2-3 yaprak taze nane ve yarım yeşil elmayı dilimleyerek de ekleyebilirsiniz. Oldukça güzel bir koku ve lezzet katar.
 
 
 
  
 | 
Çilekli Limonata | 
  | 
Selver Somuncu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.05.2007 
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc165962 
Gönderme Tarihi: 09.Tem.2022 
298 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 yemek kaşığı taze limon suyu
 
1 tatlı kaşığı kaşığı toz şeker
 
6 yaprak taze fesleğen
 
5 adet çilek
 
1 çimdik tuz
 
1 şişe sade soda
 
 
Soda hariç tüm malzemeyi rondo'da çekiyoruz. Ardından üzerine sodayı ekliyoruz.
 
 
 
 
Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 18.10.2023
  
 | 
Çilekli Limonata | 
  | 
Selver Somuncu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.05.2007 
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc166063 
Gönderme Tarihi: 14.Tem.2022 
836 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
3 tane limon
 
15-20 tane çilek
 
Yarım su bardağı şeker
 
1 litre soğuk su
 
 
Limonu yıkayın ve kabuğunu rendeleyin. Çilekleri blenderdan geçirin. Limonun suyunu sıkın. Limon kabuklarını, limon suyunu, şekeri ve suyu üzerine ekleyin. Tekrar blender ile çevirin. Karışımı sürahiye aktarın ve servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Çilekli Limonata | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc167629 
Gönderme Tarihi: 30.Eyl.2022 
342 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
350 gram çilek
 
3 adet limon
 
1 adet portakal
 
1 çay bardağı şeker
 
1 çay bardağı ılık su
 
1 litre su
 
Buz
 
 
Limonların kabuklarını, beyaz kısımlarını almadan rendeleyin.
 
Üzerine şeker ilave edip sulanana kadar güzelce ovun.
 
Karışımın üzerine ılık suyu ekleyip karıştırın. Limonun da suyunu sıkıp karışıma ekleyin.
 
Çileklerin sap kısımlarını temizleyip mutfak robotuna alın ve pürüzsüz bir kıvama gelene kadar çekin.
 
Çilek püresini bir süzgeçten geçirerek önceden hazırladığını limonlu karışıma ekleyin.
 
En son üzerine su ve buzu da ekleyip karıştırın.
 
Buzdolabında soğuduktan sonra servis edebilirsiniz.
 
 
 
 
Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 18.10.2023
  
 | 
Çilekli Limonata | 
  | 
Selver Somuncu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.05.2007 
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc172999 
Gönderme Tarihi: 01.Tem.2023 
324 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Fatih Belediyesi
 
 
3 orta boy limon
 
10 adet çilek
 
1 yemek kaşığı bal
 
1 litre soğuk su
 
 
Çileklerin saplarını kesin ve yıkayıp blendere alın.
 
Limonların suyunu sıkın ve çileklerin üzerine ilave edin.
 
Son olarak bal ve 1 su bardağı suyu ilave edip blenderi çilekler tamamen parçalanıp bal eriyinceye kadar çalıştırın.
 
Kalan suyu ekleyip 1-2 tur daha çalıştırın ve sürahiye aktarın.
 
 
 
  
 | 
Çilekli Limonata | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc174948 
Gönderme Tarihi: 06.Kas.2023 
285 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
15 ila 20 adet çilek
 
3 adet limon
 
5 su bardağı su
 
¾ su bardağı toz şeker
 
 
Limon kabukları rendenin ince kısmı ile alınarak suları sıkılır.
 
Limon kabuğunun rendesi bir kasede toz şekerle birlikte karıştırılır ve 1-2 dakika kadar yoğurulur.
 
Üzerine limon suyu eklenir ve şeker eriyene kadar karıştırılır.
 
Çilekler yıkanır ve sapları ayaklanır. Akabinde blendera alınır.
 
Üzerine limonlu karışım eklenir ve pürüzsüz olana kadar karıştırılır.
 
Karışım bir süzgeç yardımı ile süzülür.
 
Süzülen karışım bir sürahiye aktarılır ve üzerine su eklenir.
 
Buzdolabında soğutularak ya da hazırlandığı gibi tüketilebilir.
 
 
 
  
 | 
Çilekli Limonata | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc175215 
Gönderme Tarihi: 24.Kas.2023 
322 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
14 adet limon
 
3 adet portakal
 
1 demet taze nane
 
3 su bardağı toz şeker
 
1 kase çilek
 
 
Limon ve portakalların kabuklarını rendeliyoruz. Kalan meyveleri küp küp dilimliyoruz. Taze naneyi incecik doğruyoruz. Üzerine toz şeker ve iki su bardağı su döküp tüm malzemeleri bekletiyoruz. Şeker eriyip limonata malzemesi özleşince, tel süzgeç ya da tülbentten soğuk su ilavesi ile geçiriyoruz. Çilekleri rondoda çekip limonataya ekliyoruz, hepsini birden süzgeçten geçirip sulandırıyoruz.
 
 
 
  
 | 
Çilekli Limonata | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc178585 
Gönderme Tarihi: 12.Tem.2024 
168 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
15-20 adet çilek
 
3 adet limon
 
3/4 su bardağı toz şeker
 
5 su bardağı su
 
 
Limonların kabuklarını rendenin ince kısmıyla aldıktan sonra sularını sıkın.
 
Limon kabuğu rendesini bir kase içinde toz şekerle birlikte karıştırarak 1-2 dakika yoğurun.
 
Üzerine limon suyunu ilave edin. 
 
Şeker eriyene dek karıştırın.
 
Yıkayıp saplarını ayıkladığınız çilekleri bir blendera alın. 
 
Üzerine limonlu karışımı ilave edin. 
 
Pürüzsüz olana dek yüksek ayarda karıştırın.
 
Karışımı bir süzgeç yardımıyla süzün.
 
Süzdüğünüz karışıma suyu da ilave ederek bir sürahiye aktarın.
 
Buzdolabında soğuduktan sonra sevdiklerinizle paylaşın.
 
 
 
  
 | 
Çilekli Limonata | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc178987 
Gönderme Tarihi: 10.Ağu.2024 
184 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.haberturk.com
 
 
İki gün önce aldığınız çilekler yumuşamaya mı başladı? İşte bu tarif sizin için!
 
20 tane çileği çatal yardımıyla ezelim. Eğer yeterince yumuşak olmadığını düşünüyorsanız rendeleyelim. Püre haline getirdiğimiz çilekleri büyükçe bir kavanoza alalım.
 
Başka bir yerde 3 limonun kabuklarını rendeleyelim. Kabukları rendelerken beyaz kısımları almamaya gayret edelim. Limon rendelerini bir bardaktan bir parmak az şekerle güzelce ovalım. Rende ve şekerle ovma işi bitince 3 limonun güzelce suyunu sıkalım. ve onu da ekleyip karıştıralım. Şeker iyice erisin.
 
Püre haline getirdiğimiz çileği üzerine limon karışımını ve 5 su bardağı suyu ekleyip kavanozun kapağını kapatalım. İyice çalkalayalım. Servis etmeden önce bardakları buzla dolduralım ve üzerine kokteyli dökelim.
 
 
 
  
 | 
Çilekli Limonata | 
  | 
Çetin Ceviz 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.05.2005 
Mesajlar: 3291 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc183894 
Gönderme Tarihi: 14.Tem.2025 
47 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
500 gram taze çilek
 
3 adet limonun suyu
 
1/2 su bardağı toz şeker (isteğe göre ayarlanabilir)
 
4 su bardağı soğuk su
 
Birkaç taze nane yaprağı (isteğe bağlı)
 
Buz küpleri
 
 
Çilekleri güzelce yıkayın, saplarını ayıklayın ve dörde bölün.
 
Blenderda çilekleri şekerle birlikte püre haline getirin.
 
Limonların suyunu sıkın ve çekirdeklerinden arındırın.
 
Bir sürahiye çilek püresini, limon suyunu ve soğuk suyu ekleyin. İyice karıştırın.
 
Daha berrak bir içecek için karışımı süzgeçten geçirebilirsiniz.
 
Buz ve nane yapraklarıyla servis yapın.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |