| 
 
 
 | 
Çilekli Jöle | 
  | 
seçin 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 02.11.2015 
Mesajlar: 53 Şehir: Sivas | 
Kısa URL: https://ml.md/lc112447 
Gönderme Tarihi: 03.Kas.2015 
1,832 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
200 gram çilek
 
120 gram toz şeker
 
50 gram taze fesleğen
 
20 gram yaprak jelatin
 
500 ml su
 
70 gr margarin
 
 
Yarım litre suyu toz şekerle kaynatın. Fesleğen yapraklarını şekerli suyun içine ekleyip ocaktan alın. 5 dakika demlendirdikten sonra süzün ve elde ettiğiniz şurupla soğuk suda yumuşatılmış yaprak jelatini ve margarini ısıtarak eritin.
 
4 adet 150 cllik krem karamel kaplarına (veya cam kaplara) eritilmiş yağı fırçayla sürüp jöleden bir parmak kalınlığında aktarın. Kalan jöleyi çilek ve fesleğenle yoğunlaştırıp kaplara paylaştırın. Buzdolabında bekletip tabağa ters çevirdikten sonra servis yapın.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |