Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Çilekli Beze


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Kek Tarifleri
Kurabiye Tarifleri
Ağızda Dağılan Kurabiye Tarifleri
Anne Kurabiyesi Tarifleri
Bademli Kurabiye Tarifleri
Beze Tarifleri
Bisküvi Tarifleri
Cevizli Kurabiye Tarifleri
Çıtır Kurabiye Tarifleri
Çikolatalı Kurabiye Tarifleri
Çilekli Kurabiye Tarifleri
Elmalı Kurabiye Tarifleri
Erikli Kurabiye Tarifleri
Fındıklı Kurabiye Tarifleri
Fıstıklı Kurabiye Tarifleri
Haşhaşlı Kurabiye Tarifleri
Hindistancevizli Kurabiye Tarifleri
Hurmalı Kurabiye Tarifleri
Islak Kurabiye Tarifleri
Kahveli Kurabiye Tarifleri
Kakaolu Kurabiye Tarifleri
Kayısılı Kurabiye Tarifleri
Kedi Dili Tarifleri
Kraker Tarifleri
Kremalı Kurabiye Tarifleri
Kuru Pasta Tarifleri
Limonlu Kurabiye Tarifleri
Makaron Tarifleri
Mantar Kurabiye Tarifleri
Peynirli Kurabiye Tarifleri
Portakallı Kurabiye Tarifleri
Pudingli Kurabiye Tarifleri
Reçelli Kurabiye Tarifleri
Sakızlı Kurabiye Tarifleri
Soslu Kurabiye Tarifleri
Susamlı Kurabiye Tarifleri
Şeftalili Kurabiye Tarifleri
Şekersiz Kurabiye Tarifleri
Tahinli Kurabiye Tarifleri
Tarçınlı Kurabiye Tarifleri
Tırtıl Kurabiye Tarifleri
Tuzlu Kurabiye Tarifleri
Un Kurabiyesi Tarifleri
Unsuz Kurabiye Tarifleri
Üzümlü Kurabiye Tarifleri
Vişneli Kurabiye Tarifleri
Zencefilli Kurabiye Tarifleri
Pasta Tarifleri
Hamur İşleri
Börek Tarifleri
Çörek Tarifleri
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Sütlü Tatlılar Pelteler
Meyve Tatlıları
Helvalar
Dondurmalar
Kanepeler
İçecekler
Şekerlemeler
Tatlı Soslar
Diğer İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Çilekli Beze

Somuncu
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc165496
Gönderme Tarihi: 16.Haz.2022
167 defa indirildi / yazdırıldı




Beze için:
2 yumurta akı
1 çay bardağı toz şeker
Krema için:
500 gr. süt
1 çay bardağı toz şeker
4 yemek kaşığı mısır nişastası
1 paket vanilya
1 kutu çiğ krema
Üzeri için:
Çilek
File badem

Beze için yumurta akı ve şekeri, koyu kıvam alana kadar çırpıyoruz. Fırın tepsisine kağıt serip yağlıyoruz. Üzerine bezeyi yayıp, 130 derecelik fırında 50-60 dakika pişiriyoruz. Krema için; krema ve vanilya harici tüm malzemeyi pişiriyoruz. Soğuduktan sonra vanilya ve kremayı ilave edip çırpıyoruz. Servis ederken bezenin üzerine kremayı sürüp çilek ve bademle süslüyoruz.


Çilekli Beze

Aytek
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 18.03.2013
Mesajlar: 41
Şehir: İzmir
Kısa URL: https://ml.md/lc87741
Gönderme Tarihi: 20.Mar.2013
1,960 defa indirildi / yazdırıldı




6 çorba kaşığı irmik
1 çorba kaşığı nişasta
1 su bardağı toz şeker
1 paket damla sakızı
1 litre süt
Beze için:
4 yumurta akı
1 çay bardağı pudra şekeri
2 damla limon suyu
Üzeri için:
Çilek ve çilek reçeli

Öncelikle bezeyi hazırlamak için yumurta aklarını limon suyuyla çırpmaya başlayın. Üzerine şekeri ekleyip beyazlaşana ve katılaşana kadar çırpın. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine sıkma torbasıyla şekilli daireler halinde sıkıp 160 derecede 40 dakika pişirin. İrmik, nişasta, damla sakızı, süt ve şekeri bir tencerede sürekli karıştırarak koyu bir kıvam alana kadar pişirin. Genişçe bir cam kaba bu tatlıyı boşaltıp, soğuması için buzdolabına koyun. Soğuyan tatlının üzerine bezeleri dizin. Ortasına doğranmış çilek koyup, üzerine reçeli gezdirin.


ÇİLEKLİ BEZE

ekselans
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 15.06.2009
Mesajlar: 38
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc37392
Gönderme Tarihi: 15.Haz.2009
2,425 defa indirildi / yazdırıldı




Malzemesi:
4 yumurta akı
70 gr. şeker
1 çay kaşığı vanilya
1/2 çorba kaşığı limon suyu
çilek esansı
1 çay kaşığı şekerci boyası

Hazırlanışı:
Yumurta aktarını şeker, vanilya ve limon suyu ile çırpın, içine birkaç damla çilek esansı ve kırmızı renkete şekerci boyası katın. Fırına koyacağınız tepsiye yağlı kâğıdı yayın. Kâğıdı hafifçe yağlayın. Kâğıdın üzerine biraz un serpin, beze hamurunu naylon bir torbaya koyun. Torbanın ucunu delip, hamuru süslü bir biçimde tepsiye sıkın.


Çilekli Beze

Saide
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 11.09.2007
Mesajlar: 21
Kısa URL: https://ml.md/lc17673
Gönderme Tarihi: 11.Eyl.2007
2,365 defa indirildi / yazdırıldı




2 adet yumurtanın akı,
2 çay bardağı toz şeker,
İçi için:
2 poşet krem şanti,
2 su bardağı soğuk süt,
2 su bardağı çilek

Beze için yumurtaların akını iyice çırpın. Üzerine 2 çay bardağı toz şekeri ekleyip, kar haline gelene kadar çırpın.
Bezeyi sıkma torbasıyla veya kaşıkla yağlı kağıdın üzerine yarım limon şeklinde dökün. 20-25 adet bezeyi özellikle ılık fırında 20-25 dakika pişirin. Bu arada içi için 2 poşet krem şantiyi 2 su bardağı soğuk sütle çırpın ve 15 dakika buzdolabında bekletin. Buzdolabından çıkardığınız bezeleri dikkatlice enlemesine ortadan ikiye bölün, içlerine krem şantiyi doldurun. Üzerlerine yıkanmış ve doğranmış çilekleri sıralayın.
Diğer beze parçalarını üzerlerine kapatın. Servis yapın.


Çilekli Beze

Nurpare
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 09.12.2006
Mesajlar: 52
Şehir: Ankara-Maltepe
Kısa URL: https://ml.md/lc14887
Gönderme Tarihi: 26.May.2007
2,581 defa indirildi / yazdırıldı




Malzemeler:
2 adet yumurta beyazı
1 su bardağı toz şeker
1 tutam tuz
Üzeri için:
1 kase çilek
1 çay bardağı pudra şekeri

Yapımı:
Yumurta beyazları, şeker ve tuz çukur bir kabın içinde krem şanti gibi kıvam alana kadar mikserle iyice çırpılır. Krema pompasına doldurulur. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye aralık bırakarak, arzu edilen şekilde sıkılır. Tepsi önceden ısıtılmış 130 derece fırına sürülür. Bezeler beyaz kalacak şekilde, fırının kapağı açılmadan 30 dakika kadar pişirilir. Çilek ve pudra şekeri blenderden çekilerek püre kıvamına getirilir. Soğuyan bezeler servis tabağına alınır. Üzerine çilekli sos gezdirilir.


ML® Beze için tıklayın







Çilekli Beze Tarifleri Ağızda Dağılan Kurabiye Tarifleri



(5 adet Çilekli Beze 122,666 defa bakıldı)

1 2 3 4 5

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort