|
Çilek Tatlısı |
|
hasret
Aşçı
Kayıt: 22.07.2008
Mesajlar: 18 Şehir: Karaburun- Mordoğan |
Kısa URL: https://ml.md/lc25609
Gönderme Tarihi: 23.Tem.2008
2,480 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kilo çilek
1 kilo şeker
1 litre su
4 kaşık nişasta
Çilek boyası
Çilekleri ayıklayın ve bol suda yıkayın. Kâselere üçer beşer dağıtın. Diğer tarafta şerbetini yapın ve çilek özünü de katıp kaynatın. Nişastayı soğuk suyla karıştırın ve kaynayan şerbete Koyulaşınca kâselerdeki çileklerin üzerine eşit şekilde dökün. Buzdolabına koyun ve 4 saat soğutun Üzerlerine yeşil fıstık koyarak servis yapın.
|
ÇİLEK TATLISI |
|
aytaşı
Aşçıbaşı
Kayıt: 17.12.2010
Mesajlar: 21 Şehir: Antalya |
Kısa URL: https://ml.md/lc58777
Gönderme Tarihi: 22.Arl.2010
2,615 defa indirildi / yazdırıldı
|
250 gram çilek
180 gram şeker
1 limon
5 yumurta
1 kaşık tereyağı
250 gram çileği yıkayın, kumlarının gitmesini sağlayın. Bunlardan beş altı tanesini ayırın. Geriye kalanın çöplerini çıkarıp, çatalla, püre haline gelinceye kadar ezin. Buna şekeri, limonun suyunu katıp karıştırın. Beş yumurtanın akını, derin bir kap içinde, kar haline gelinceye kadar dövün çileğe katın. Fırın kabının dibini yağlayıp bu karışımı içine düzgünce yayın fırına verin. 20 dakika pişirdikten sonra fırından çıkarın.
|
Çilekli Tatlı |
|
oluk
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 05.08.2017
Mesajlar: 38 Şehir: Bolu |
Kısa URL: https://ml.md/lc140769
Gönderme Tarihi: 24.Şub.2019
691 defa indirildi / yazdırıldı
|
250 gram çilek
3 su bardağı çilek suyu
3 çorba kaşığı tozşeker
Yarım limonun suyu
Yarım su bardağı buğday nişastası
Çilekleri küp şeklinde doğrayın. Ayrı bir yerde çilek suyu, tozşeker, limon suyu ve buğday nişastasını çırpma teli ile karıştırarak pişirin. Ocaktan alıp, çilek ilave edin. Dilediğiniz şekilde bir kalıba boşaltıp, bir gece buzdolabında dinlendirin. Ertesi gün ters çevirip servis yapın.
|
|