Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Çilek Soslu Sakızlı Muhallebi


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Kek Tarifleri
Kurabiye Tarifleri
Pasta Tarifleri
Hamur İşleri
Börek Tarifleri
Çörek Tarifleri
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Sütlü Tatlılar Pelteler
Aşure Tarifleri
Elmasiye Tarifleri
İrmik Tatlısı Tarifleri
Jöle Tarifleri
Kazandibi Tarifleri
Keşkül Tarifleri
Muhallebi Tarifleri
Mus Tarifleri
Paluze Tarifleri
Pelte Tarifleri
Peynir Tatlısı Tarifleri
Puding Tarifleri
Su Muhallebisi Tarifleri
Sütlaç Tarifleri
Tavuk Göğsü Tarifleri
Zerde Tarifleri
Meyve Tatlıları
Helvalar
Dondurmalar
Kanepeler
İçecekler
Şekerlemeler
Tatlı Soslar
Diğer İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Çilek Soslu Sakızlı Muhallebi

akyel
Aşçı
Aşçı

Kayıt: 09.02.2010
Mesajlar: 18
Şehir: İstanbul
Kısa URL: https://ml.md/lc47009
Gönderme Tarihi: 09.Şub.2010
2,990 defa indirildi / yazdırıldı




Yarım Paket Margarin
3 Kahve Fincanı Un
1 Kg Süt
1,5 Bardak Toz Şeker
2 Parça Damla Sakızı
Sosu İçin
Yarım Kg Çilek
1 Kahve Fincanı Toz Şeker

Sosunu hazırlamak için çilekleri toz şeker ile robotta iyice çırpın. Muhallebisi için; tencerede margarinle unu hafifçe pişirin. Daha sonra üzerine süt, şeker ve damla sakızını ekleyerek pişirmeye devam edin. Kaynayınca altını kapatın ve mikser ile 5 dakika çırpın.
Borcamın dibini suyla ıslatıp hazırlamış olduğunuz muhallebiyi içine dökün ve soğumaya bırakın. Sosunu ister tüm muhallebinin üzerine ister servis yaparken ayrıca dökün.

Not: Yayında dondurma ile de servis yapabilirsiniz.


Çilek Soslu Damla Sakızlı Muhallebi

Ahıska'lı
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 14.06.2019
Mesajlar: 25
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc143483
Gönderme Tarihi: 15.Haz.2019
695 defa indirildi / yazdırıldı




http://www.hurriyet.com.tr

1 litre süt
3 yemek kaşığı tepeleme un
6 yemek kaşığı toz şeker
1 paket vanilya
1 paket damla sakızı
Sosu için:
1,5 su bardağı kadar doğranmış çilek
2 yemek kaşığı toz şeker

Bir tencereye, süt, şeker ve unu alın. Orta hararetli ateşte sürekli karıştırarak muhallebi kıvamında pişirin. Pişmeye yakın vanilya ve dövülmüş damla sakızını ilave edin. Muhallebi göz göz olunca ateşten alın.
Kuru ve temiz kaselere sıcak sıcak muhallebiyi üzerinden 1 parmak eksik kalacak şekilde paylaştırın. Oda ısısında soğumaya bırakın.
Sosu için çilekleri şeker ile birlikte püre haline getirin. Küçük bir tencerede kısık ateşte, çilekler hafif suyunu çekene kadar pişirin.
Soğuyan muhallebinin üzerine çilek sosunu paylaştırın. Soğumaya bırakın.



Çilek Soslu Sakızlı Muhallebi

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc169829
Gönderme Tarihi: 19.Oca.2023
210 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.droetker.com.tr

Çilekli sos:
500 g çilek
1 çay bardağı toz şeker
1 tatlı kaşığı Dr. Oetker Mısır Nişastası
1 limon kabuğu rendesi
Sakızlı muhallebi için:
1 poşet Dr. Oetker Sakızlı Muhallebi
3,5 su bardağı süt
25 g margarin
1 çay bardağı iri kırılmış kabuksuz badem
Süslemek için:
1 - 2 yemek kaşığı iri kırılmış kabuksuz badem
2 adet çilek
4 - 5 adet taze nane yaprağı

Çilekleri yıkayıp mutfak robotunda püre haline getirin. Toz şeker ile birlikte bir tencereye alın. Orta ateşte karıştırarak pişirin, kaynamaya başladıktan sonra ocağı kısın ve 7-8 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Daha sonra nişasta ve limon kabuğu rendesini ekleyip kaşık ile iyice karıştırın. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 2-3 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alın ve arada karıştırarak soğutun.
Sütü tencereye alın ve üzerine sakızlı muhallebi poşetini boşaltın. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısıp margarini ekleyin ve 3-4 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alın ve arada karıştırarak soğutun. Sakızlı muhallebiyi bir çırpma kabına alın ve buzdolabında 30 dakika bekletin. Süre sonunda sakızlı muhallebiyi mikser ile düşük devirde 5 dakika çırpın.
Sakızlı muhallebiyi, aralara çilek sos ve badem kırığı koyarak kuplara doldurun. Buzdolabında 1-2 saat bekletip üzerini badem, çilek ve taze nane yaprakları ile süsleyerek servis yapın.



Çilekli Sakızlı Muhallebi

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc169837
Gönderme Tarihi: 19.Oca.2023
226 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.droetker.com.tr

Muhallebi:
1 poşet Dr. Oetker Sakızlı Muhallebi
3 su bardağı süt
25 g margarin
Dolgu:
7 - 8 adet çilek
6 adet kedidili bisküvi
6 yemek kaşığı süt
1 çay bardağı iri kırılmış kabuksuz badem
2 yemek kaşığı hindistancevizi rendesi
Süslemek için:
6 - 7 adet çilek
1 yemek kaşığı hindistancevizi rendesi
1 limon kabuğu rendesi
Kalıp:
Oval kalıp (16x22 cm)

Sütü bir tencereye alın ve üzerine sakızlı muhallebi poşetini boşaltın. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısıp margarini ekleyin ve 3-4 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alın ve mikserin en düşük devrinde 5 dakika çırpın.
Çilekleri yıkayıp kurulayın ve 0,5 cm kalınlığında dilimleyin. Bisküvileri üç parçaya bölün ve bir kaseye alın. Sütü üzerlerinde gezdirerek ıslatın.
Muhallebinin 1/3 ünü kalıba alın ve yayın. Üzerine çilek ve bisküvilerin yarısını sıralayın. Badem ve Hindistan cevizi rendesinin yarısını serpin. Üzerine kalan muhallebinin yarısını yayın, kalan çilek ve bisküvileri sıralayın, badem ve Hindistan cevizi rendesini serpin. En üste kalan muhallebiyi yayın. Üzerini streç film ile kapatıp buzdolabının dondurucu bölümünde 3 saat bekletin.
Çilekleri yıkayıp kurulayın ve 0,5 cm kalınlığında dilimleyin. Tatlıyı dondurucudan çıkarıp üzerine çilekleri sıralayın. Hindistancevizi rendesi ve limon kabuğu rendesini serpin. Kaşık ile porsiyonlayarak servis yapın.







Çilek Soslu Sakızlı Muhallebi Tarifleri Kazandibi Tarifleri



(4 adet Çilek Soslu Sakızlı Muhallebi 40,356 defa bakıldı)

1 2 3 4

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort