|
Çilekli Sos |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc169839
Gönderme Tarihi: 19.Oca.2023
314 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.droetker.com.tr
200 g çilek
2 yemek kaşığı toz şeker
1 poşet Dr. Oetker Hızlı Nişasta
Çilekleri ayıklayıp yıkayın. Mutfak robotunda püre haline getirin. Derin bir kaseye alın ve toz şekeri ilave edin. Hızlı nişastayı azar azar ilave ederek el çırpıcısı ile kıvam alıncaya kadar yaklaşık 3-4 dakika karıştırın.
Sütlü tatlıların üzerine dökerek servis yapabilirsiniz.
|
Çilek Sosu |
|
B.A.
Aşçıbaşı
Kayıt: 27.11.2015
Mesajlar: 27 Şehir: Artvin |
Kısa URL: https://ml.md/lc113077
Gönderme Tarihi: 29.Kas.2015
1,743 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 adet yumurta
1 adet yumurta sarısı
yarım su bardağı şeker
50 gr margarin
1 su bardağı çilek peltesi
Margarin haric tum malzemeyi kucuk sos tenceresine alin. Orta ateste cirparak karistirin, margarini ekleyip karistirarak bu sekilde yaklasik 7-8 dakika daha pisirin. Sure sonunda kendini toparlamasindan anlasiliyor sosun pistigi. Tencereyi ocaktan alip tezgahta ilinmasini bekleyin. Agzi kapakli kaba aktarip buzdolabina kaldirin.
|
Çilekli Sos |
|
bitmeyen şarkı
Editor
Kayıt: 07.01.2011
Mesajlar: 2219 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc64653
Gönderme Tarihi: 19.Haz.2011
4,674 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 gr çilek (ayıklanıp, yıkanmış)
180 gr (3/4 su bardağı) şeker
1/2 su bardağı limon suyu
Çilekleri bir süzgece koyup, bir tahta kaşığın sırtıyla ezerek büyük bir kaseyi çıkarınız. Şeker ve limon suyunu ekleyip, şeker eriyene kadar sürekli karıştırınız. Sosu üstten 3-4 parmak boşluk kalacak biçimde bir kavanoza doldurup, kavanozun ağzını alüminyum kağıtla kapatınız. Kavanozu buzdolabına kaldırıp, sosu en az 1 saat dinlendirdikten sonra, kullanınız.
Not: Çilekli sosu değişik tatlıların ve özellikle vanilyalı dondurmanın üstüne dökerek servis edebilirsiniz.
|
Çilek Sos |
|
Cenk Nizipli
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 10.12.2007
Mesajlar: 65 Şehir: İstanbul |
Kısa URL: https://ml.md/lc19880
Gönderme Tarihi: 10.Arl.2007
15,876 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 gr. çilek
400 gr. şeker
Yarım limon
Çilekleri iyice yıkayınız.
Temiz bir tencereye elek veya tel süzgeçten ezerek geçiriniz.
İçerisine 400 gr. şekeri ve 1 su bardağı su koyup 5-10 dakika kaynatınız.
Un çorbasından daha koyu bir kıvama gelince yarım limon suyu ilave edip bir taşım kaynatıp ateşten alınız ve pudinglerde, tatlılarda, tart v.s. yerlerde kullanınız.
|
|