Kısa URL: https://ml.md/lc179693
Gönderme Tarihi: 30.Eyl.2024
41 defa indirildi / yazdırıldı
Hamur:
1 paket Dr. Oetker Tart Un 50 g margarin 1 yumurta 400 g çilek Krema:
1 poşet Dr. Oetker Sakızlı Muhallebi
2.5 su bardağı süt
1 paket Dr. Oetker Vanilinli Pasta Kreması
1.5 su bardağı soğuk süt
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin Sos:
1 poşet Dr. Oetker Meyveli Sos
2 çay bardağı su Üzeri için:
10 adet çilek
Tart unu margarin ve yumurta ile yoğurup 25x25 cm ölçülerindeki yağlanmış tepsiye yayın ve pişirin.
Elektrikli Mini Fırın: 160°C (önceden ısıtılmış)
Turbo fırın: 160°C (önceden ısıtılmış)
Pişirme süresi: Yaklaşık 25-35 dakika
Soğuyunca üzerine çilekleri dizin.
Krema: Sakızlı muhallebiyi 2,5 su bardağı süt ile pişirin. Arada karıştırarak iyice soğutup 30 dakika buzdolabında dinlendirin. Pasta kremasını 1,5 su bardağı soğuk süt ile 2-3 dakika çırpın. Üzerine soğuk sakızlı muhallebiyi ve şekerli vanilini ilave edip 2-3 dakika daha çırpın.
Bu kremayı çileklerin üzerine yayın.
Sos: Meyveli sosu 2 çay bardağı su ile tarifine göre hazırlayın. Soğutup pastanın üzerinde gezdirin.
Çilekleri tartın üzerine sıralayın.
Buzdolabında 2 saat dinlendirip dilimleyerek servis yapın.
Taban:
1 paket sade petit beurre bisküvi (çifte kavrulmuş)
2 - 3 yemek kaşığı süt
3 - 4 yemek kaşığı tanesiz çilek reçeli
Puding:
1 poşet Dr. Oetker Çilekli Puding
2,5 su bardağı süt
1 çay bardağı çekirdeksiz vişne
1 çay bardağı küp şeklinde doğranmış çilek
Süslemek için:
20 g bitter çikolata
1 yemek kaşığı iri kırılmış antepfıstığı
3 - 4 adet çilek
1 - 2 yemek kaşığı tanesiz çilek reçeli
Kalıp:
Pişirme kalıbı (Ø 24 cm)
Bisküvileri biraz iri kalacak şekilde mutfak robotunda kısa bir süre öğütün. Derin bir kaseye alın, süt ve reçeli ilave edip kaşık yardımıyla karıştırın. Kalıbın tabanına kaşığın tersi ile hafifçe bastırarak yayın.
2,5 su bardağı sütü bir tencereye alın. Üzerine puding poşetini boşaltın. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başladığında ocağı kısıp 1-2 dakika daha karıştırarak pişirin ve ocaktan alın. Hazırladığınız bisküvili tabanın üzerine vişne ve çilekleri sıralayıp üzerine pudingi dökün. Üzerini düzeltip oda sıcaklığına gelinceye kadar bekletin. Buzdolabına alın ve 1-2 saat bekletin.
Çikolatayı benmari yöntemi ile eritin ve tartın üzerini şeritler şeklinde süsleyin. Antepfıstığı, çilek ve reçel ile süslemeyi tamamlayıp dilimleyerek servis yapın.