| 
 
 
 | 
Çilek Kompostosu | 
  | 
Güzellik 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 16.04.2006 
Mesajlar: 76
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc5646 
Gönderme Tarihi: 25.Haz.2006 
3,965 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kg. çilek
 
10 bardak su
 
3 su bardağı şeker
 
 
Çileklerin saplarını çıkarın ve hiç kum kalmayıncaya kadar yıkayın. 10 bardak suda şekeri eritin ve kaynamaya bırakın, çilekleri kaynarken şerbete atın ve ateşten alıp soğumaya bırakın.
 
 
 ML® Çilek Kompostosu için tıklayın 
 
 
 
 
Fotoğraf "LED" tarafından gönderildi. 14.02.2019
  
 | 
Çilek Kompostosu | 
  | 
yunusdoğan 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 18.12.2007 
Mesajlar: 23 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc20096 
Gönderme Tarihi: 20.Arl.2007 
3,734 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
500 gr. çilek, 
 
250 gr. şeker.
 
 
Çilekleri yıkayıp ayıklayınız.
 
250 gr. şekeri 2 bardak su ile ateşe koyunuz.
 
10-15 dakika kaynatınız.
 
Ateşten alınız.
 
Soğumadan çilekleri içine atıp bir taşım kaynatıp ateşten alınız.
 
Kaselere koyup soğuk olarak servis yapınız.
  
 | 
Çilek Kompostosu | 
  | 
sevim 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 14.12.2007 
Mesajlar: 52 Şehir: Nallıhan/Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc21336 
Gönderme Tarihi: 13.Şub.2008 
3,423 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1/2 kg. çilek
 
1,5 su bardağı şeker
 
 
Tencereye 3-4 su bardağı su koyup şekeri ilave ediniz. Eriyinceye kadar karıştırıp kaynatınız. Çilekleri 4-5 kere bol su ile yıkayıp saplarını ayıklayınız. Şuruba atıp şeklini bozmadan yumuşayıncaya kadar pişiriniz.
  
 | 
Çilek Kompostosu | 
  | 
Çizmeli 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 13.04.2008 
Mesajlar: 23 Şehir: Ostim | 
Kısa URL: https://ml.md/lc23183 
Gönderme Tarihi: 13.Nis.2008 
5,191 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kg. çilek
 
3 su bardağı şeker
 
6 su bardağı su
 
 
Çileklerin saplarını çıkarıp, yıkayın. Suyu, şekeri ve çilekleri tencereye koyup, kısık ateşte biraz kaynatın.
  
 | 
Çilek Kompostosu | 
  | 
onur 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 14.06.2008 
Mesajlar: 20 Şehir: Malatya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc24613 
Gönderme Tarihi: 14.Haz.2008 
3,543 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
500 gr. kokulu çilek
 
250 gr. toz şeker
 
9-10 tane taze nane yaprağı
 
1 adet limonunun suyu
 
 
YAPILIŞI:
 
Çileklerin sapını koparmadan derince,bir kaba koyunuz. Üzerine bol su üz. Çilekler suda yüz-melidir. Bir süre bu suda çilekleri bekletiniz. Üzerinde kum vs. dibe çökecek vakit bulmasını sağlayınız. Sonra tek tek çilekleri sudan alıp saplarını koparıp elinizle üzerinde bir şey kalmışsa temizleyiniz. Ayıkladığınız çilekleri derin bir kaba koyunuz. Üzerine toz şekerini dökünüz. Bir süre çileklerin su salıp şekeri ıslatmasını bekleyiniz. Bir adet limonun suyunu üzerine dökünüz. Çileklerin üzerine bir bardak sıcak su döküp, orta hararetli ateş üzerinde bir taşım kaynatıp, hemen indiriniz. İçine taze nane yapraklarını atıp ağzını kapatıp soğumaya bırakınız. Sonra buzdolabında soğutup serin olarak ikram ediniz.
  
 | 
Çilek Kompostosu | 
  | 
onur 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 14.06.2008 
Mesajlar: 20 Şehir: Malatya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc24614 
Gönderme Tarihi: 14.Haz.2008 
3,704 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
500 gr. kokulu çilek
 
250 gr. toz şeker
 
9-10 tane taze nane yaprağı
 
1 adet limonunun suyu
 
 
Önce 1 bardak suda 250 gr. şekeri kaynatıp şerbet yapınız. Şerbetin içine bir adet limonun suyunu sıkınız. Kaynar şerbetin içine ayıklanmış çilekleri atınız. Ağzını kapatıp soğumaya bırakınız. İçine bir iki parça buz atıp serin olarak ikram ediniz.
 
 
Not: Çileğin kokusuna bir başka lezzet katmak için karanfil, vanilya, tarçın gibi baharatları deneyebilirsiniz.
  
 | 
Çilek Kompostosu | 
  | 
Saadet 
Türkçe Admin 
 
  
Kayıt: 12.07.2005 
Mesajlar: 9281 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc36742 
Gönderme Tarihi: 21.May.2009 
3,564 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Malzemeler
 
500 gram çilek
 
200 gram su (3/4 bardak)
 
250 gram tozşekeri (1 bardak)
 
 
Bir tencereye bir bardak toz şekeri ile ¾ bardak da su koyarak, orta hararetteki ateşte karıştırarak, şekerin su içinde erimesini temin etmeli sonra da şekerli suyu bir taşım kaynattıktan sonra ateşten almalıdır. Sonra ateşten almış olduğumuz bu şuruba yıkamış ve süzmüş olduğumuz çilekleri de ilave ederek kompostoyu iyice soğumaya bırakmalı ve soğuduktan sonra, kaseye alarak, içine birkaç parça da buz ilave etmeli ve servis yapmalıdır.
  
 | 
Çilek Kompostosu | 
  | 
şehbal 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.08.2009 
Mesajlar: 36 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc40061 
Gönderme Tarihi: 27.Ağu.2009 
3,982 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1/2 kg çilek
 
1 bardak su
 
1 bardak toz şeker
 
 
Büyük bir tencereye su konulur. Çileklerin sapları ayıklanır ve tencereye atılır. Çileklerdeki toprakların temizlenmesi için su içinde 10 dakika kadar bırakılır. Sonra çilekler telle süzülerek tabağa alınır. Başka bir tencereye toz şeker ve su konularak orta ısıdaki ateşe oturtulur ve karıştırılmak suretiyle şeker eritilir. Şeker eriyince bir taşım daha kaynatılır ve tencere ateşten indirilir. Sonra bu tencereye çilekler boşaltılır ve tencere soğumaya bırakılır. İyice soğuyunca komposto tabaklara alınarak servis yapılır.
  
 | 
Çilek Kompostosu | 
  | 
ruşeym 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 20.11.2010 
Mesajlar: 321 Şehir: Samsun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc57989 
Gönderme Tarihi: 01.Arl.2010 
3,533 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 Necip Usta
 
 
500 gr. çilek
 
250 gr. şeker
 
300 gr. su
 
1/2 limonun suyu
 
 
Çilekleri bol suyun içine ayıklayınız. Su, limon suyu ve şekeri temiz bir tencereye koyup bir kere kaynatıp çilekleri susuz olarak ilâve edip kaynatmadan ateşten alınız. Soğuk olarak servis ediniz.
 
 
Not: Arzu eden komposto soğuduktan sonra 1/2 bardak sıkılmış saf çilek suyu ilâve edip sonra servis edebilir. Çok güzel olur.
  
 | 
Çilek Kompostosu | 
  | 
reyon 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 03.01.2011 
Mesajlar: 69 Şehir: Kars | 
Kısa URL: https://ml.md/lc59155 
Gönderme Tarihi: 06.Oca.2011 
3,092 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Türk Kadınının Tatlı Kitabı
 
Türkiye Şeker Fabrikaları Genel Müdürlüğü 1966
 
 
750 g Çilek
 
400 g şeker (1.1/2 bardak)
 
1.1/2 bardak Su
 
 
içinde; 1.1/2 bardak su ve 400 g şeker (1.1/2 bardak) bulunan bir tencereyi ateşe oturtarak bir taraftan karıştırmak suretiyle şekerin su içinde erimesini temin ediniz ve sonra da 5 dakika kadar kaynamaya bırakınız. 5 dakika sonra, şurup tenceresini ateşten alarak içine; sapları ayıklanmış, iyice yıkanmış 750 g çileği koyunuz ve kompostoyu soğumaya bırakınız. Soğumasını müteakip kâselere koyarak servis yapınız.
  
 | 
Çilek Kompostosu | 
  | 
tadıgüzel 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.02.2012 
Mesajlar: 229 Şehir: İstanbul | 
Kısa URL: https://ml.md/lc75643 
Gönderme Tarihi: 11.May.2012 
3,244 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 Tuğrul Şavkar
 
 
500 gr. tercihen Osmanlı çileği
 
1500 gr. tozşeker (6 su bardağı)
 
2 lt. su (8 su bardağı)
 
 
Çilekleri ayıklayıp birkaç su yıkayın.
 
Şekeri ve suyu bir tencereye koyup, karıştırarak bir taşım kaynatın. Ateşten alın ve 3 dakika kadar bekletin.
 
Çilekleri içine atarak karıştırıp soğumaya bırakın. Tamamen soğuduktan sonra biraz buzdolabında bekleterek servis yapın.
  
 | 
Çilek Kompostosu | 
  | 
araka 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 30.10.2013 
Mesajlar: 46 Şehir: Bingöl | 
Kısa URL: https://ml.md/lc93447 
Gönderme Tarihi: 01.Kas.2013 
3,604 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
200 gr. çilek
 
Yarım kilo şeker
 
5 su bardağı su
 
1 çay kaşığı margarin 
 
 
Tencereye suyu ve şekeri ekleyin ve kaynatın. 1 çay kaşığı margarinde koyun yumuşak olması için. Yaklaşık 10 dakika kaynattıktan sonra ateşten alın. Çilekleri ayıklayın. Çilekleri kaynak halde ki şerbetin içine atarak 10 dakika bekletin. Komposto soğuduktan sonra servis kaselerine alarak sununuz.
 
 
 
 
Fotoğraf "sarı domates" tarafından gönderildi. 20.08.2016
  
 | 
Çilek Kompostosu | 
  | 
OlurMuOlur 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 24.07.2020 
Mesajlar: 62 Şehir: Sincan | 
Kısa URL: https://ml.md/lc157728 
Gönderme Tarihi: 16.May.2021 
570 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kilo çilek
 
1,5 litre su
 
1 bardak şeker
 
 
Şeker ve suyu tencerede şeker eriyene kadar karıştırın.
 
Çilekleri temizleyip ikiye bölüp ekleyin ve 5-10 dakika çilekler yumuşayana kadar pişirdikten sonra soğuması için bekletin.
 
Soğuk servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Çilek Kompostosu | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc159878 
Gönderme Tarihi: 06.Eyl.2021 
514 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kg çilek
 
1 tane çubuk tarçın
 
1 tatlı kaşığı karanfil
 
Taze nane yaprağı
 
 
Ayıkladığınız çilekleri tencereye koyunuz. Çileklerin üzerine 1 lt sıcak suyu döküp, orta hararetli ateş üzerinde bir taşım kaynatıp, hemen indiriniz. İçine tarçın, karanfil ve taze nane yapraklarını atıp ağzını kapatıp soğumaya bırakınız. Sonra buzdolabında soğutup serin olarak ikram ediniz.
 
 
 
  
 | 
Çilek Kompostosu | 
  | 
Selver Somuncu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.05.2007 
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc166874 
Gönderme Tarihi: 23.Ağu.2022 
412 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
500 gr çilek
 
1 su bardağı şeker
 
4 su bardağı su
 
 
Yumuşak çilekler pişerken çabucak dağılacağı için çilek kompostosu hazırlarken küçük ve sert çilekleri kullanın. Çileklerin üzerindeki kumdan arınmaları için yaprakları temizlendikten sonra suda bekletilmesi gerekir. Yıkanmış çilekleri süzgece aldıktan sonra bir tencerede su ve şekeri karıştırın. 3 dakika kadar kaynattığınız şerbete çilekleri ilave edin ve yüksek ateşte kaynatın. Çilekler dağılmadan ocağı kapatın ve kompostonuzu soğumaya bırakın. Oda ısısına geldiğinde buzdolabında soğutun ve nane yaprakları ile süsleyerek servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Çilekli Komposto | 
  | 
Selver Somuncu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.05.2007 
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc171895 
Gönderme Tarihi: 07.May.2023 
358 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1/2 kase çilek
 
2/3 çay bardağı şeker
 
1,5 su bardağı su
 
 
Tencereye sıcak suyunuzu ekleyin. İçine şekeri ekleyip şeker eriyene kadar karıştırın. Çilekleri güzelce dilimleyin. Eriyen şekerli suya ekleyip kaynayıncaya kadar pişirin. Kaynayan kompostoyu bir kaseye alıp önce oda sıcaklığından ardından 3-4 saat buzdolabında bekletip nane yapraklarıyla servis yapın.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |