Kısa URL: https://ml.md/lc32306
Gönderme Tarihi: 25.Arl.2008
3,242 defa indirildi / yazdırıldı
Niğde Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Kıymayı bolamadı koy. En aşağıdan yarım kilo soğanı ayitle. Kıymayı yağda güzelce çevir. Biraz su tuz ilave et yarım saat pişir. inmesine yakın iki yumurta kır kırıştır: onla iki üç dekika pişir.
Kısa URL: https://ml.md/lc131507
Gönderme Tarihi: 28.Oca.2018
890 defa indirildi / yazdırıldı
Niğde İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
2-3 Adet Yumurta
2 Yemek Kaşığı tereyağı
Pul Biber
Tuz
Küçük bir tencere içerisinde bir miktarda su kaynatılarak ve tuz eklenir, Sonra Kaynayan suya yumurtalar kırılarak 5 dk. kadar kaynatılır. Pişen yumurtalar sudan alınarak servis tabağına yerleştirilir. Tereyağı tavada eritilerek pul biber eklenerek bir sos hazırlanır. Hazırlanan biberli sosu yumurtaların üzerin de gezdirilerek servis yapılır.