| 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 | 
 
Çikolatalı Üzümlü Kek Tarifleri Bademli Kek Tarifleri
| 
 |  
| Çikolatalı Üzümlü Kek |  
|  | Şira Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 12.08.2007
 Mesajlar: 30
 
 | Kısa URL: https://ml.md/lc17030 Gönderme Tarihi: 12.Ağu.2007
 2,501 defa indirildi / yazdırıldı
 
 |  
| 
 
 Çeyrek su bardağı sıcak su,
 1/3 su bardağı ince kıyılmış kuru üzüm,
 2 su bardağı un,
 1 paket kabartanı tozu,
 1/3 su bardağı kakao,
 1 su bardağı tozşeker,
 200 gram tuzsuz margarin,
 1 çorba kaşığı bal,
 100 gram kıyılmış sütsüz çikolata,
 2 adet hafifçe çırpılmış yumurta.
 Üzerine:
 Kakao,
 pudraşekeri,
 krema
 
 Fırını 160 derecede ısıtın. 20 cm. çapında bir kek kalıbını erimiş margarin veya sıvıyağ ile yağlayın. Kalıbın altını ve kenarlarını yağlı kağıt ile kaplayın. Su, ve kuru üzümleri küçük bir kapta karıştırın. Bir kenara bırakın. Un ve kakaoyu büyük bir kapta karıştırın. Ortasına bir havuz açın.
 Şeker, margarin, bal ve çikolatayı orta büyüklükte bir tencereye alın. Malzemeler iyice eriyine kadar kısık ateşte karıştırın. Ocaktan alın. Rom, üzüm veya suyla karıştırın. Metal bir kaşık kullanarak margarinli karışımı kuru malzemeye yedirin. iyice bütünleşene kadar karıştırın. Yumurtaları ilave ederek, yumuşak bir karışım elde edin. Elde ettiğiniz karışımı hazırlamış olduğunuz kalıba dökün. Üzerini bir bıçak yardımıyla düzeltin. 1 saat - 1 saat 15 dakika pişirin. Ortasına bıçak batırarak pişip pişmediğini kontrol edin. Eğer bıçak temiz çıkarsa fırından çıkartın. Keki 1. saat kalıbının içinde bekletin. Daha sonra ters çevirip çıkartarak bir fırın ızgarasının üzerinde soğumaya bırakın.
 Kekin üzerine servis yapmadan önce kakao ve pudraşekeri serpiştirin. Ilıkken dilimlere bölüp, kremayla servis yapın.
 
 
 |  
| Çikolatalı Üzümlü Kek |  
|  | palyaço Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 17.12.2013
 Mesajlar: 35
 Şehir: Adana
 | Kısa URL: https://ml.md/lc94545 Gönderme Tarihi: 18.Arl.2013
 2,339 defa indirildi / yazdırıldı
 
 |  
| 
 
 2 adet yumurta
 Yarım su bardağı pudra şekeri
 1 su bardağı kuru üzüm
 1.5 su bardağı un
 125 gram margarin
 2 paket bitter çikolata
 Yeterince Pudra şekeri
 Yeterince File antepfıstığı
 
 Bitter çikolataları kırıp küçük bir tencereye alın.
 Kısık ateşte, çikolatalar eriyene kadar karıştırın.
 Çikolatayı ocaktan indirip soğuması için bekletin.
 Derin bir kapta margarin ve şekeri mikser yardımıyla iyice çırpın.
 Yumurtaları ilave edip çırpmaya devam edin.
 Eritilmiş ve soğutulmuş bitter çikolatayı ekleyip karıştırmaya devam edin.
 Son olarak un ve kuru üzümü de ilave edip karıştırın.
 Yağladığınız ve unladığınız dikdörtgen kalıba aktarın.
 Önceden ısıtılmış 160 derece fırında 30 dakika pişirin.
 Soğuduktan sonra üzerine pudra şeker ve antepfıstığı serpip servis yapın.
 
 
 |  
| 
 
 
 
 
 |  | 
 
   |