Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Çilekli Pasta Tarifleri > Çikolatalı Turta (6 adet - 205,948 defa bakıldı)

Çikolatalı Turta


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Kek Tarifleri
Kurabiye Tarifleri
Pasta Tarifleri
Bademli Pasta Tarifleri
Baton Pasta Tarifleri
Bisküvili Pasta Tarifleri
Çikolatalı Pasta Tarifleri
Çilekli Pasta Tarifleri
Elmalı Pasta Tarifleri
Glazür Tarifleri
Kahveli Pasta Tarifleri
Kayısılı Pasta Tarifleri
Kestaneli Pasta Tarifleri
Kremalı Pasta Tarifleri
Limonlu Pasta Tarifleri
Meyveli Pasta Tarifleri
Milföy Pasta Tarifleri
Mozaik Pasta Tarifleri
Muzlu Pasta Tarifleri
Pandispanya Tarifleri
Parfe Tarifleri
Pay Tarifleri
Portakallı Pasta Tarifleri
Profiterol Tarifleri
Rulo Pasta Tarifleri
Tart Tarifleri
Tartolet Tarifleri
Tiramisu Tarifleri
Turta Tarifleri
Yaş Pasta Tarifleri
Hamur İşleri
Börek Tarifleri
Çörek Tarifleri
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Sütlü Tatlılar Pelteler
Meyve Tatlıları
Helvalar
Dondurmalar
Kanepeler
İçecekler
Şekerlemeler
Tatlı Soslar
Diğer İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Çikolatalı Turta

tango&deniz
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 14.02.2008
Mesajlar: 24
Şehir: Denizli
Kısa URL: https://ml.md/lc21368
Gönderme Tarihi: 14.Şub.2008
3,173 defa indirildi / yazdırıldı




125 gr. tereyağı
Yarım su bardağı tozşeker
2 adet yumurta
1 çay kaşığı vanilya
2 çorba kaşığı kahve
1,5 su bardağı un
Yarım su bardağı kakao
1 çay kaşığı karbonat
1 su bardağı yayık ayranı
1 çorba kaşığı sıvıyağ
İçine:
1,5 su bardağı krema
1 su bardağı pudra şekeri
1 çay kaşığı vanilya
250 gr. tuzsuz krem peynir
Üzerine:
100 gr. bitter çikolata
2 çay kaşığı kakao

Fırını 180 derecede ısıtın. 20 cm. çapında yuvarlak kek kalıbını yağlayın. Yağlı kağıtla kaplayın. Tereyağını küp küp doğrayın. Şekerle birlikte mikserde çırpın. Yumurtaları teker etker ekleyin. Ardından vanilyayı ve kahveyi katıp karıştırın. Mikseri bir kenara bırakın ve metal bir kaşık yarımıyla karıştırmaya devam edin. Bu arada un, kakao, karbonat, yayık ayranı ve sıvı yağı ilave edin. Malzeme iyice birbirine karışınca kalıba boşaltın. 45 dakika pişirin. Fırından aldığınız keki 10 dakika kalıbında bırakın. Sonra tel üzerine çıkarıp soğutun. Bu arada harcını hazırlayın. Bunun için krema, krem peynir, pudra şekeri ve vanilyayı metal bir kaşıkla karıştırın. Keki keskin bir bıçakla enlemesine 3'e kesin. İlk parçayı servis tabağına koyun. Harcın 1/3'ünü kekin üzerine dökün. İkinci keki de üzerine kapatın. Harcın yarısını sürün. Son keki de kapatıp kalan malzemeyi üzerine bulayın. Kenarları için bitter çikolatayı benmari usulü eritin. Ocaktan indirin. 70x75 cm. boyutlarında bir yağlı kağıt kesin. Çikolatayı bıçak yardımıyla kağıda yayın. Kekin etrafına sarın.
Buzdolabına alıp soğutun. Çikolata tamamen sertleşince kağıdı pastadan ayırın. Kekin üzerine çay süzgeci yardımıyla kakao serpin. Dilimleyerek servis yapın.



Çikolatalı Torta

reyon
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 03.01.2011
Mesajlar: 69
Şehir: Kars
Kısa URL: https://ml.md/lc59103
Gönderme Tarihi: 04.Oca.2011
9,187 defa indirildi / yazdırıldı




Türk Kadınının Tatlı Kitabı
Türkiye Şeker Fabrikaları Genel Müdürlüğü 1966


HAMURU:
120 g Un (2.1/2 fincan )
30 g Kakao (1 fincan)
180 g Şeker (3/4 bardak)
6 tane Yumurta
25 g Sana (1 çorba kaşığı.)
KREMASI:
100 g Şeker (1.1/2 fincan)
1 bardak süt
45 g Un (1 fincan)
1 tane Yumurta
150 g Sana (7.1/2 çorba kaşığı)
30 g Kakao (1 /4 fincan )
İÇ ve ÜSTÜNE:
110 g Şeker (1.3/4 fincan)
1/2 bardak Su
75 g Bitter Çikolata rendesi

6 tane yumurtanın sarı ve beyazlarını ayrı ayrı kaplara ayırdıktan sonra, yumurta beyazlarını yumurta vurmaya mahsus telle bir çeyrek saat kadar döverek beyaz bir köpük haline getiriniz.
Diğer taraftan, bir kaba koymuş olduğunuz yumurta sarılarına 180 g Şeker (3/4 bardak) ilâve ederek bunları birbirleriyle hâlloluncaya kadar çırpınız.
Yumurta sarılarının şeker ile çırpılmalarını müteakip, bunlara; hazırlamış olduğunuz yumurta köpükleri ile 30 g Kakao (1 fincan), 120 g un (2.1/2 fincan), 25 g Sana (bir çorba kaşığı) ilâve ederek hepsini birbirleriyle hâllediniz.
Bilâhare bu mahlûtu yuvarlak pasta kalıbına koyunuz ve orta ısıdaki fırında yarım saat pişirilmesini müteakip soğumaya bırakınız.
Diğer taraftan, içinde: 1 tane yumurta bulunan bir tencereye 100 g Şeker (1.1/2 fincan) koyarak yumurta vurmaya mahsus telle birbirleriyle iyice hallediniz.
Müteakiben, bu mahlûta; 1 bardak sıcak sütün 1/3 unü bir taraftan karıştırmak suretiyle yavaş yavaş dökünüz ve sonra da 45 g un (1 fincan) ile geri kalan sütü de ilâve ederek 5 dakika kaynatınız. Krema kaynayınca, bunu genişçe bir tepsi üzerine yaydıktan sonra, 30 g Kakaoyu (1/4 fincan) tahta kaşıkla iyice karıştırmak suretiyle kremayla hallediniz ve soğumaya bırakınız.
Hamur soğuyunca; altı üzerine gelecek şekilde kalıbından çıkartınız, enlemesine 3 eşit halka halinde kesiniz ve her halkayı da; 110 g Şeker (1.3/4 fincan) ile 1/2 bardak suyu bir taşım kaynatarak yapmış olduğunuz şurup ile şuruplayınız.
Müteakiben şuruplanmış hamurlardan en alttakini alarak, ılınmaya bırakmış olduğunuz kremanın üçte birini bu hamurun üzerine müsavi surette yayınız ve ikinci hamuru da yaymış olduğunuz kremanın üzerine oturtunuz. Ayni ameliyeyi bu hamur için de yaptıktan sonra en üste son parçayı koyunuz ve geri kalan kremayı da üzerine sıvayınız.
Bilâhare; tortanın üzerini 75 g Bitter çikolata rendesi ile süsledikten sonra keserek servis yapınız.


Fotoğraf "Somuncu" tarafından gönderildi. 09.07.2021


Çikolatalı Turta

can su
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 04.07.2014
Mesajlar: 23
Şehir: Muğla
Kısa URL: https://ml.md/lc99633
Gönderme Tarihi: 06.Tem.2014
2,053 defa indirildi / yazdırıldı




125 gr. margarin
4 adet yumurta
1 bardak şeker
yeterince kakao
1 kahve fincanı süt
1,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
Bir miktar nişasta

2 bardak sütün yarım bardağını ayırıp kalanını ocağa koyun.
Yarım bardak süt ile şeker, nişasta ve kakaoyu pütürsüz hale gelene kadar karıştırın.
Kaynayan süte azar azar karıştırarak ekleyin. 2-3 dk. pişirip ocaktan alın.
Diğer yanda yumuşak margarini şeker ile karıştırın.
Yumurtaları ilave edin.
Süt ve kakaoyu ekleyip karıştırmaya devam edin.
En son un, kakao ve kabartma tozunu ekleyip son kez karıştırın.
Elde ettiğiniz kaşımın yarısını yağlanmış kelepçeli kalıba dökün.
Üzerine soğuttuğunuz kakaolu sosu döküp kenarlara fazla yaklaştırmadan yayın.
En üste kalan hamuru döküp kaşık ile düzeltin.
180 C derece de ısıtılmış fırında 20-30 dk. pişirin.


Fotoğraf "can su" tarafından gönderildi. 06.07.2014


Çikolatalı Turta

Somuncu
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc158894
Gönderme Tarihi: 19.Tem.2021
346 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.milliyet.com.tr

1 adet tam pişmiş hazır turta hamuru
1 su bardağı yumuşatılmış tereyağı
1,5 su bardağı şeker
120 gram eritilmiş ve soğutulmuş şekersiz çikolata
2 çay kaşığı vanilya özü
4 yumurta oda sıcaklığında
Krem şanti
Üzeri için:
Bitter çikolata

15 dakika boyunca şeker ve tereyağını mikserle çırpın. Eritilmiş çikolatalı ve vanilyayı da ekleyip çırpmaya devam edin. Yumurtanın önce 2 tanesini ekleyin ve 5 dakika çırpın. Daha sonra diğer 2'sini ekleyip 5 dakika daha çırpın. Çikolata karışımını hazır pişmiş tart hamurunuzun üzerine dökün ve bir gece boyunca buzdolabında bekletin. Servis yapmadan önce krem şantiyi üzerine sürün ve son olarak çikolatayı rendeleyin. Dilimleyip, yiyebilirsiniz.



Çikolatalı Turta

Doctor
English Admin
English Admin

Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 2416
Şehir: KKTC
Kısa URL: https://ml.md/lc163943
Gönderme Tarihi: 30.Mar.2022
467 defa indirildi / yazdırıldı




100 gr (1 su bardağı) badem
1 paket siyah çikolata (küçük parçalara bölünmüş)
120 gr (yarım su bardağı) kuru hurma (çekirdeği çıkarılmış)
3 adet yumurta akı
125 gr (1 çay bardağı ve çeyreği) toz şeker
125 ml (yarım su bardağı) çırpılmış krema
2 tatlı kaşığı toz şeker
30 gr siyah çikolata (rendelenmiş)

Fırını önceden 180°C’de ısıtın.
22 cm’lik yuvarlak, altı çıkabilen kek kalıbını yağlayın ve yağlı kağıt ile kaplayın. Badem ve çikolataları iyice parçalayın.
Flurmaları da keskin bir bıçakla küçük parçalara bölün.
Yumurta aklarını mikserde köpürene dek çırpın.
Yavaş yavaş şeker ekleyin ve çırpmaya devam edin.
Badem ve çikolatalı karışıma ekleyin, ardından da hurmaları ekleyin.
Bir kaşık yardımıyla karışımı kalıba dökün ve yüzeyini düzeltin.
30-35 dakika ya da kabarana dek pişirin.
Servis tabağına ters çevirip koyana dek kalıpta soğumaya bırakın.
Servis için kremayı ve ekstra şekeri köpürene dek çırpın.
Bir spatula yardımıyla üzerine sürün.
Rendelenmiş çikolata ile süsleyerek servis edin.

Not: Bu turta akşamüstü çayına çok yakışır. Kremasız halde 5-6 günde yağlı kağıt içinde saklayabilirsiniz. Kremanın piştiği gün tüketilmesi tavsiye edilir.



Çikolatalı Turta

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc169617
Gönderme Tarihi: 08.Oca.2023
223 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.droetker.com.tr

Hamur:
0,5 su bardağı un
1,5 yemek kaşığı Dr. Oetker Kakao
1 çay kaşığı Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
1 çay bardağı Hindistan cevizi rendesi
100 g Dr. Oetker Bitter Çikolata Parçaları
3 yumurta
1 çay bardağı toz şeker
125 g yumuşak margarin veya tereyağı
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
Kalıp:
Kelepçeli kalıp (Ø 24 cm)

Kalıbın tabanına pişirme kağıdı serip kenarlarını margarin veya tereyağı ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden çalıştırın.
Alt-üst pişirme: 190 °C
Turbo pişirme: 180 °C
Un, kakao ve hamur kabartma tozunu karıştırıp bir kaba eleyin. Üzerine Hindistan cevizi rendesini ilave edip kaşık ile karıştırın. Çikolata parçalarını mutfak robotunda birkaç kez karıştırıp ufalayın.
Yumurta ve toz şekeri çırpma kabına alıp mikserin yüksek devrinde 2 dakika çırpın. Üzerine margarin veya tereyağı, şekerli vanilin ve un karışımını ilave edip orta devirde 2 dakika çırpın. Çikolata parçasını ekleyip düşük devirde kısa bir süre çırpın. Hamuru kalıba alın, üzerini düzeltin ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika
Fırından çıkarıp soğumaya bırakın. Kalıptan ve pişirme kağıdından çıkarıp servis tabağına alın. Dilimleyerek servis yapın.







Çikolatalı Turta Tarifleri Çilekli Pasta Tarifleri



(6 adet Çikolatalı Turta 205,948 defa bakıldı)

1 2 3 4 5 6

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort