|
Çikolata Sosu |
|
Cenk Nizipli
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 10.12.2007
Mesajlar: 65 Şehir: İstanbul |
Kısa URL: https://ml.md/lc19894
Gönderme Tarihi: 11.Arl.2007
3,180 defa indirildi / yazdırıldı
|
200 gr. şeker
200 gr. sütsüz (acı) çikolata veya 50 gr. kakao
2 yumurta
30 gr. un (1 kaşık)
Bir tencereye 200 gr. şeker, 30 gr. un, 2 yumurta sarısını koyup karıştırınız.
Üzerine 2 su bardağı suyu yavaş yavaş koyup karışımı eziniz.
Sonra küçük parçalara doğranmış çikolatayı yoksa kakaoyu koyup karıştırınız.
Tencereyi orta hararetli ateşe koyup un çorbası kıvamına gelinceye kadar telle karıştırarak pişiriniz.
Kullanacağınız zamana kadar arasıra karıştırarak kaymak tutmamasını sağlayınız.
Bu sos; profiterol, çikolatalı puding vs. kullanılır.
|
Çikolata Sosu |
|
kır çiçeği
Aşçıbaşı
Kayıt: 21.12.2010
Mesajlar: 22 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc58811
Gönderme Tarihi: 23.Arl.2010
2,955 defa indirildi / yazdırıldı
|
30 gr. un
2 adet yumurta
200 gr. toz şeker
1 paket vanilya
150 gr. çikolata
Biraz yeşil fıstık
Bir tencereye 30 gr. un 2 yumurta sarısı ve çikolata, çikolata eriyinceye kadar kaynatılır. Ateşten alınır.
Not: Bu sos pasta üstü sosu olarak kullanılır.
Fotoğraf "Doctor" tarafından gönderildi. 24.02.2022
|
ÇİKOLATA SOS |
|
Seçil
Aşçıbaşı
Kayıt: 23.07.2007
Mesajlar: 25
|
Kısa URL: https://ml.md/lc74101
Gönderme Tarihi: 26.Mar.2012
2,711 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 paket bitter çikolata
1 çorba kaşığı kakao
1 su bardağı süt
1 tatlı kaşığı tereyağ
1 tatlı kaşığı buğday nişastası
1 paket vanilya
Çikolata birkaç parçaya bölünür. Diğer malzemelerle bir kaba konur, kısık ateşte karıştırarak kıvam alana kadar pişirilir.
Not: Başta profiterol olmak üzere tüm pastaların üst yüzeyinde kullanabileceğiniz bir sostur.
Fotoğraf "Doctor" tarafından gönderildi. 24.02.2022
|
Bitter Çikolatalı Sos |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc96920
Gönderme Tarihi: 26.Mar.2014
3,070 defa indirildi / yazdırıldı
|
75 g tuzsuz katı yağ
100-120 g Bitter (sütsüz) çikolata
300 g pudra şekeri
¼ kap ılık su
Yağ ve çikolatayı bir küçük tencerede hızlıca eritiniz. En ideal eritme şekli benmari usulü ile eritmedir.
Eriyen çikolatayı ateşten alınız. Ve içine elenmiş pudra şekerini ilave ediniz.
Çırpma teli ile veya el mikseri ile homojen bir karışım elde edene kadar çırpınız.
Ilık suyunuzu yavaş yavaş ilave ediniz. İstediğiniz akıcı kıvama gelen kaplamanızı pastanızın üzerine dökünüz. Donmaya bırakınız.
Fotoğraf "OlurMuOlur" tarafından gönderildi. 10.03.2021
|
Çikolata Salçası |
|
Göksen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc114237
Gönderme Tarihi: 17.Oca.2016
2,282 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 su bardağı su
2 adet yumurta sarısı
1 yemek kaşığı un
6 yemek kaşığı şeker
1 paket kakao
50 gr margarin
2 su bardağı su
Yumurta sarıları, un ve şeker iyice karıştırılır. Su ilave edilerek kakao da eklenir. Kısık ateşte muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirilir. Ateşten aldıktan sonra içerisine margarin de katılır ve çırpılır. İstenildiği gibi kullanılabilir.
|
Çikolata Sosu |
|
ırazca
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 15.09.2014
Mesajlar: 37 Şehir: Nevşehir |
Kısa URL: https://ml.md/lc134815
Gönderme Tarihi: 14.Haz.2018
1,430 defa indirildi / yazdırıldı
|
Yarım çay bardağı un
Yarım çay bardağı kakao
1 çay bardağı şeker
3 çay bardağı süt
1 çorba kaşığı tereyağı
1 vanilya
Tencereye ilk olarak un, kakao ve şekeri alalım, çırpma teli ile karıştıralım. Azar azar süt ekleyerek çırpmaya başlayalım Sütün tamamını ekledikten sonra iyice çırpalım ve ateşe alalım. Sürekli karıştırarak dibine tutmamasına dikkat edelim. Kıvamı istediğimiz kıvama gelene kadar pişirelim. Ateşten alıp tereyağı ve vanilyayı ekleyelim ve soğumaya bırakalım. Tamamen soğuduktan sonra blenderdan geçirelim ve kullanıma hazırdır.
|
Çikolata Sos |
|
buzgibi
Aşçıbaşı
Kayıt: 10.01.2019
Mesajlar: 23 Şehir: Kastamonu |
Kısa URL: https://ml.md/lc139681
Gönderme Tarihi: 10.Oca.2019
764 defa indirildi / yazdırıldı
|
300 g Çikolata
200 ml Krema
50 g Kakao
100 g Şeker
10 ml Süt
Çikolatayı doğra, geniş bir kaba koy.
Krema, kakao ve şekeri çırpma teliyle karıştırarak malzemeleri birbirine yedir, kaynama noktasına getir.
Çikolataların üzerlerine sıcak kremalı karışımı dök. 1 dakika kadar bekleyip spatula ile karıştır.
Oda sıcaklığındaki sütü azar azar ilave et ve akıcı bir kıvam elde edene kadar karıştır.
Not: Pastalarda Kullanabilirsiniz.
Fotoğraf "bozayı" tarafından gönderildi. 09.02.2021
|
Çikolatalı Sos |
|
bozayı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 20.07.2020
Mesajlar: 53 Şehir: Aydın |
Kısa URL: https://ml.md/lc155995
Gönderme Tarihi: 10.Şub.2021
512 defa indirildi / yazdırıldı
|
1.5 su bardağı süt
3 yemek kaşığı şeker
1 su bardağı su
2 yemek kaşığı kakao
1 yemek kaşığı buğday nişastası
Tüm malzemeler bir kabın içerisinde çırpılır sonra pişirilmek üzere bir tencereye boşaltılır ve pişmeye bırakılır.
Uygun kıvamı alınca ocaktan indirilir.
Not: Eğer daha koyu ve yoğun çikolata sosu olması istenirse içerisine bitter çikolata atılabilir.
|
Çikolatalı Sos |
|
Domates Perisi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 12.10.2021
Mesajlar: 2171 Şehir: Mamak |
Kısa URL: https://ml.md/lc162366
Gönderme Tarihi: 10.Oca.2022
301 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 adet (80'er gramlık) bitter çikolata
1 litre süt
2 su bardağı toz şeker
2 kahve fincanı kakao
2 paket vanilya
Süt, toz şeker, kakao ve vanilyayı bir tencereye alın. Çok kısık ateşte çırpma teli ile çırparak kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra arada sırada karıştırarak, 1-1.5 saat pişirin. İyice koyulaşıp sos kıvamına geldikten sonra tencereyi ocaktan alın. Çikolatayı ilave edip, eritin.
Üzerinin kaymak tutmaması için sos soğuyana kadar sürekli karıştırın. Hemen kullanmayacaksanız saklamak üzere kavanoza doldurun ve buzdolabında muhafaza edin.
|
Çikolata Sosu |
|
Doctor
English Admin
Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 2416 Şehir: KKTC |
Kısa URL: https://ml.md/lc163487
Gönderme Tarihi: 07.Mar.2022
329 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı süt
1 su bardağı su
1.5 yemek kaşığı kakao
4 yemek kaşığı toz şeker
1.5 yemek kaşığı un
Gerekli olan malzemeleri tezgahın üzerine aldıysanız sosumuzu yapmaya başlayabiliriz. Öncelikle 1 su bardağı sütü, 1 su bardağı suyu, 1.5 yemek kaşığı kakaoyu, 4 yemek kaşığı toz şekeri ve 1.5 yemek kaşığı unu bir tencereye alarak iyice karıştırın. Ocağın altını açıp karıştırarak, malzemelerin iyice harmanlanmasını sağlayın. Karıştırma işlemini kaynayana kadar devam ettirin. Kaynama gerçekleştikten sonra ocağın altını 1 dakikalığına kısarak bekleyin.
|
|