Kısa URL: https://ml.md/lc76746
Gönderme Tarihi: 13.Haz.2012
1,491 defa indirildi / yazdırıldı
1 Yemek Kaşığı Sana Hamurişi
1 Paket kakao
2 Paket antepfıstıklı çikolata
1 Paket krem şanti
1 Litre süt
1 Adet pasta süsü (renkli)
1 Paket vanilyalı pudıng
1 Adet kakaolu hazır kek 2 katlı
2 katlı hazır kekimizin alt katını 1 çay bardagı sütle ıslatıyoruz, vanilyalı pudingimizi yapıp biraz ılıklaşınca sütle ıslattığımız alt keke yayıyoruz. 1 paket fıstıklı çıkolatayı küçük parçalara ayırıp kek üzerinde yaydıgımızı pudingin üzerine dağıtıyoruz. ( isterseniz meyveyle de yapabilirsiniz ) sonra kekin üst parçasını da bikaç damla sütle ıslatıp alt kekin üzerini kapatıyoruz. yarım paket sütün içine krem şanti ve kakaoyu ekleyip mikserle karıştırıyoruz . koyu kıvama gelince kekin tamamını güzelce kaplayıp üzerine pasta süslerini döküyoruz . buzlukta 5-10 dk bekletip servis yapabilirsiniz
Kısa URL: https://ml.md/lc78985
Gönderme Tarihi: 09.Ağu.2012
1,618 defa indirildi / yazdırıldı
50 Gr Sana Mutlu Aile
1 Adet vanilya
4 Yemek Kaşığı un
4 Adet yumurta
5 Yemek Kaşığı Krema seker
4 Yemek Kaşığı şeker
1 Litre Krema süt
2 Yemek Kaşığı Krema sana mutlu aile
2 Yemek Kaşığı Krema kakao
1 Adet Krema vanilya
3 Yemek Kaşığı Krema un
1 Adet kabartma tozu
1 Paket üzeri için bitter çikolata
Yumurta ve şeker çırpılır diğer malzemeler ilave edilir ve 180 decere fırında pişirlir kreması için bütün malzemeler karıştırıp pişilr. Kakaolu krema piştikten sonra henüz sıcakken vanilya ve 2 yemek kaşığı kadar margarin ilave edilip karıştırılarak kremanın parlak ve lezzetli olması sağlanır. İkiye kesilen kek şekerli sade su yada su ile ıslatılarak krema ile kaplanır. Kremanın üzeride ya damla çikolata ya da bitter çikolata rendesi ile kaplanır. Üstü için isterseniz çikolata sosu kullanabilirsiniz yada çikolata ve yağ benmari usulünde eritilip soğumadan kek üzerine yayılır. Dolapta donan pastanın üzeri arzu edilen şekilde süslenir.
Kısa URL: https://ml.md/lc85609
Gönderme Tarihi: 11.Oca.2013
1,408 defa indirildi / yazdırıldı
200 Gr Sana Klasik
200 ml krema
25 gr kakao
3 Adet yumurta
1 Çay Kaşığı karbonat
75 ml kefir
85 gr kek unu
350 gr toz şeker
200 gr bitter çikolata
230 gr bitter çikolata
85 gr un
Fırını 140 dereceye ayarlayalım. 22 cm kelepçeli kek kalıbına yağlı kağıt serin. Çikolatayı küçük parçalara bölüp sanayağ ile birlikte eritin. Yumurtalar ve kefiri ayrı bir kapta karıştırın. Unlar, karbonat, şeker ve kakaoyu bir kasede harmanlayın.Çikolatayı önce yumurta daha sonra un karışımını ekleyip karıştırın. Hamuru kelepçeli kalıba aktarıp yaklaşık 1 saat ya da kürdan batırdığında temiz çıkıncaya kadar pişirin. Soğumaya bırakın. Üzeri için kremayı kaynatmadan ısıtın. Küçük parçalara bölünmüş çikolatayı ekleyip eriyinceye kadar karıştırın. Oda ısısında bırakın.Keki kalıptan çıkarıp spatula yardımıyla kekin üzerine sürün.Üzerine çikolata ruloları ile süsleyip servis yapın.