|
ÇİKOLATALI PASTA KREMİ |
|
yalın
Aşçıbaşı
Kayıt: 24.07.2007
Mesajlar: 27 Şehir: Manisa |
Kısa URL: https://ml.md/lc23796
Gönderme Tarihi: 13.May.2008
2,216 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzeme:
2 yumurta
100 gr acı çikolata
1 paket vanilya
1 çay bardağı süt
100 gr tereyağı
4 kaşık pudra şekeri
Yapılışı:
Bir kaseye yumurtayı kırınız. Tereyağını koyup telle veya mikserde iyice çırpınız. Karışıma pudra şekeri ilave ediniz. Sütü bir kaba koyarak ısıtınız. Isıtılmış süte çikolata karışımı iyice ılık olunca yumurta karışımına ilave ediniz. En sonunda vanilyayı koyup karıştırdıktan sonra istediğiniz pastalarda kullanınız.
|
ÇİKOLATALI PASTA KREMASI |
|
hasene
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 14.09.2009
Mesajlar: 36 Şehir: Muğla |
Kısa URL: https://ml.md/lc40667
Gönderme Tarihi: 14.Eyl.2009
2,334 defa indirildi / yazdırıldı
|
100 gr tozşeker
2 fındık kadar tereyağı
125 gr sütsüz çikolata (kuvertür)
10 damla limon suyu
Çikolata küçük parçalara bölünerek bir çorba tabağı ya da içi yuvarlak küçük bir bakır tencere içinde kaynayan suyun buharında erimeye bırakılır. Sertleşmemesi için hiç el sürülmez.
Çikolata, iyice eridikten sonra şeker bir çay bardağı suyla küçük bir kasrolda ateşe bırakılır. Fazla su koyulmamışsa 3 - 4 dakika kadar kaynatılıp çok koyulaşmadan limon suyu eklenir. Hemen arkasından da, bir iki saniye sonra şekerirf yarısı çikolatanın içine boşaltılır. Buhar üzerinden kaldırılmadan kaşıkla iyice ezilir. Sonra, kalan şurup da yedirilir, ezilmiş yoğurttan biraz daha gevşek bir kıvama getirilir. Katı ise, birkaç damla su katılır.
Çikolata birden donmasın diye de tereyağı katılır, eriyince pastanın üzerine dökülerek uzunca bir bıçakla süratle yayılır. Matlaşmaması için üzerinde çok oyalanılmaz.
|
Çikolatalı Pasta Kreması |
|
türkü
Aşçıbaşı
Kayıt: 23.04.2010
Mesajlar: 21 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc50966
Gönderme Tarihi: 23.Nis.2010
2,385 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 yumurta akı
100 gr şeker elenmiş
125 gr tuzsuz tereyağı, yumuşatılmış
50 gr. çikolata
Yumurta aklarını ateşe koyabileceğiniz bir kabın içine koyun. Şekeri katıp bir tenceredeki sıcak fakat kaynamayan suyun üstüne oturtun. Karışım koyulaşıp, çırpıcı ile yukarı kaldırdığınızda uzayacak duruma gelene dek çırpın.
Sıcak suyun üstünden alıp, karışım sivri tepeler oluşturana ve soğuyana dek çırpmanızı sürdürün.
Tereyağını bir kabın içine koyarak hafif bir krem haline gelene dek çırpın. Çikolatayı ben mari usulü eritip tereyağına katın. Merengi yavaş yavaş tereyağlı çikolataya katın.
|
Çikolatalı Pasta Kreması |
|
türkü
Aşçıbaşı
Kayıt: 23.04.2010
Mesajlar: 21 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc50971
Gönderme Tarihi: 23.Nis.2010
2,286 defa indirildi / yazdırıldı
|
50 gr şeker
125 gr su
1 yumurta sarısı
150 gr tuzsuz tereyağı
1 çay kaşığı kakao
25 gr. ince kıyılmış çikolata
Şeker ile suyu bir kabın içinde hafif ateşe koyun ve şeker eriyene dek karıştırın. Şeker eriyince karıştırmanızı keserek 3 dakika kaynatın. Bu şuruptan 2 çay kaşığının tersine sürüp, kaşıkları birbirlerine bastırın. Kaşıkları birbirinden ayırmaya kalktığınızda şurup iplik iplik uzarsa, olmuş demektir. Uzamazsa, 1-2 dakika daha kaynatıp, deneyi yineleyin. Yumurta sarısını bir kabın içinde çırpın.
Çırparak şuruba ekleyin ve şurup soğuyana dek çırpmanızı sürdürün. 1 çay kaşığı kakaoyu suda erittikten sonra 25 gr ince kıyılmış çikolatayı soğumuş şuruba ekleyin.
Tereyağını küçük parçalara kesin ve parça parça tereyağı karışımına katarken, her katıştan sonra karışımı çırpın.
|
Çikolatalı Pasta Kreması |
|
bitmeyen şarkı
Editor
Kayıt: 07.01.2011
Mesajlar: 2219 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc61959
Gönderme Tarihi: 03.Nis.2011
2,064 defa indirildi / yazdırıldı
|
180 gr sütsüz (bitter) çikolata
3 çorba kaşığı su yada pişmiş kahve (orta şekerli)
1 çorba kaşığı tuzsuz tereyağı
Küçük bir tencerede çikolatayı kahve yada su içinde devamlı karıştırarak, çok hafif ateşte eritiniz. Çikolata erir erimez tencereyi ateşten alıp, yavaş yavaş karıştırarak, tereyağı ekleyiniz. Kremayı, pastanın üstüne kaplayarak hemen servis ediniz.
Not: Bu krema, pasta süslemede kullanılan esas kremanın zengin bir biçimidir. Çikolatalı krema, soğuduğu ve katılaştığı zaman parlaklığım kaybettiğinden, pasta, üstüne krema sürülür sürülmez yenmelidir.
|
ÇİKOLATALI PASTA KREMİ |
|
muhsin76
Aşçıbaşı
Kayıt: 18.07.2011
Mesajlar: 22
|
Kısa URL: https://ml.md/lc65936
Gönderme Tarihi: 18.Tem.2011
1,947 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 adet yumurta
1 çay bardağı süt
1 kutu sütsüz acı çikolata (100 gramlık)
1 küçük margarin
4 çorba kaşığı pudraşekeri
Biraz vanilya
Porselen bir kâseye yumurtaları kırınız.
Yumurtanın içine margarini koyup, telle iyice halloluncaya kadar karıştırarak birbirine yediriniz.
Karışıma pudraşekerini elekten geçirerek ilâve edip, tekrar birbirine yediriniz.
Sütü bir kaba koyup, biraz ısıtınız.
Isıtılmış süte çikolataları kırarak atıp, eritiniz.
Süt ve çikolata karışımı iyice ılık olunca yumurta karışımına ilâve ediniz.
En sonunda vanilyayı koyup, hepsini iyice karıştırıp istediğiniz pastalarda kullanınız.
Not: Bu krem daha ziyade, kakaolu keklerde, yılbaşı, yaş günü vb. pastalarında kullanılır.
|
ÇİKOLATALI PASTA KREMİ |
|
muhsin76
Aşçıbaşı
Kayıt: 18.07.2011
Mesajlar: 22
|
Kısa URL: https://ml.md/lc65937
Gönderme Tarihi: 18.Tem.2011
1,938 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı su
10 çorba kaşığı tozşeker
1 büyük paket margarin
1 büyük paket sütsüz acı çikolata (100 veya 150 gramlık)
Küçük bir kaba suyu, şekeri koyup, kaynatınız.
Ateşten alıp, İçerisine küçük parçalara doğranmış çikolatoyı koyup, eriyinceye kadar karıştırınız.
Şurup çok ılık hale gelince yağı koyup, koyu krem haline gelinceye kadar karıştırıp, karışımı krem haline getiriniz.
Eğer kullanacağınız zaman bu krem çok koyu ise, içerisine 1 çorba kaşığı sıcak su koyarak, yumuşatabilirsiniz.
Not: Çikolata olmadığı zamanlarda bu kremin yerine kakaolu pasta kremini kullanabilirsiniz.
|
|