| 
 | 
| Muzlu Çikolatalı Kek | 
|  | adoş Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 19.02.2011
 Mesajlar: 55
 Şehir: Eskişehir
 | Kısa URL: https://ml.md/lc65205 Gönderme Tarihi: 30.Haz.2011
 4,292 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 1 paket bitter çikolata
 2 adet muz
 3 adet yumurta
 3 çorba kaşığı tereyağı
 1 su bardağı şeker
 1 su bardağı un
 1 paket kabartma tozu
 
 Küçük bir kapta yağ, şeker ve çikolatayı eritin. Ayrı bir cam kasede muz ve yumurtaları blender yardımıyla karıştırın ve çikolatalı karışıma ekleyin. Bir bardak unla birlikte kabartma tozunu da ilave edip karıştırın. Karışımı yağlanmış kek kalıbına dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 35-40 dakika pişirin.
 
 
   Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 03.11.2023
 
 
 | 
| Çikolatalı Muzlu Kek | 
|  | nevriye Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 23.10.2018
 Mesajlar: 23
 Şehir: Bursa
 | Kısa URL: https://ml.md/lc137862 Gönderme Tarihi: 23.Ekm.2018
 799 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 http://www.ebruomurcali.com.tr
 
 1,5 su bardağı un
 1 su bardağı toz şeker
 3 adet yumurta
 4 çorba kaşığı kakao
 1 tatlı kaşığı karbonat
 Yarım çay bardağı süt
 Yarım su bardağı parçalanmış çikolata
 Yarım su bardağı sıvı yağ
 2 adet muz
 1 tatlı kaşığı limon rendesi
 Üzeri için:
 Ceviz içi
 
 Fırınınızı 160 derecede ısıtın. 2 adet yumurta sarısı, sıvı yağ, süt ve ezilmiş muzu iyice karıştırın. Yumurta aklarını kar haline gelene kadar çırpın. Toz şeker, un, kakao, karbonat ve çikolatayı harmanlayın. Tüm malzemeyi yavaşça birleştirin. Karışımı yağlanmış kek kalıbına boşaltın. Üzerine ceviz serpin ve kabarıp içi pişene kadar yaklaşık 1 saat fırınlayın. Soğuyunca dilimleyerek servis yapın.
 
 
  
 
 | 
| Çikolatalı Muzlu Kek | 
|  | Gül Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 08.08.2007
 Mesajlar: 10636
 Şehir: İzmir
 | Kısa URL: https://ml.md/lc175171 Gönderme Tarihi: 21.Kas.2023
 319 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 https://www.karaca.com
 
 1 su bardağı pudra şekeri 180 gr
 Oda sıcaklığında biraz bekletilmiş 4 yumurta beyazı
 1 tatlı kaşığı sirke
 1 paket vanilin
 1 tatlı kaşığı buğday nişastası Mısır nişastası da kullanılabilir
 6 çorba kaşığı toz şeker
 1 tutam tuz
 Yarım paket krema 100 ml
 180 gr taze peynir 1 küçük paket
 1 yumurta sarısı
 3 çorba kaşığı süt
 1 çorba kaşığı kakao
 1 Trabzon hurması
 5 tane donuk böğürtlen
 3 çorba kaşığı ayıklanmış nar
 1 mandalina
 1 tatlı kaşığı mavi haşhaş
 Üzerini süslemek için;
 Minik nane yaprakları
 
 İlk olarak 2 yumurtayı ve şekeri Mastermaid Chef ile güzelce çırpın. Çırpma işlemini şeker iyice eriyip yumurta da beyazlaşıncaya kadar devam ettirin. Şeker ve yumurta karışımınız en az iki katına çıkınca işlem tamam demektir.
 Ardından süt ile 4 çorba kaşığı fındık yağı ya da Ayçiçek yağını ekleyip çırpma işlemine devam edin.
 Mastermaid Chef’iniz çalışmaya devam ederken içerisine unu, tuzu, vanilini ve kabartma tozunu eleyerek sırasıyla ekleyin. Homojen bir karışım elde ettikten sonra iç harcımız artık hazır.
 Harcı bekletirken muzları ve çikolataları küp küp doğrayıp kenara alın. Ardından kek kalıbınızı iyice yağlayıp, unlayın. Böylece kekin kalıba yapışmasını tamamen engellemiş olursunuz.
 Hazırladığınız hamurun bir kısmını kek kalıbının içerisine ekleyin ve üzerine doğradığınız muzla çikolatanın da bir kısmını serpiştirin. Ardından bu işlemi bir kat kek hamuru üzerine çikolata ve muz şeklinde malzeme bitene kadar devam ettirin.
 Artık kekinizi önceden altlı üstlü, fansız olarak çalıştırdığınız 180 derecelik fırına atabilirsiniz. Kek kalıbını fırının orta telinin üzerine yerleştirin ve 50 ile 70 dk arasında pişmeye bırakın. Pişme süresini bu bağlamda fırınınıza göre ayarlayabilirsiniz.
 Kekinizin tam piştiğini anlayabilmek için içine bir kürdan sokup temiz çıkana kadar pişirmeye devam edebilirsiniz.
 Kekiniz hızlı ve çabuk olsun isterseniz fırın ısısını 200 derece olarak da ayarlayabilirsiniz.
 Pişen kekinizi fırından çıkarıp kalıbıyla beraber biraz dinlendirin ve soğumaya bırakın.
 Dinlenen kekinizi kalıbı ters çevirerek sunum tabağına çıkarın ve üzerine küçük küçük doğradığınız 2 avuç beyaz çikolatayı gezdirin. Nefis muzlu çikolatalı kekiniz hazır.
 
 
  
 
 | 
| 
 
 
 
 
 |