|
Çikolatalı Mozaik Toplar |
|
fatma hatun
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 25.08.2009
Mesajlar: 73 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc80838
Gönderme Tarihi: 16.Eyl.2012
1,541 defa indirildi / yazdırıldı
|
100 Gr Sana Klasik Kase
1 su bardağı ılık süt
1 Çay Bardağı Toz antepfıstığı
1 su bardağı iri kırılmış fındık
1 yumurta
1 paket vanilya
2 Yemek Kaşığı Kakao
1 çay bardağı tozşeker
1.5 su bardağı un
1 Paket parça çikolata
Dondurmayı kaşıkla alıp bisküvi büyüklüğünde yuvarlak parçalar şeklinde hazırlayın ve yağlı kağıt serili tepsiye dizin.Derin dondurucuda 2-3 saat bekletin. Sanayağını eritin, çikolatayı küçük parçalara bölüp ekleyin. Eriyinceye kadar karıştırın ve çırpma kabına aktararak ılınmaya bırakın.Yumurta ve şekeri ekleyip mikserle çırpın.Un, kakao, kabartma tozu, tuz, vanilya, fındık ve parça çikolatayı ilave edip yoğurun.Yağlı kağıt serili tepsiye hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar kopartıp aralıklı olarak dizin.150 dereceye ayarlanmış fırında 10 dakika pişirin.Fırından çıkartıp soğumaya bırakın.Beyaz çikolatayı benmari usulü eritip yağlı kağıttan yapılmış külaha doldurun ve kurabiyelerin üzerine çizgiler yapın.Dondurmayı iki bisküvi arasına yerleştirip kenarlarını toz fıstığa bulayın ve bekletmeden servis yapın.
|
Çikolatalı Mozaik Toplar |
|
fatma hatun
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 25.08.2009
Mesajlar: 73 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc80839
Gönderme Tarihi: 16.Eyl.2012
2,264 defa indirildi / yazdırıldı
|
100 Gr Sana Klasik Kase
2 Yemek Kaşığı Kakao
1 Paket parça çikolata
1 çay bardağı tozşeker
400 gr pötibör bisküvi
1 su bardağı ılık süt
1 çay bardağı kuru meyve şekerlemesi
1 Çay Bardağı hindistancevizi
Sanayağı eritip ılıtın.Süt, kakao, şeker ve meyve şekerlemesini ekleyin. Ahududunu ekleyin.Bisküvileri elinizde ufalayarak karışıma ilave edin. Katılaşıp şekil alıncaya kadar eklemeye devam edin. Üzerini örterek 30 dakika buzdolabında bekletin. Karışımdan parçalar kopartıp elinizde yuvarlayın ve hindistancevizine bulayın.Tahta çubuklara batırıp servis yapıncaya kadar buzdolabında bekletin.
|
|