Hazır baton kek el yardımıyla ufalanır.
İçine krema koyulup hamur şeklinde bir kıvam alır.
Ceviz büyüklüğünde parça koparılıp içine fındık koyulup yuvarlanır.
Benmari usulü eritilmiş çikolatalara bulanıp soğutulur. Sonra hindistancevizine bulanıp kağıtlara konur.
Kısa URL: https://ml.md/lc90676
Gönderme Tarihi: 19.Tem.2013
1,808 defa indirildi / yazdırıldı
Yeteri kadar bayatlanmış bisküvi, kek veya kurabiye parçaları
isteğe bağlı sarelle
2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
yeteri kadar ince çekilmiş fındık
yeteri kadar hindistan cevizi
Bisküvi ve kurabiye parçaları rondoda çekilir.
Derin bir kek kabına alınan karışıma saralle, tereyağı ve fındık eklenerek yoğurulur. Kek parçalarının çokluğuna göre saralle miktarı arttırılabilir.(ben 20 adet top ve küçük tart tepsisi için 200 gr. saralle kullandım.)yuvarlanan toplar şekerleme ya da hindistancevizine bulanır.1 saat buzdolabında beklettikten sonra servis yapılabilir.
içi hava geçirmeyen saklama kabında 1 hafta tazeliğini koruyor.