| 
 
| 
 
 
 | 
 
Çikolatalı Lokma | 
 
  | 
gülengül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 20.03.2009 
Mesajlar: 30 Şehir: Mardin | 
Kısa URL: https://ml.md/lc34675 
Gönderme Tarihi: 20.Mar.2009 
2,276 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
1 paket çabuk maya
 
1 çorba kaşığı pudra şekeri
 
1,5 su bardağı ılık su
 
Yarım çay kaşığı tuz
 
Yeteri kadar un
 
Kızartmak için:
 
2 su bardağı ayçiçek yağı
 
Üzeri için:
 
1 büyük paket çikolata
 
 
Su, şeker ve maya karıştırılır. Üzerine tuz ve sıkınca şekil alacak kıvam alana kadar un eklenir, yoğrulur. Hamur yaklaşık 1 saat dinlenmeye bırakılır. Sonra hamur avuç arasında sıktırılır ve çıkan hamur kaşıkla alınarak sıcak yağa atılır. Pembe renkte kızartılır. Servis tabağına konur. Üzerine erimiş çikolata gezdirilerek servise sunulur.
  
 | 
 
Çikolatalı Lokma | 
 
  | 
Gül Gün 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 11.12.2013 
Mesajlar: 23 Şehir: Bolu | 
Kısa URL: https://ml.md/lc94427 
Gönderme Tarihi: 12.Arl.2013 
1,983 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
3 Su Bardağı Un
 
Yarım paket Yaş Maya
 
1 Çorba kaşığı Toz şeker
 
1 Fiske Tuz
 
Yarım Bardak Sıvı yağ
 
1 Paket Bitter Çikolata
 
1 Paket Frambuazlı çikolata
 
 
Suyu, şekeri ve tuzu bir tencerede orta ateşte ısıtarak hamuru yapmaya başlayın.
 
Unun tamamını ekleyip 1 dakika ateşin üzerinde karıştırıp karışımı kurutun.
 
Ocaktan alın, hamuru bir mikser kasesine alın, düşük devirde buharı geçene kadar karıştırın.
 
Sonra orta devirde çırparken yumurtaları teker teker ekleyin, ikinci yumurtayı eklemek için parlak, pürüzsüz bir form almasını bekleyin, en son yumurta sarısını ekleyin.
 
Her yumurtadan önce kaseyi bir spatulayla kazıyın.
 
Hamuru krema torbasına aktarın.
 
Ağır tabanlı bir tencereye 10 santim kalınlığında yağ dökün. Yüksek ateşte 190 dereceye kadar ısıtın.
 
Lokmaları kızartmak için dikkatle krema torbasından yağın üzerine 8-10 santim büyüklüğünde sıkın, ucunu bir tereyağı bıçağıyla kesin, yağın üzerine düşürün.
 
Sık sık maşayla çevirerek yaklaşık 3 dakika kızartın.
 
Tencereyi fazla doldurmamak için birkaç partide kızartın, her partiden önce yağın yeniden 190 dereceye gelmesini sağlayın.
 
Lokmaların fazla yağını kağıt havluyla süzün, sıcakken üzerine şeker serpin.
 
Çikolatayı kaynar suyla dolu tencerenin içinde cam kasede eritin.
 
Lokmaları bir servis tabağına dizin, çikolata sosunu da yanında servis edin.
  
 | 
 
Çikolatalı Lokma | 
 
  | 
baron 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 09.05.2019 
Mesajlar: 52 Şehir: Bursa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc145079 
Gönderme Tarihi: 21.Ağu.2019 
919 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
Hamuru için:
 
2 yemek kaşığı toz maya
 
2 su bardağı ılık süt
 
1 yemek kaşığı şeker
 
3 su bardağı un
 
1 çay kaşığı tuz
 
Kızartmak için:
 
Sıvı yağ
 
Vanilyalı krema için:
 
1 çay bardağı şeker
 
2 su bardağı süt
 
3 yemek kaşığı un
 
1 yumurtanın sarısı
 
1 paket vanilya
 
Çikolatalı krema için:
 
2 su bardağı süt
 
Yarım su bardağı şeker
 
2 yemek kaşığı un
 
1 yemek kaşığı nişasta
 
1 yemek kaşığı kakao
 
80 gram çikolata
 
Üzeri için:
 
Sütlü çikolata
 
Beyaz çikolata
 
 
Lokmanı hamurunu hazırlamakla başlayın.
 
Ilık süt, maya ve şekeri kilitli bir poşetin içine koyup güzelce karıştırın.
 
Mayanın harekete geçmesi için 5 dakika kadar dinlendirin.
 
Un ve tuzu da ekleyip poşetin kilitlerini kapatın. Hamuru poşetin üzerinden yoğurun.
 
Hamuru güzelce yoğurduktan sonra üzerini örterek yaklaşık 1 saat mayalanmaya bırakın.
 
Bu sırada kullanacağınız kremaları hazırlayın.
 
Vanilyalı kremayı hazırlamak için, süt, un, şeker ve yumurtanın sarısını bir tencereye alıp karıştırın.
 
Kremayı sürekli karıştırın ve koyulaşana kadar pişirin.
 
Krema koyulaştıktan sonra vanilyayı ilave edin.
 
Biraz daha karıştırdıktan sonra ocağın altını kapatın.
 
Hazırladığınız kremayı ayrı bir kasenin içine alın. Kasenin üzerini streç filmle sarıp soğumaya bırakın.
 
Çikolatalı kremayı hazırlamak için, süt, şeker, un, nişasta ve kakaoyu bir tencereye alıp karıştırın.
 
Tencereyi koyulaşana kadar sürekli karıştırarak pişirin.
 
Kaynayan kremanın içine çikolatayı da ekleyip güzelce karıştırın ve ocağın altını kapatın.
 
Daha sonra ayrı bir kaba aktarıp çikolatalı kremayı da streç filmle sararak üzerini kapatıp, soğumaya bırakın.
 
Mayalanan hamurun havasını çıkartın.
 
Kilitli poşetin içindeki hamuru, poşetin bir köşesinde toparlayın.
 
Poşetin ucunu keserek küçük bir delik açın.
 
Kızartma işlemine başlamak için bolca yağı tencerenin içine alın.
 
Ocağı orta ateşte açın ve tencerenin ısınmasını bekleyin.
 
Yağ ısınınca ocağı kısık ateşe alın ve poşeti sıkarak çıkan hamuru top olacak şekilde keserek kızgın yağın içine atın.
 
Lokmaların her yerinin eşit pişmesi için karıştırın.
 
Renk değiştiren lokmaları kevgir kullanarak tencereden alarak yağını süzdürün.
 
Daha sonra hazırladığınız kremaları, krema sıkma torbalarının içine aktarın.
 
Kremaları lokmaların içine bolca sıkın.
 
Üzeri için kullanacağınız çikolatayı benmari usulü ile eritin.
 
Vanilyalı ve çikolatalı krema ile doldurduğunuz lokmaları servis tabağına alın.
 
Lokmaların yarısının üzerine erittiğiniz sütlü çikolatayı, diğer yarısının üzerine de beyaz çikolatayı dökün.
 
Lokmaları dilediğiniz gibi süsleyerek hemen servis edin.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Çikolatalı Lokma Tarifleri Hamur İşleri
 | 
 
 
 
 |