Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Çikolatalı Krep Pastası


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Kek Tarifleri
Kurabiye Tarifleri
Pasta Tarifleri
Bademli Pasta Tarifleri
Baton Pasta Tarifleri
Bisküvili Pasta Tarifleri
Çikolatalı Pasta Tarifleri
Çilekli Pasta Tarifleri
Elmalı Pasta Tarifleri
Glazür Tarifleri
Kahveli Pasta Tarifleri
Kayısılı Pasta Tarifleri
Kestaneli Pasta Tarifleri
Kremalı Pasta Tarifleri
Limonlu Pasta Tarifleri
Meyveli Pasta Tarifleri
Milföy Pasta Tarifleri
Mozaik Pasta Tarifleri
Muzlu Pasta Tarifleri
Pandispanya Tarifleri
Parfe Tarifleri
Pay Tarifleri
Portakallı Pasta Tarifleri
Profiterol Tarifleri
Rulo Pasta Tarifleri
Tart Tarifleri
Tartolet Tarifleri
Tiramisu Tarifleri
Turta Tarifleri
Yaş Pasta Tarifleri
Hamur İşleri
Börek Tarifleri
Çörek Tarifleri
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Sütlü Tatlılar Pelteler
Meyve Tatlıları
Helvalar
Dondurmalar
Kanepeler
İçecekler
Şekerlemeler
Tatlı Soslar
Diğer İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Çikolatalı Krep Pastası

nazende
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 29.10.2013
Mesajlar: 29
Şehir: Elazığ
Kısa URL: https://ml.md/lc93409
Gönderme Tarihi: 30.Ekm.2013
1,766 defa indirildi / yazdırıldı




85 gr sana kase
710 ml süt
6 adet iri boy yumurta
188 gram un
75 gram şeker
1 tutam tuz
285 gram ince kıyılmış bitter çikolata
475 ml ekşi krema
1 bardak pudra şekeri

Margarini ufak bir sos tenceresinde eritin.
Hafif kahverengileşene kadar karıştırıp kenara alın ve biraz ılıtın.
Ayrı bir tencerede sütü etrafında kabarcıklar oluşana kadar pişirin ve ateşten alıp oda ısısına getirin.
Mikser ile yumurtayı,unu,şekeri ve tuzu karıştırın.
Sütü ve sana yağını azar azar ilave ederek karıştırmaya devam edin.
Krep tavasını yağlayıp krepleri pişirmeye başlayın.
Çikolata ganache için, kremayı ısıtın.
Kıyılmış bitter çikolatayı bir kaba alın ve sıcak ekşi kremayı üzerine döküp 1 dakika bekledikten sonra karıştırarak eritin.
2 saat kadar soğutun.
Mikserle ufak tepecikler elde edene kadar çırpın.
Kreplerin arasına çikolatalı karışımdan sürüp üzerine pudra şekeri serperek servis edin.


Çikolatalı Krep Pasta

filihiye
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 16.03.2015
Mesajlar: 30
Şehir: İzmir
Kısa URL: https://ml.md/lc105990
Gönderme Tarihi: 17.Mar.2015
1,562 defa indirildi / yazdırıldı




3 adet yumurta
2 su bardağı un
2,5 su bardağı süt
1/2 su bardağı şeker
1 dolu çay kaşığı karbonat
1 paket vanilya
100 gr eritilmiş sütlü çikolata
2 paket krem şanti
2 su bardağı süt
1 adet labne peyniri
1 yemek kaşığı margarin

Yumurta ve şekeri köpürene denk çırpıyoruz. Ardından sütü ekliyoruz çikolataları benmari usulu eritip harca karıştırıyoruz. Un, karbonat vanilyayı ekleyip iyice çırpıp teflon tavada krep yapar gibi pişiriyoruz (15- 20) adet çıkıyor. Krem şantimizi süt ile çırpıp, içine labne peynirimizi ve sana klasiği ekleyip1 dakika kadar çırptıktan sonra servis tabağımıza bir krep koyup hazırladığımız kremayı sürüyoruz. Sonra bu işlemi krep bitene kadar yapıp en sona krep kalacak şekilde işlemi bitiriyoruz. Daha sonra çikolata sosumuzu yapıp soğumaya bırakıyoruz. Topaklanması için ara ara sosu karıştırmayı unutmayalım. Sos soğuduktan sonra pastamızın üzerine döküyoruz. Antepfıstığı ile süslüyoruz.


Çikolatalı Krep Pasta

finito
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 31.12.2020
Mesajlar: 35
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc155546
Gönderme Tarihi: 18.Oca.2021
387 defa indirildi / yazdırıldı




Krep harcı için:
2 adet yumurta
1 su bardağı süt
7 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı ayçiçek yağı
1/4 çay kaşığı tuz
Kreması için:
1 su bardağı süt
1 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı buğday nişastası
1 adet yumurta sarısı
1/2 çay bardağı toz şeker
4 yemek kaşığı çikolata ezmesi
Üzeri için:
200 gram bitter çikolata
100 gram krema
100 gram beyaz çikolata
1 su bardağı dondurulmuş frambuaz
1/2 çay bardağı file antep fıstığı

Pastanın temel malzemesi olacak olan krepleri hazırlamak için; yumurta, süt, un, ayçiçek yağı ve tuzu derin bir karıştırma kabına alın.
Pürüzsüz bir hal alması için tüm malzemeyi bir çırpıcı yardımıyla karıştırın.
Yanmaz yapışmaz krep tavasını az bir miktar ayçiçek yağıyla yağladıktan sonra fazlasını kağıt havlu yardımıyla alın.
Küçük bir kepçe kadar aldığınız krep hamurunu tavaya aktarın ve hızlı bir şekilde tavayı hareket ettirip hamurun eşit olarak yayılmasını sağlayın.
Üzerleri benek benek olacak olan incecik krepleri, ters yüz ederek her iki tarafını da 1’er dakika kadar pişirin.
Tavayı aralarda kağıt havlu ile yağlayıp, aynı işlemi tüm krepler için uygulayın. Pişen krepleri geniş bir servis tabağına alın ve soğumamaları için üzerlerini bir kapakla kapatın.
Pastanın kreması için; süt, un, buğday nişastası, yumurta sarısı ve toz şekeri ayrı bir tencereye alın. Pürüzsüz bir hal alana kadar karıştırdıktan sonra kısık ateşte muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırın.
Ocaktan alıp soğuk su dolu bir tencere üzerinde soğumaya bıraktığınız krema karışımına çikolata ezmesi ekleyin ve mikser yardımıyla karıştırın.
Geniş bir servis tabağına hazırladığınız kreplerden bir tanesini yayın. Üzerine hazırladığınız kremadan bir kaşık kadar sürün. Bir kat krep bir kat kremayla aynı işlemi tüm krepler bitene kadar uygulayın.
Kalan çikolata ezmeli kremayı, kat kat kreplerden oluşan dev pastanın üzerine sürün.
Üzeri için; küçük parçalara ayırdıktan sonra cam bir kaseye aldığınız bitter çikolatayı, krema ilavesiyle kaynamakta olan bir suyun olduğu tencere üzerinde benmari usulü eritin.
Küçük parçalara ayırdığınız beyaz çikolatayı, yağ oranının fazla olması nedeniyle krema ilave etmeden ayrı bir kasede benmari usulü eritin. Dondurulmuş frambuaz tanelerini kısa bir süre oda ısısında bekletin.
Kat kat kreplerden oluşan çikolatalı pastanın üzerini benmaride eritilmiş beyaz çikolata, bitter çikolata, frambuaz ve file antepfıstığı parçalarıyla süsledikten sonra dilimleyerek servis edin.







Çikolatalı Krep Pastası Tarifleri Bisküvili Pasta Tarifleri



(3 adet Çikolatalı Krep Pastası 27,472 defa bakıldı)

1 2 3

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort