|
ÇİKOLATALI KREMA |
|
kırık testi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 31.03.2012
Mesajlar: 213 Şehir: Nevşehir |
Kısa URL: https://ml.md/lc74512
Gönderme Tarihi: 08.Nis.2012
2,138 defa indirildi / yazdırıldı
|
7 su bardağı süt (1750 gram)
1,5 su bardağı tozşeker (330 gram)
1 kahve fincanı kakao
1/2 kahve fincanı nişasta
1 su bardağı su
1/2 fincan ararot ya da patates unu
Sütün ve şekerin yarısını, bir taşım kaynatalım ve bir kenara koyalım.
Başka bir tencereye geri kalan tozşekeri, kakaoyu, nişastayı ve ararotu koyup, kuru kuruya karıştırıp, geri kalan sütü de ilave edelim.
Bu karışımı yavaş yavaş sıcak süte karıştırıp, kısık ateşte telle çırpa çırpa boza kıvamına gelinceye kadar pişirelim.
Kaseye doldurup, soğumaya bırakalım.
Soğuduktan sonra, servis yapalım.
|
Çikolatalı Krem |
|
İbrahim Hakkı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 31.08.2011
Mesajlar: 185 Şehir: Erzurum |
Kısa URL: https://ml.md/lc67540
Gönderme Tarihi: 03.Eyl.2011
2,902 defa indirildi / yazdırıldı
|
Ümit Usta
1 çorba kaşığı mısır nişastası
2 çorba kaşığı mısır unu
2 çorba kaşığı kakao
1 su bardağı şeker
6 adet küçük armut
1 tutam kırmızı şeker boyası
1 çay bardağı su
1 adet yumurta sansı
İlk önce süt, yumurta, un, nişasta ve şekeri iyice karıştıralım. Ateşte koyulaşıncaya kadar pişirelim. Armutları soyup tencereye dizelim. Bir çay bardağı suda şeker boyasını eritelim. Armutların üzerine dökelim. On beş dakika pişirelim. Yaptığımız kremayı kâselere boşaltıp üzerlerine birer armut yerleştirelim. File fıstık ile süsleyip soğuduktan sonra servise sunalım.
|
ÇİKOLATALI KREMA |
|
Kimya Hatun
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 10.02.2011
Mesajlar: 31 Şehir: Konya |
Kısa URL: https://ml.md/lc62680
Gönderme Tarihi: 22.Nis.2011
2,496 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kilo süt
250 gram toz şeker
70 gram un
3 yumurta
100 gram çikolata
vanilya
limon kabuğu rendesi
bir avuç badem
Bir tencere içerisinde, un, şeker ve üç yumurtanın sarısmı, telle iyice karıştırıp, üzerine bir litre süt ilâve ediniz. İçine rendelediğiniz çikolatayı atınız. Ateşe tencereyl olurtup, devamlı karıştırıp, koyulaşıncaya kadar pişiriniz.
Diğer tarafta ayırdığınız üç yumurta beyazını kar haline getirip, karıştırarak içine vanilya atınız. Çikolatalı kremayı ocaktan indirerek kâselere boşaltınız. Soğuyunca üzerini badem veya fıstıkla süsleyiniz.
|
Çikolatalı Krema |
|
bitmeyen şarkı
Editor
Kayıt: 07.01.2011
Mesajlar: 2219 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc61985
Gönderme Tarihi: 04.Nis.2011
2,401 defa indirildi / yazdırıldı
|
360 gr bitter çikolata
6 çorba kaşığı süt
275 gr (1+1/2 su bardağı) krema
4 yumurtanın akı
Küçük bir tencerede, çikolatayı ve sütü ağır ateşte, sürekli karıştırarak eritiniz. Tencereyi ateşten alıp 2 çorba kaşığı krema ekleyerek bir kenarda soğumaya bırakınız.
Büyük bir kasede, yumurta aklarını yumurta teli yada elektrikli çırpıcıyla, sert kuleler olana kadar çırpıp bir kenara bırakınız.
Orta boy bir kasede, kalan kremayı sertleştirmeden, kalınlaşıncaya kadar çırpınız.
Küçük tencerede soğuyan çikolatalı karışımı, büyük kasedeki yumurta akına madeni bir kaşıkla ekleyiniz. Orta boy kasedeki kremayı da bu karışıma katınız. Hazırladığınız çikolata-krema karışımını kaşıkla 17,5 cm'lik sufle tabağına yada cam bir kaba koyup, üstünü kapatarak buzdolabında en az 3 saat bekletiniz.
Tabağı buzdolabından alıp. üstünü dilerseniz rendelenmiş çikolatayla süsleyerek servis ediniz.
|
Çikolatalı Krem |
|
zamane
Aşçıbaşı
Kayıt: 23.12.2010
Mesajlar: 22 Şehir: Kocaeli |
Kısa URL: https://ml.md/lc58832
Gönderme Tarihi: 24.Arl.2010
2,344 defa indirildi / yazdırıldı
|
200 gr. tereyağı
100 gr. un şekeri
100 gr. çikolata veya 50 gr. kakao
1 yumurta
Yarım paket vanilya
Pudra şekeri ile yağ, emaye bir kâseye konur. Krem hâline gelinceye kadar karıştırılır. Bir yumurta, su buharında eritilmiş 100 gr. çikolata ve vanilya ilâve edilir. Biraz daha karıştırılarak her pastanın arasında ve üzerinde kullanılır.
|
ÇİKOLATALI KREM |
|
zamane
Aşçıbaşı
Kayıt: 23.12.2010
Mesajlar: 22 Şehir: Kocaeli |
Kısa URL: https://ml.md/lc58824
Gönderme Tarihi: 24.Arl.2010
2,574 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 litre süt
70 gr. un
3 adet yumurta
300 gr. toz şeker
100 gr. çikolata
Biraz vanilya
Bir tencereye un, şeker, rendelenmiş çikolata, vanilya, 3 yumurta sarısı konur. Biraz süt ilave edilir. İyice karıştırılır. Kalan süt kaynatılarak yavaş yavaş ilave edilir. Kaynayıncaya kadar tenceresinde katı kar haline getirilir. Kaynayan kremaya ilâve edilir. Kâselere boşaltılır. istenirse üzerine yeşil fıstık serpilir.
|
ÇİKOLATALI KREMA |
|
köfteci
Aşçıbaşı
Kayıt: 25.08.2010
Mesajlar: 26 Şehir: Adapazarı |
Kısa URL: https://ml.md/lc54907
Gönderme Tarihi: 25.Ağu.2010
2,501 defa indirildi / yazdırıldı
|
Bir kuşhanede 128 gram şekerle kaynayan 960 gram süte 128 gram çikolata rendeleyip serpiniz. Tahta kaşıkla çevire çevire iyice yedirip indiriniz. Başka bir kuşhaneye 6 yumurta sarısı koyup iyice eıdikten sonra çikolatalı sütü yavaş yavaş yedirip kuşhaneyi hafif ateşe sürünüz ve bir süre karıştırınız. Mahallebi, kıvama gelince indirip tabağa boşaltınız. Soğuyunca servis yapınız.
|
ÇİKOLATALI KREMA |
|
nezaket
Aşçıbaşı
Kayıt: 04.02.2010
Mesajlar: 21 Şehir: Manisa |
Kısa URL: https://ml.md/lc46891
Gönderme Tarihi: 05.Şub.2010
2,354 defa indirildi / yazdırıldı
|
MALZEMESİ
2 yumurta
1 çay bardağı süt
100 gr. sütsüz çikolata
125 gr. margarin
4 kaşık pudra şekeri
YAPILIŞI
Yumurtayı, pudra şekerini bir kaba koyup iyice çırpınız. Sütün içine çikolatayı koyup iyice eritiniz. Bu karışımın içine yağı da ilâve ediniz. Daha sonra önceden hazırladığınız pudra şekerli yumurtayı da bu karışıma katıp iyice mikserle karıştırınız. Buzdolabınızda bekletiniz. Pastalarınızda bu kremayı kullanmadan önce tekrar mikserle iyice karıştırıp sonra kullanınız.
|
ÇİKOLATALI KREMA |
|
Belma81
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 03.02.2010
Mesajlar: 35 Şehir: Eskişehir |
Kısa URL: https://ml.md/lc46881
Gönderme Tarihi: 04.Şub.2010
2,622 defa indirildi / yazdırıldı
|
MALZEMESİ
1 lt. süt
300 gr. şeker
150 gr. çikolata
15 gr. vanilya
5 adet yumurta sarısı
50 gr. un
YAPILIŞI
Süt, şeker, rendelenmiş çikolata, un, yumurta sarısı, hepsini beraber bir tencereye koyup ateşte telle karıştırınız. Vanilyayı ılık suda eritiniz. Kaynayan kremaya koyunuz. Koyulaşıncaya kadar karıştırınız. Ateşten indiriniz. Karıştırarak soğutunuz. Ilıkken tabaklara döküp üzerleri fıstık veya bademle süsleyerek buzdolabına koyunuz. Burada bir kaç saat bekledikten sonra servis yapınız.
|
ÇİKOLATALI KREMA |
|
şema
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 04.09.2009
Mesajlar: 30 Şehir: Keçiören-Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc40359
Gönderme Tarihi: 04.Eyl.2009
2,943 defa indirildi / yazdırıldı
|
1/2 kg süt
150 gr toz şeker
65 gr un
50 gr tereyağı
1 bütün yumurta
2 yumurta sarısı
1 kahve kaşığı vanilya tozu
12 gr kakao veya 20 gr sütsüz çikolata
Bir tencereye 2 yumurta sarısı, 1 bütün yumurta, 150 gram toz şeker ile 1 kahve kaşığı da vanilya tozu koyularak bunlar telle 5 dakika kadar çırpılır.
Bu şekerli yumurtalara 65 gram un ile 12 gram da kakao katılarak, iyice karıştırılmak suretiyle hepsi bulamaç haline getirilir. Sonra da bu bulamaca; azar azar olmak üzere kaynar bir halde 500 gram süt katılır ve bir taraftan da karıştırılmak suretiyle hepsi birbiriyle halledilir.
Bundan sonra, tencere, orta kuvvetteki ateşe oturtularak, krema muhallebi kıvamında bir koyuluk alıncaya kadar 3 - 5 dakika, telle hızlıca karıştırılarak pişirilir, sonra da tencere ateşten alınarak, ılınması için krema yayvanca bir tepsi, ya da mutfaktaki taşa uzunca yayılır.
Krema ılınınca, buna; azar azar olmak üzere 50 gram da tereyağı katılır ve bir taraftan da kaşık ya da demir ıspatula ile karıştırılmak ya da avuç ile mıncıklamak suretiyle yağ kremaya iyice yedirilir.
Not: Bu kremaya; çikolata da katmak istenirse kremaya kakao katmak suretiyle pişirilip koyulaştırdıktan sonra ateşten ineceğine yakın buna yontulurcasına ince doğranmış 20 gram sütsüz çikolata katılır ve iyice karıştırılmak suretiyle çikolata krema içinde eritildikten sonra tencere ateşten alınır ve kremanın ılınması için, taşa uzunca yayılır. Krema ılındıktan sonra tereyağı katılır ve kullanılır. Ancak, kremaya daha nefis olur zannederek fazla miktarda çikolata katmak doğru değildir. Aksi takdirde krema lâstik gibi uzar, hoş olmaz.
|
ÇİKOLATALI KREM |
|
Son yolcu
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 29.08.2008
Mesajlar: 110
|
Kısa URL: https://ml.md/lc26942
Gönderme Tarihi: 31.Ağu.2008
2,601 defa indirildi / yazdırıldı
|
MALZEME:
1 litre süt.
800 gr. şeker
150 gr. çikolata
15 gr jelatin
vanilya
5 adet yumurta sarısı
50 gr. un
HAZIRLANIŞI:
Süt, şeker rendelenmiş çikolata, un, yumurta sarısı, hepsi beraber ateşte telle karıstırılır. Jelatin ılık suda eritilir. Kaynayan kremaya konur, koyulaşıncaya kadar karıstırılır. Ateşten indirilir. Karıştırılarak soğutulur, ılıkken tabaklara dökülüp üzerleri fıstık veya bademle süslenir buzdolabına konur. Burada birkaç saat bekledikten sonra ikram edilir.
|
ÇİKOLATALI KREMA |
|
otelman
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 02.04.2006
Mesajlar: 196 Şehir: Alanya |
Kısa URL: https://ml.md/lc10892
Gönderme Tarihi: 04.Oca.2007
2,479 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzeme:
500 gr. süt
150 gr. toz şeker
2 adet yumurta sarısı
1 kahve kaşığı vanilya tozu
65 gr. un
50 gr. tereyağı
1 adet bütün yumurta
12 gr. kakao ya da 20 gr. sütsüz çikolata
8 gr. kakao
Yapılışı:
Bir tencereye; 2 yumurta sarısı, 1 bütün yumurta, 150 gram toz şeker ile 1 kahve kaşığı da vanilya tozu koyarak bunları telle 5 dakika kadar dövünüz. Bu şekerli _ yumurtalara 65 gram un ile 12 gram da kakao katarak, iyice karıştırmak suretiyle bunları, bulamaç haline getirin. Sonra da bu bulamaca; azar azar olmak üzere kaynar bir halde 500 gram süt katmak ve bir taraftan da karıştırmak suretiyle hepsini birbirleriyle iyice halledin. Bundan sonra, tencereyi, orta kuvvetteki ateşe oturtarak, krema muhallebi kıvamında bir koyuluk alıncaya kadar aşağı yukarı 3 - 5 dakika, telle hızlıca karıştırmak suretiyle pişirin, sonra da tencereyi ateşten alarak, ılınması için kremayı yayvanca bir tepsi, ya da mutfaktaki taşa uzunca yayın. Krema ılınınca, buna; azar azar olmak üzere 50 gram da tereyağı katın ve bir taraftan da kaşık ya da demir ıspatula ile karıştırmak ya da avuç ile mıncıklamak suretiyle yağı kremaya iyice yedilin. Bu kremaya; çikolata da katmak istersek kremaya kakao katmak suretiyle pişirip koyulaştırdıktan sonra ateşten ineceğine yakın buna yontulurcasma ince doğranmış 20 gram sütsüz çikolata katmalı ve iyice karıştırmak suretiyle çikolatayı krema içinde erittikten sonra tencereyi ateşten almalı ve kremanın ılınması için, taşa uzunca yaymalıdır. Krema ılındıktan sonra tereyağı katmalı ve istediğimiz yerde kullanmalıdır. Ancak, kremaya daha nefis olur zannederek fazla miktarda çikolata katmak doğru değildir. Aksi takdirde krema lâstik gibi uzar, hoş olmaz.
|
ÇİKOLATALI KREMA |
|
neyzen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 26.10.2006
Mesajlar: 169
|
Kısa URL: https://ml.md/lc8173
Gönderme Tarihi: 29.Ekm.2006
2,778 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kilo süt
3 çorba kaşığı tepeleme un
4 su bardağı tozşeker
100 gram çikolata
4 adet yumurta
Yeteri kadar vanilya.
Bir kap içine iki yumurta sarısı, iki bütün yumurta, şeker, üç kaşık un, kıyılmış çikolata, vanilya konur, yumurta vurma teliyle karıştırılır. Süt ilâve edilir. Orta ateşte pişirilir, tabaklara 'bölünür.
Fotoğraf "merkür" tarafından gönderildi. 30.09.2020
|
Çikolatalı Krema |
|
Başarısız
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 21.05.2006
Mesajlar: 59 Şehir: Muş |
Kısa URL: https://ml.md/lc4462
Gönderme Tarihi: 03.Haz.2006
5,643 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 litre süt (5 su bardagi)
1 bardak tepeleme tozseker
3 yumurta
3/4 bardak un
1 paket vanilya
Bir tencereye 3 yumurta sarisi, un, seker, vanilya ve dogranmis çikolata koyup karistirin. Sicak sütü azar azar katip yedirin. Bir telle karistirarak pisirin. Yumurta aklarina, bir fiske tuz koyun ve mikserde çirparak kar haline getirin. Bu yumurta akini, azar azar çikolatali kremaya koyup iyice karistirin. Kremayi, birer kisilik kaselere bosaltin. Üzerini kiyilmis findik veya hindistanceviziyle süsleyin.
ML® Kakaolu Fındık Kreması için tıklayın
|
|