Kısa URL: https://ml.md/lc107839
Gönderme Tarihi: 24.May.2015
1,889 defa indirildi / yazdırıldı
Kreması için:
2 su bardağı süt
3 çorba kaşığı şeker
4 çorba kaşığı un
1 yumurta sarısı
3 çorba kaşığı tereyağı
2 paket vanilya
1 su bardağı süt
4 çorba kaşığı şeker
1 paket kakaolu pasta keki
Üzeri için:
200 gram böğürtlen
Bir kabın içinde sütü, şekeri, unu ve yumurta sarısını çırpın. Ocak üzerinde pişirin. İçine eritilmiş tereyağını ve vanilyayı da ekleyin. Kakaolu pasta kekini şekerli sütle ıslatıp kremayı ve böğürtlenin bir kısmını yerleştirin. Tekrar keki yerleştirin ve üzerine kalan kremayı sürüp böğürtlenlerle süsleyin. Buzdolabında 1 saat kadar bekletip dilimleyerek servis yapın.
1 adet hazır pasta keki
1 paket çikolatalı cremole
1 çay bardağı damla çikolata
1 çay bardağı tuzsuz iç antepfıstığı
100 ml krema
120 gr bitter çikolata
1 adet hazır rulo pasta
Hazır pasta kekimizin ilk katını servis tabağımıza yerleştirelim. Cremole'yi üzerindeki tarifine göre hazırlayıp yarısını kekimizin üzerine yayalım. Fıstığımızdan bir miktar ayırıp, damla çikolatayı ve kalan fıstığı üzerine yerleştirelim. Kekin diğer yarısını üzerine kapatıp, kalan cremoleyi üzerine ve yanlarına sıvayalım. Rulo pastamızı 1 parmak kalınlığında dilimleyerek, pastamızın yanlarına yapıştıralım. Ve ganajı hazırlayana kadar dinlenmesi için buzdolabına kaldıralım. Sos tenceremizin içine kremamızı koyup ısıtalım. Isınınca altını kapatıp içine 120 gr bitter çikolatamızı ekleyip, eriyene kadar karıştıralım. Pastamızı dolaptan çıkartıp üzerine önce fıstıklarımızı, sonra da hazırladığımız ganajımızı dökelim ve 30 dk. kadar bekletip servis yapabiliriz.