|
|
Çikolatalı Kis |
|
Gülendam
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 10.03.2006
Mesajlar: 79 Şehir: Balıkesir |
Kısa URL: https://ml.md/lc3956
Gönderme Tarihi: 21.May.2006
2,246 defa indirildi / yazdırıldı
|
MALZEMELER
125 gr margarin
Yarim su bardagi seker
1 adet yumurta
1,5 su bardagi un
1 çay kasigi kabartma tozu
1 kase visne
2 çay kasigi tarçin
100-150 gr çikolata (bitter)
2 adet yumurta
1 kutu krema
3 dilim ufalanmis kuru ekmek
YAPILIŞ TARİFİ
Kalibi yaglayip üzerine toz sekeri serpin. Hamur malzemelerini koyun.
Hamur yapin. (ince olsun) Kalibin kenarlarina yüksek sekilde yerlestirin.
Kuru ekmeklerin birazini hamurun üzerine ufalayin. Üzerine visneleri,
kiyilmis cevizi, kalan ekmekleri koyun. Tarçin, toz seker serpip parça parça
çikolatalari üzerine kirin.
2 yumurtanin sadece sarisini bir kutu krema ile çirpin. Malzemelerin
üzerine döküp önceden isittiginiz firina koyun. Üzeri pembelesene kadar
pisirip sicak olarak servise sunun.
|
Zeytinli Kiş |
|
aysesurelsan
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 03.08.2007
Mesajlar: 30
|
Kısa URL: https://ml.md/lc17280
Gönderme Tarihi: 24.Ağu.2007
2,655 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 su bardağından biraz fazla un,
150 gram küp kesilmiş tereyağı,
5 kahve fincanı buzlu su,
bir tutam tuz.
Üzerine:
150 gram jambon,
yarım su bardağı zeytin,
1 adet domates,
2 adet rendelenmiş kaşar peyniri,
1 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz,
4 kahve fincanı krema,
1.5 su bardağı süt,
2 adet yumurta,
yarım su bardağı un,
tuz,
karabiber
Hamur malzemesini geniş bir kaba alıp, yoğurun. 1 saat dolapta bekletin. Fırın kabını yağlayın. Hamuru yayın. Çatal ile her tarafının delin. Jambon, zeytin ve domatesi küp küp dorayın.
Rendelenmiş havuç ve kaşar peyniri ile hamurun üzerine yayın. Süt, krema, un ve yumurtayı ayrı bir kapta karıştırın. Malzemelerin üzerine gezdirin. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 45 dakika pişirin.
|
|
Çikolatalı Kis Tarifleri Diğer İkram Tarifleri
|
|