| 
 
 
 | 
Çikolatalı Kestaneli Pasta | 
  | 
mehmet kahyaoğlu 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 15.09.2017 
Mesajlar: 26 Şehir: Muğla | 
Kısa URL: https://ml.md/lc128306 
Gönderme Tarihi: 16.Eyl.2017 
1,430 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.elele.com.tr
 
 
2-3 adet kakaolu pasta tabanı
 
2 paket kakaolu pasta kreması
 
Haşlanmış kestane veya kestane şekeri
 
Dekor için taze çiçek, draje çeşitleri
 
Şurup için
 
150 ml su
 
3 yemek kaşığı şeker
 
 
Şurup için su ve şekeri 5-10 dakika kısık ateşte kaynatın. Soğuyunca istenilen aromayı ekleyin. Kakaolu pasta kremasını paket talimatına göre süt ilave ederek mikserle çırpın. Arzu ederseniz konyak, badem aroması gibi ekstra tatları da ilave edebilirsiniz. Kakaolu pasta tabanlarını bütün olarak veya yuvarlak kalıp ile istediğiniz büyüklükte kesin. Kek tabanının birine şurup sürüp, üzerine kakaolu kremayı kalınca sürün. Ufalanmış kestane serpiştirerek, şuruplanmış ikinci katı yerleştirin. Tüm kek katları bitene kadar aynı işleme devam edin. Daha sonra pastanın tamamını krema ile kaplayın. 1 saat buzlukta veya 2-3 saat buzdolabında bekletin. Parlak pasta tozu veya farklı pasta süsleme malzemeleri ile süsleyerek servis yapabilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
Çikolatalı Kestaneli Pasta | 
  | 
dolu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 28.01.2014 
Mesajlar: 3325 Şehir: Denizli | 
Kısa URL: https://ml.md/lc181890 
Gönderme Tarihi: 25.Şub.2025 
140 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Kek için:
 
4 adet yumurta
 
1 su bardağı toz şeker
 
1 çay bardağı süt
 
1 çay bardağı sıvı yağ
 
2 yemek kaşığı kakao
 
1 paket vanilin
 
1 paket kabartma tozu
 
1,5 su bardağı un
 
Kreması için:
 
200 ml krema
 
200 gram bitter çikolata
 
300 gram haşlanmış ve ezilmiş kestane
 
1 yemek kaşığı pudra şekeri
 
Üzeri için:
 
Rendelenmiş çikolata
 
Bütün kestane şekerleri
 
 
Fırını 180°C'ye ısıtın.
 
Yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpın.
 
Süt ve sıvı yağı ekleyin, ardından kuru malzemeleri (kakao, un, kabartma tozu, vanilin) eleyerek karışıma ekleyin ve spatula ile karıştırın.
 
Yağlanmış kelepçeli kalıba dökün ve önceden ısıtılmış fırında 30-35 dakika kadar pişirin. Ardından soğumaya bırakın.
 
Kremayı bir sos tenceresinde ısıtın ancak kaynamamasına dikkat edin.
 
Isınan kremaya bitter çikolatayı ekleyin ve eriyene kadar karıştırın.
 
Ezilmiş kestane ve pudra şekerini ekleyin, pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırın.
 
Soğuyan keki ortadan ikiye kesin.
 
Kekin alt tabanını kremanın yarısı ile kaplayın.
 
Üzerine ikinci kek katını yerleştirin ve kalan kremayı sürün.
 
Üzerine rendelenmiş çikolata serpin ve bütün kestane şekerleri ile süsleyin.
 
Pastayı buzdolabında en az 2 saat dinlendirip servis edebilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |