Kestaneleri bıçak yardımıyla çizerek 35-40 dk kadar haşlayın. Haşlandıktan sonra soğumaya bırakın ve sonrasında soyun. Fındıkları bir doğrayıcı içerisine alıp un kıvamına yakın bir şekilde çekin. Üzerine soyduğunuz kestaneleri ekleyip çekmeye devam edin. Ardından balı ekleyip bir kaşık yardımıyla karıştırın. Harcınıza küçük top şekiller vererek bir tabağa alın. Çikolatayı benmari usulü eritip topların üzerinde gezdirin. Son olarak fındık ile süsleyin ve buzdolabında 1 saat kadar bekletin.
Kısa URL: https://ml.md/lc155104
Gönderme Tarihi: 29.Arl.2020
258 defa indirildi / yazdırıldı
1 kg. kestane
Yarım su bardağı şeker
1 paket yulaflı bisküvi
2-3 paket bitter çikolata
Kestanelere + şeklinde çizik atıp haşlıyoruz. Kabuklarını soyuyoruz, üzerine şeker ekleyip bir süre daha kaynatıyoruz. Püre haline getirip bisküvileri ekliyoruz ve buzdolabına koyuyoruz. Soğuyan harçtan parçalar alıp top haline getiriyoruz. Benmaride eritilmiş çikolataya bulayıp yağlı kağıt üstüne koyuyoruz. Süsleyip buzdolabına kaldırıyoruz. Soğuyunca servis ediyoruz.