Kısa URL: https://ml.md/lc183889
Gönderme Tarihi: 14.Tem.2025
43 defa indirildi / yazdırıldı
Hamuru için:
2 su bardağı un
1 çay kaşığı tuz
1 su bardağı su (kontrollü ekleyin)
2 yemek kaşığı sıvı yağ
İç harcı için:
80-100 gram sütlü veya bitter çikolata (parça halinde veya sürülebilir)
1 yemek kaşığı tereyağı (eritilmiş)
İsteğe bağlı:
Dövülmüş antepfıstığı veya ceviz
Üzeri için:
Pudra şekeri
Tereyağı
Geniş bir yoğurma kabında un ve tuzu karıştırın.
Yavaş yavaş suyu ekleyerek ele yapışmayan, yumuşak bir hamur elde edin.
Hamurun üzerini kapatarak 15-20 dakika dinlendirin.
Dinlenen hamuru bezelere ayırın.
Hafif unlanmış zeminde incecik açın.
Açtığınız yufkanın üzerine eritilmiş tereyağı sürün.
Tereyağı sürdüğünüz hamurun ortasına doğranmış veya sürülebilir çikolatayı yayın.
Dilerseniz üzerine biraz fıstık veya ceviz serpiştirin.
Hamuru zarf şeklinde katlayın.
Isıtılmış ve yağlanmış tavada her iki yüzünü de altın rengini alana kadar pişirin.
Pişen katmeri sıcak sıcak servis tabağına alın.
Üzerine tereyağı sürüp pudra şekeri serpiştirin.
Kısa URL: https://ml.md/lc185446
Gönderme Tarihi: 26.Ekm.2025
80 defa indirildi / yazdırıldı
Hamur için:
2 su bardağı un
1 çay kaşığı tuz
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 çay bardağı ılık su
İç harç için:
100 g bitter çikolata (rendelenmiş veya parça çikolata)
2 yemek kaşığı fındık ezmesi (isteğe bağlı)
Üzeri için:
Tereyağı veya sıvı yağ
Pudra şekeri
Un, tuz, sıvı yağ ve suyu bir kaba alıp yumuşak bir hamur yoğurun.
Hamuru streç filmle sarıp 20-30 dakika dinlendirin.
Dinlenen hamuru eşit bezelere ayırın.
İnce yuvarlak veya dikdörtgen şekilde açın.
Hamurun üzerine çikolata ve isteğe göre fındık ezmesini yayın.
Hamuru üç veya dört kat olacak şekilde rulo veya zarf şeklinde kapatın.
Teflon tavada az yağ ile her iki tarafını da altın rengi olana kadar pişirin.
Üzerine tereyağı sürebilir, sıcak servis edebilirsiniz.
Çikolatalı katmeri dilimleyip pudra şekeri ile süsleyin.
Sıcak çay veya kahve ile servis edin.