| 
 
 
 | 
Çikolatalı Fondü | 
  | 
tostos 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 29.02.2016 
Mesajlar: 36 Şehir: Kacaeli | 
Kısa URL: https://ml.md/lc115224 
Gönderme Tarihi: 02.Mar.2016 
1,641 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Çikolata sosu için:
 
80 gram bitter çikolata veya kuvertür çikolata
 
1/4 su bardağı krema
 
1 tatlı kaşığı bal
 
1/2 çay kaşığı tarçın
 
Servis için:
 
Çilek
 
Muz
 
Elma
 
Dövülmüş badem
 
Dövülmüş fıstık
 
Ayrıca kedi dili bisküviler, minik kurabiyeler, kekler ve aklınıza gelen her türlü şeyi servis edebilirsiniz.
 
 
Krema, çikolata, bal ve tarçın bir kase içinde benmari usulünde eritilir. Eritilen çikolata fondü kabına alınır. Yanında meyvelerle servis edilir.
 
 
 
  
 | 
Çikolata Fondü | 
  | 
Tansu Öz 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 03.02.2014 
Mesajlar: 32 Şehir: Samsun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc128670 
Gönderme Tarihi: 02.Ekm.2017 
1,204 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.elele.com.tr
 
 
1 paket (80 gr. ) bitter çikolata (ya da 80 gr. Toblerone kullanabilirsiniz)
 
1/2 bardak krema
 
Yanında servis yapmak için;
 
Çilek, kuru kayısı, muz ya da macaron
 
 
Bitter çikolataları parçalara ayırın (Toblerone kullanıyorsanız Tobleroneları üçgen parçalara ayırın). Krema ve çikolatayı, bir sos kabında karıştırın. Düşük ısıda çikolata eriyene ve pürüzsüz bir kıvama gelene kadar karıştırmaya devam edin. Bunu fondü kabınıza boşaltın; fondü kabının altındaki mum, çikolatanın soğumasını engelleyecektir. İsteğe bağlı olarak sütlü çikolata da kullanılabilir. Meyveleri bu sosa batırıp afiyetle yiyin.
 
 
 
  
 | 
Çikalata Fondü | 
  | 
Doctor 
English Admin 
 
  
Kayıt: 15.01.2007 
Mesajlar: 1266 Şehir: KKTC | 
Kısa URL: https://ml.md/lc163074 
Gönderme Tarihi: 15.Şub.2022 
377 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
400 gram biter çikolata
 
1 adet muz
 
1 adet şeftali
 
10 adet kayısı
 
200 gram çiğ krema
 
1 tatlı kaşığı tereyağı
 
 
Meyveleri küçük lokmalar halinde kesin. Ayrı ayrı tabaklara alın. Çikolatayı tereyağı ile birlikte benmari usulü eritin. Kremayı ekleyip karıştırdıktan sonra ocaktan alın. Boşken 15 dakika ısıttığınız fondü kabına boşaltın. İstediğiniz meyveyi fondü çatalına takıp çikolataya batırarak yiyin.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |