|
|
Çikolatalı Fondan |
|
altın lokma
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 19.12.2011
Mesajlar: 68 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc70943
Gönderme Tarihi: 20.Arl.2011
7,207 defa indirildi / yazdırıldı
|
80 gr. bitter çikolata
2 adet yumurtanın akı
250 gr. pudra şekeri
2 çorba kaşığı kakao
1 paket vanilya
Yumurta aklarını pudra şekeriyle çırpın. Çikolatayı benmari usulü eritip üzerine ekleyin. Kakao ve vanilyayı da ilave edin. Karışım biraz soğuyunca, minik parçalar koparıp küçük toplar hazırlayın. Çikolatalı minik şekerlemelere ya da rendelenmiş çikolataya bulayıp servis yapın.
|
ÇİKOLATALI FONDAN |
|
börek
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 19.07.2011
Mesajlar: 41
|
Kısa URL: https://ml.md/lc65969
Gönderme Tarihi: 19.Tem.2011
3,240 defa indirildi / yazdırıldı
|
150 gr. sütsüz çikolata
4 kahve kaşığı margarin
5 çorba kaşığı tozşeker
Çeyrek limon suyu
Şekeri küçük bir tencereye koyup, üzerini iki parmak geçecek kadar su koyup, kaynamaya bırakınız.
Şekeri kaynamaya başlarken içerisine limon suyunu koyunuz.
Şekeri hiç karıştırmadan lokum kıvamına gelinceye kadar kaynatınız.
Lokum kıvamı koyulaşan şuruptan bir damla alınıp, soğuk suya atılır. Sudo hemen şeker yumuşak bir lokum şeklinde katılaşıyorsa, olmuştur, eriyip suda kayboluyorsa, biraz daha kaynatmak gerekir.
Şeker kıvamına gelinceye kadar kaynarken çikolatayı bakır bir tabağa koyup, kaynayan bir suyun buharında hiç ellemeden iyice yumuşatınız.
Lokum kıvamına gelen şurubun yarısını eriyen çikolatanın üzerine döküp, madeni bir kaşıkla iyice çikolatayı eziniz.
Kalan şurubu çikolatayı ezerken yine arasıra döküp, çikolatayı ezilmiş yoğurt kıvamına getiriniz. (İçerisinde hiç pürüz kalmasın.)
Ezilmiş çikolataya parlak bir görünüş vermek, hem de hemen donmasının önüne geçmek için yağı koyup, 1-2 defa karıştırınız.
Sıcak bir haldeyken hemen pastanın tam ortasına döküp, geniş yüzeyli bir bıçak veya spatülle derhal pastanın bütün yüzeyine donmaya fırsat vermeden sürünüz. (Bu işlemi çok süratli yapınız. Aksi halde çikolata donar, pastanın üstü parlak ve düzgün olmaz.)
Pastanın üzerindeki glazüre hafif elinizi sürünüz, eğer elinize çikolata yapışmıyorsa, glazür donmuştur. Pastayı istediğiniz şekilde süsleyebilirsiniz.
Not: Bu glazür, pastanın üzerinde hem çok düzgün, hem de çok parlak olur. Ayrıca, çok da ekonomiktir. Yalnız, yapılması biraz dikkat ve el çabukluğu ister.
|
Çikolatalı Fondan |
|
şebnem özey
Aşçıbaşı
Kayıt: 24.07.2009
Mesajlar: 20 Şehir: Malatya |
Kısa URL: https://ml.md/lc38444
Gönderme Tarihi: 24.Tem.2009
3,765 defa indirildi / yazdırıldı
|
150 gr. eritilmiş margarin
250 gr. acı çikolata,
150 gr. eritilmiş margarin ve 250 gr. acı çikolata, küçük bir kap içinde benmari ile eritilir ,eriyince margarin ilâve edilir. İyice eridikten sonra karıştırılır ve ateşten alınır.
Not: Fondan donmadan bisküvi üzerine dökülerek süslemelerde kullanılır.
|
|
Çikolatalı Fondan Tarifleri Çıtır Tarifleri
|
|