| 
 | 
| Çikolatalı Fındıklı Kek | 
|  | sar Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 29.08.2011
 Mesajlar: 48
 Şehir: Eskişehir
 | Kısa URL: https://ml.md/lc68376 Gönderme Tarihi: 26.Eyl.2011
 2,067 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 4 adet yumurta
 150 gr tereyağı
 2 fincan esmer şeker
 1 un
 5 su bardağı çekilmiş fındık
 1 su bardağı bitter çikolata
 150 gr çikolata sosu
 
 Yumurtaların sarılarını aklarından ayırıp kaplara koyun. Çikolatayı minik parçalara bölün. Bir kap içinde tereyağını, yumurta sarılarını ve şekeri çırpıp unu ekleyin. Kabartma tozunu serpin. Fındıkla beraber çikolataları katıp karıştırın. Yumurta aklarını kar yapıp öyle ilave edin tekrar karıştırın. Dikdörtgen şekilli bir kalıbı yağlayıp hamuru dökün. 180 derecede pişirin. Fırından çıkardığınız kek ılıyınca üzerine çikolata sosu gezdirin.
 
 
 | 
| Çikolatalı Fındıklı Kek | 
|  | fevriye Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 24.02.2013
 Mesajlar: 25
 Şehir: Eskişehir
 | Kısa URL: https://ml.md/lc87066 Gönderme Tarihi: 24.Şub.2013
 1,989 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 https://www.droetker.com.tr
 
 4 yumurta sarısı
 170 g (1 su bardağı) toz şeker
 150 g yumuşak margarin
 1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
 220 g (2 su bardağı) un
 1 poşet Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
 300 g (3 su bardağı) fındık kırığı
 4 yumurta akı
 Üzeri için:
 1 poşet Dr. Oetker Çikolatalı Sos
 500 ml (2,5 su bardağı) süt
 
 Yumurta sarılarını toz şeker ile 4-5 dakika çırpın. Margarin ve şekerli vanilini ekleyerek çırpmaya devam edin. Un ve hamur kabartma tozunu karıştırıp eleyin, fındıkları ekleyin ve 2 dakika daha çırpın. Yumurta aklarını ayrı bir kapta kar halini alıncaya kadar çırpın ve hamura ekleyip iyice karıştırın. Hamuru 11x30 cm boyutlarındaki yağlanmış kek kalıbına alın ve pişirin.
 Keki fırından çıkartın. 10-15 dakika bekletip kalıptan çıkartın. Çikolatalı sosu süt ile tarifine göre hazırlayın, arada karıştırarak soğutun. Soğuyan kekin üzerine döküp dilimleyerek servis yapın.
 
 
  
 
 | 
| Çikolatalı Fındıklı Kek | 
|  | turp Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 28.03.2017
 Mesajlar: 35
 Şehir: Çorum
 | Kısa URL: https://ml.md/lc124186 Gönderme Tarihi: 30.Mar.2017
 964 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 www.miele.com.tr
 
 200 gr. Tereyağı
 250 gr. Bitter çikolata
 250 gr. Fındık, çekilmiş
 160 gr. Şeker
 3 yemek kaşığı Espresso
 1 çay kaşığı Vanilya Aroması
 6 Yumurta
 Taze Çilek
 
 Tereyağı ve bitter çikolatayı eritin. Fındık, şeker, Espresso ve Vanilya Aromasını ilave edin, soğumaya bırakın.
 Yumurtaları sarılarından ayırın. Yumurta sarılarını tereyağı-çikolata karışımı ile çırpın, yumurta akını sıkı çırpın ve hamura katın.
 Hamuru yağlanmış ve içine fırın kağıdı serilmiş bir kelepçeli kalıba veya küçük yağlanmış kalıplara dökün ve pişirin.
 Taze çileklerle servis yapın.
 Servis yapmadan önce 12 saat soğumaya bırakın.
 
 
 | 
| Fındıklı Çikolatalı Kek | 
|  | alabastar Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 03.05.2017
 Mesajlar: 36
 Şehir: Tunceli
 | Kısa URL: https://ml.md/lc125152 Gönderme Tarihi: 08.May.2017
 976 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 6 adet Yumurta
 200 gr Bitter Çikolata
 5 bardak Şeker
 5 bardak Un
 5 bardak Fındık
 200 gr margarin
 2 paket kabartma tozu
 2 paket vanilya
 2 paket Çikolata Sos
 
 Çikolata ve margarini benmari usulu eritiyoruz. Yumurtanın beyaz ve sarılarını ayırıyoruz. Yumurta sarılarının üzerinde erittiğimiz yağ ve çikolata karışımını, şekeri, fındık, un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip karıştırıyoruz. Ayrı biryerde yumurta beyazlarını kar haline gelene kadar çırpıyoruz ve diğer karşıma ekliyoruz. Yuvarlak fırın kabının altına yağlı kağıt keserek koyuyoruz. Kalıbın yanlarını yağlıyoruz. Önceden 200 derecede ısıttığımız fırına tepsimizi atıp fırını 200 dereceye indiriyoruz. 25 dk pişiriyoruz. Fırından çıktıktan sonra üzerine çikolata sos dökerek servis edebilirsiniz.
 
 
 | 
| Çikolatalı Fındıklı Kek | 
|  | hande güler Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 09.10.2017
 Mesajlar: 25
 Şehir: Mardin
 | Kısa URL: https://ml.md/lc128855 Gönderme Tarihi: 09.Ekm.2017
 1,200 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 https://www.elele.com.tr
 
 2 yumurta
 1 su bardağı şeker
 1 çay bardağı Ayçiçek yağı
 1 çay bardağı süt
 1 paket kabartma tozu
 1 vanilya
 3 yemek kaşığı tepeleme kakao
 Yarım çay bardağı parça çikolata
 1.5 su bardağı un
 1 su bardağı iri çekilmiş fındık
 
 Yumurta ve şekeri köpük olana kadar çırpın. Daha sonra süt ve yağı ilave edin. Un, kabartma tozu, vanilya ve kakaoyu eleyerek azar azar ekleyip çırpmaya devam edin. Son olarak iri dövülmüş fındık içi ve parça çikolataları karışıma ekleyin. dikdörtgen kek kalıbınıza yağlı kağıt serip kek hamurunuzu boşaltın. önceden ısıtılmış 175 derece fırında yaklaşık 40-45 dakika pişirin. Tel ızgara üzerine alıp soğutun. Üzerini çikolata sosu ve fındık parçalarıyla süsleyerek servis yapın.
 
 
  
 
 | 
| 
 
 
 
 
 |