| 
 
 
 | 
Çikolatalı Ekmek | 
  | 
Başarısız 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 21.05.2006 
Mesajlar: 59 Şehir: Muş | 
Kısa URL: https://ml.md/lc4459 
Gönderme Tarihi: 03.Haz.2006 
3,006 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4 su bardagi un
 
1 paket hazir Instant maya
 
Yarim çay kasigi tuz
 
1 çay bardagi toz seker
 
100 g margarin
 
1,5 su bardagi ilik süt
 
Iç malzeme:
 
Yarim su bardagi iri kirilmis ceviz içi
 
Yarim su bardagi damla çikolata
 
Üzeri için:
 
1 yumurta sarisi
 
 
Unu maya ile karistirin. Üzerine tuz, seker, margarin ve sütü ekleyip iyice yogurun. Üzerini kapatip oda sicakliginda 35-40 dakika dinlendirin. Hamuru tekrar yogurup üç esit parçaya bölün. Her birini 0,5 cm kalinliginda açip üzerlerine ceviz ve çikolata serpin. Rulo seklinde sarip yaglanmis firin tepsisine aralikli siralayin. Yumurta sarisi sürüp 30 dakika daha dinlendirin ve önceden isitilmis 180 dereceli firinda 20-25 dakika pisirin.
  
 | 
Çikolatalı Ekmek | 
  | 
zBayram 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 30.08.2005 
Mesajlar: 73 Şehir: Sakarya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc11015 
Gönderme Tarihi: 07.Oca.2007 
2,647 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
3,5 su bardağı unu eleyip maya ile karıştırın. 1 tutam tuz, 1 çay bardağı şeker, 100 g margarin ve 1 su bardağ ılık süt ekleyip yoğurun. Üzerini kapatıp ılık ortamda 40-50 dakika bekletin. 1 su bardağı ceviz içi ekleyip tekrar yoğurun. 3 eşit parçaya bölün, her birini uzun ekmek şeklîne getirin ve yağlanmış tepsiye sıralayın. Üzerini kapatıp 30 dakika bekletin ve 180 C'ye ısıtılmış fırında 15-20 dakika pişirin. 1 çay bardağı kremayı kısık ateşte karıştırarak ısıtın. Kaynamaya başladığında ocaktan alın, 80 g bitter çikolata ekleyip eriyinceye kadar karıştırın ve soğutun. Soğuk ekmeklerin üzerine yayın.
  
 | 
Çikolatalı Ekmek | 
  | 
AyGölgesi 
Super MOD 
 
  
Kayıt: 31.03.2006 
Mesajlar: 2719 Şehir: Giresun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc74232 
Gönderme Tarihi: 30.Mar.2012 
2,187 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 adet yumurta
 
1 çay bardağı sıvı yağ
 
1 çorba kaşığı toz şeker
 
1 paket yaş maya
 
1 su bardağı ılık süt
 
1 çay kaşığı tuz
 
Aldığı kadar un
 
1 adet yumurta sarısı
 
1 kâse damla çikolata
 
 
Mayamız ılık süt ve şeker içinde eritilir. Ardından yağ, yumurta, tuz ve aldığı kadar un ilave edilerek hamurumuz yoğrulur. En az 2 saat hamurumuz mayalanmaya bırakılır. Hamurumuzdan istenilen büyüklükte parçalar koparılarak ortalarına damla çikolata serpilerek kapatılır. Bir fırın tepsisine yerleştirilen ekmeklerimizin üzerine yumurta sarısı sürüldükten sonra 170 derecelik fırında 40 dakika kadar pişirilir ve ılık olarak servis edilir.
  
 | 
Çikolatalı Ekmekler | 
  | 
Doctor 
English Admin 
 
  
Kayıt: 15.01.2007 
Mesajlar: 1266 Şehir: KKTC | 
Kısa URL: https://ml.md/lc163049 
Gönderme Tarihi: 13.Şub.2022 
678 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 Elif Korkmazel
 
 
8 dilim tost ekmeği
 
80 gram bitter çikolata
 
2 adet yumurta
 
3 çorba kaşığı un
 
1 çay bardağı süt
 
Kızartmak için:
 
Sıvı yağ
 
 
Ekmeklerin kenarlarını kesin. Bitter çikolatayı benmari usulü eritin. Ekmek diliminin üzerine erimiş çikolatayı sürün ve üzerine ikinci ekmeği tost yapar gibi kapatın. Diğerlerine de aynı işlemi uygulayıp 4 ekmek elde edin. Yumurtaları bir kapta çırpın. Ekmekleri önce süte sonra una, en son olarak çırpılmış yumurtaya bulayın. Kızdırılmış yağda arkalı önlü kızartın. Pudra şekeri ve çilekle süsleyip servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Çikolatalı Ekmek | 
  | 
Doctor 
English Admin 
 
  
Kayıt: 15.01.2007 
Mesajlar: 1266 Şehir: KKTC | 
Kısa URL: https://ml.md/lc162960 
Gönderme Tarihi: 09.Şub.2022 
338 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
3,5 su bardağı un
 
100 gram eritilmiş tereyağı
 
1 paket (10 gram) instant maya
 
1 su bardağı ılık süt
 
1 çay bardağı toz şeker
 
1 çay bardağı damla çikolata
 
1 çay bardağı dövülmüş ceviz
 
Bir tutam tuz
 
Üzerine:
 
Beyaz çikolata sosu
 
Pasta şekerlemesi
 
 
Yoğurma kabına unu boşaltın ve ortasını havuz şeklinde açın. Tereyağı, maya, süt, toz şeker ve tuz ilave edin. En son damla çikolata ve ceviz katıp, tüm malzemeyi yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtün ve 45 dakika dinlendirin. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve avucunuzun içinde yuvarlayın. Ekmekleri yağlanmış tepsiye dizin ve 15-20 dakika daha dinlendirin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzerleri hafif pembeleşene kadar pişirin. Ekmekler soğuduktan sonra üzerlerine hazır beyaz çikolata sos gezdirin. Pasta şekerlemesi ile süsledikten sonra servis yapın.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |