| 
 
 
 | 
Çikolatalı Donut | 
  | 
zeytin dalı 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.01.2008 
Mesajlar: 43 Şehir: Muğla | 
Kısa URL: https://ml.md/lc65807 
Gönderme Tarihi: 15.Tem.2011 
2,551 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 su bardağı süt
 
20 gr. yaş maya
 
3 su bardağı un
 
125 gr. tereyağı
 
3 adet yumurtanın sarısı
 
3 çorba kaşığı tozşeker
 
1 adet limonun rendelenmiş kabuğu
 
1'er paket bitter ve beyaz çikolata
 
 
Sütü ocağa koyup, kaynatın. İyice kaynayınca altını kapatın. Ilınınca üç çorba kaşığı un ve mayayı süte ekleyip, karıştırın. Kalan unun ortasını havuz gibi açın. Yumurta sarılarını, tozşekeri ve limon kabuğunu ekleyin. Sütlü karışımı ve eritilmiş tereyağını ilave edip yoğurun, üzerini örterek 45 dakika bekletin. Unlu bir zeminde iki santim kalınlığında açıp, bardak ağzı ile halkalar kesin. Hamurları sıvıyağda kızartın. Üzerine eritilmiş çikolata dökün.
  
 | 
Çikolatalı Donat | 
  | 
pişiren kadın 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 09.03.2013 
Mesajlar: 25 Şehir: Düzce | 
Kısa URL: https://ml.md/lc87480 
Gönderme Tarihi: 10.Mar.2013 
2,512 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
3 su bardağı tam buğday unu
 
6 çorba kaşığı şeker
 
20 gram yaş maya
 
1 çorba kaşığı tuz
 
1 çay bardağı sıvı yağ
 
1 su bardağı ılık su
 
2 çorba kaşığı tereyağı
 
Üzeri için:
 
100 gram bitter çikolata
 
 
Yoğurma kabının içinde yaş mayayı ve ılık suyu karıştırıp 5 dakika kadar bekletin. Üzerine şekeri, tuzu, suyu ve tereyağını ekleyip karıştırın. Son olarak da kepekli unu üzerine döküp yoğurmaya başlayın. Yumuşak bir hamur yapıp 15 dakika kadar bekletin. Dinlenen hamurdan parçalar kopartıp sıvı yağla yağlanmış zeminde elinizle ortasına bastırıp çukur yapın. Tepsiye dizin üzerine yumurta sarısı sürüp çekirdekleri domatesleri yerleştirin ve 200 derecedeki fırında pişmeye bırakın. Çıkınca ister sıcak olarak isterseniz üzerine erimiş çikolataları sürüp servis tabağına alın.
  
 | 
Çikolata Soslu Donut | 
  | 
mavi kelebek 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 02.11.2011 
Mesajlar: 30 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc69530 
Gönderme Tarihi: 03.Kas.2011 
2,428 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 adet yumurta
 
2 çorba kaşığı toz şeker
 
1 su bardağı ılık süt
 
1 su bardağı ılık su
 
1 paket kuru maya
 
1 çay kaşığı tuz
 
Aldığı kadar un
 
Kreması için:
 
1 çay bardağı krema
 
2 çorba kaşığı vişne reçeli
 
80'er gr. bitter ve beyaz çikolata
 
 
Un hariç tüm malzemeyi karıştırın. Azar azar un ekleyerek bir hamur hazırlayın. Bir saat dinlendirin ve bir parmak kalınlığında açın. Hamurdan bardak ağzı ile parçalar kesin, ortalarını küçük bir kapakla kesin. Unlanmış tepsiye dizip 25-30 dakika mayalandırın. Kremayı kaynama noktasına gelince vişne reçeli ekleyin. İkiye ayırıp yarısına beyaz, yarısına bitter çikolata ekleyip eritin. Donut'ları sıvı yağda kızartın. Sıcakken sosa bulayın.
 
 
 
 
Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 30.04.2024
  
 | 
Çikolatalı Donut | 
  | 
Herhangi biri 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 22.06.2011 
Mesajlar: 54 Şehir: Mordoğan | 
Kısa URL: https://ml.md/lc64766 
Gönderme Tarihi: 22.Haz.2011 
2,398 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
40 gr. yaş maya
 
2 çorba kaşığı toz şeker
 
3 çorba kaşığı tereyağı
 
3.5 su bardağı un
 
1 paket vanilya
 
1 su bardağı ılık süt
 
1 tutam tuz ve renkli şekerler
 
1 paket çiğ krema
 
2 paket bitter çikolata
 
3 çorba kaşığı pudra şekeri
 
 
Hamuru için gereken tüm malzemeleri yoğurun. Üstü kapalı olarak 40 dakika dinlendirin. Çiğ kremayı kaynatın, içine çikolata ve pudra şekerini koyup karıştırıp ocaktan alın. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp simit şekline getirip kızgın yağda kızartın. Kızaran hamurları sosa batırıp renkli şekerlerle süsleyin.
  
 | 
Çikolatalı Donut | 
  | 
Saadet 
Türkçe Admin 
 
  
Kayıt: 12.07.2005 
Mesajlar: 9281 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc101950 
Gönderme Tarihi: 28.Eyl.2014 
2,063 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
5 gram yaş maya
 
5 çorba kaşığı şeker
 
2 yumurta
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
2,5 su bardağı un
 
1,5 su bardağı süt
 
1 çorba kaşığı tereyağı
 
1 tatlı kaşığı mahlep
 
200 gram bitter çikolata
 
2 çorba kaşığı pudra şekeri
 
1 limon suyu Kızartmak için sıvı yağ
 
 
Derin bir kabın içinde ılık sütü ve mayayı karıştırın. Üzerine, un serpin ve kabarıncaya kadar 10 dakika bekletin. Üzerine şeker, yumurta, tereyağı, mahlep, kalan unuyla birlikte yoğurmaya başlayın. Yumuşak mayalı bir hamur hazırlayıp 35 dakika üzeri kapalı olarak kabarması için bekleyin. Daha sonra hamur kabarınca simit seklinde tepsiye dizin. Tepside 15 dakika daha kabarması için bekleyin.
 
İsterseniz fırın tepsisine dizin. 200 derecedeki fırında 30 dakika pişmeye bırakın. İsterseniz de bol yağda kızartın. Çıkınca üzerine eritilmiş çikolata süzüp renkli şekerlerle süsleyin. Limonlu pudra şekerli sos yapın, üzerine sürebilirsiniz. Servis tabağına alıp ikram edin.
 
 
 
  
 | 
Çikolatalı Donut | 
  | 
Saadet 
Türkçe Admin 
 
  
Kayıt: 12.07.2005 
Mesajlar: 9281 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc125111 
Gönderme Tarihi: 06.May.2017 
1,159 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
www.annemutfagi.com
 
 
Hamuru için;
 
2 yemek kaşığı toz şeker
 
1 yumurta
 
1 çay bardağı süt
 
1 tatlı kaşığı kuru maya
 
2 yemek kaşığı tereyağı
 
1,5 bardak un
 
Yarım çay kaşığı tuz
 
Üzeri için;
 
Eritilmiş çikolata
 
Hindistancevizi
 
 
Bir tatlı kaşığı kuru mayayı bir kahve fincanında su ile eritelim. Karıştırma kabına alıp üzerine toz şeker, yumurta, süt ve b un ilave edelim ve yoğuralım. Üzerine yumuşamış tereyağu ilave edip yoğurmaya devam edelim. Yumuşak bir hamur elde edene kadar un miktarını ayarlayalım. Hamurun üzerini bir bez ile örtüp yarım saat kadar bekletelim.
 
Bekleyen hamuru tekrar elimizle hafifçe yoğurup bir merdane yardımıyla ince olmayacak şekilde unlayarak açalım.
 
Açtığımız hamuru bir su bardağı ile kesip ortasını bir şişe kapağı ile alalım. Tüm hamurlarımıza bu şekli verdikten sonra iki su bardağı kızgın yağda arkalı önlü kızartalım.
 
Kızarttıktan sonra bir cezvede çikolataları eritelim ve bir tabağa alalım. Donutları ister fırça ile isterseniz de çikolatanın üzerine bir tarafinı batırarak çikolatayı sürelim. Hindistan cevizi serpip servis yapabiliriz.
 
 
 
  
 | 
Çikolatalı Donut | 
  | 
hulusi 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 11.10.2017 
Mesajlar: 25 Şehir: Muğla | 
Kısa URL: https://ml.md/lc128928 
Gönderme Tarihi: 12.Ekm.2017 
860 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
3 su bardağı un
 
Yarım paket yaş maya
 
2 yumurta
 
Yarım su bardağı süt
 
Yarım su bardağı ayçiçeği yağı
 
1 su bardağı ılık su
 
3 yemek kaşığı toz şeker
 
1 tutam tuz
 
1 çay kaşığı tarçın
 
Üzeri için:
 
100 gr bitter çikolata
 
Süsleme şekerleri
 
 
Unu çukur bir kaba alın. Mayayı suda eritin. Toz şekeri ilave edip eritin. Maya, tuz, süt, ayçiçeği yağı, yumurta ve tarçını una ilave edip yoğurun. Hamurdan küçük bezeler koparıp elinizde yuvarlayarak unludağınız tepsiye yerleştirin. Üzerini bir bezle örtüp mayalanması için 30 dakika bekleyin. Mayalanan hamurları elinizle şekillendirerek ortalarını küçük yuvarlak bir kapak ile delerek simit şekli verin. Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine dizip, önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında pişirin. Üzeri için bitter çikolatayı benmari usulü eritin. Fırından çıkardığınız donutlar ılınınca eriyen çikolataya batırıp üzerini şekerlemelerle süsleyerek servis yapın.
 
 
Not: Donutları derin bir kızartma tenceresinde bol ayçiçeği yağı ile kızartarak hazırlayabilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
Çikolatalı Donut | 
  | 
muazzaf 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 19.05.2020 
Mesajlar: 24 Şehir: Çankırı | 
Kısa URL: https://ml.md/lc150695 
Gönderme Tarihi: 22.May.2020 
467 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.elele.com.tr
 
 
1 su bardağı un
 
¼ Yarım su bardağı kakao
 
Yarım çay kabartma tozu
 
Bir tutam tuz
 
Yarım su bardağı toz şeker
 
Yarım su bardağı badem sütü
 
¼ Yarım su bardağı muz püresi
 
4 yemek kaşığı
 
Hindistan cevizi yağı
 
1 çay kaşığı vanilya esansı
 
Üzeri için:
 
100 g bitter çikolata
 
100 g beyaz çikolata
 
Renkli süsleme şekerlemesi
 
 
Geniş bir karıştırma kabına un, kakao, kabartma tozu, tuz ve toz şekeri karıştırın. Ayrı karıştırma kabında ise badem sütü, muz püresi, Hindistan cevizi yağı ve vanilya esansını karıştırın. Islak malzemeleri kuru malzemelerin üzerine ekleyip bir spatula yardımıyla tüm malzeme iyice özdeşleşene kadar karıştırın. Karışımı bir sıkma torbasına doldurun. yağladığınız donut kalıplarına ya da ortası boş kalacak şekilde minik kek kalıplarına kalıbın 2/3ünü dolduracak şekilde sıkın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 11-13 dakika pişirin. Fırından çıkarıp soğumaya bırakın. Üzeri için çikolataları ayrı kaplarda benmari usulü eritin. Soğuyan donutların yarısını beyaz çikolataya yarısını bitter çikolataya batırın. Üzerini renkli şekerlemelerle süsleyip servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Çikolatalı Donut | 
  | 
Doctor 
English Admin 
 
  
Kayıt: 15.01.2007 
Mesajlar: 1266 Şehir: KKTC | 
Kısa URL: https://ml.md/lc163757 
Gönderme Tarihi: 21.Mar.2022 
265 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.milliyet.com.tr
 
 
3 su bardağı ile un
 
1,5 su bardağı ile süt
 
Yarım çay bardağı ile ılık su
 
Yarım su bardağı ile toz şeker
 
42 gram yani 1 paket yaş maya
 
Yarım çay kaşığı tuz
 
75 gram taze köy tereyağı
 
2 tane yumurta
 
Üzerini Süslemek için:
 
200 gram kadar gerçek bitter çikolata kitlesi
 
200 gram gerçek beyaz çikolata
 
2 yemek kaşığı ince ile çekilmiş fındık içi
 
2 yemek kaşığı ile renkli şekerleme
 
Kızartmak için:
 
1,5 su bardağı ayçiçeği yağı
 
 
Yaş mayayı derin bir karıştırma kabına alarak, süt ve ılık su ile karıştırarak eritin
 
Oda sıcaklığında beklettiğiniz tereyağını, yumurtanın sarısı, tuzu ve toz şekerini ekledikten sonra karıştırma işlemine devam edin
 
Unu süt ve ılık su ile karıştırarak erittiğiniz karışıma unu azar azar ekleyerek tüm malzemeyi.
 
Kulak memesi yumuşaklığında olana kadar yoğurun.
 
Üzerine nemli bir bez örttükten sonra oda sıcaklığında 30 dakika kadar, dinlendirin.
 
Mayalanan hamuru un serpelediğiniz mutfak tezgâhı üzerinde, bir merdane ile yaklaşık 1 cm. kalınlığında açın.
 
Su bardağı ağzı ya da yuvarlak bir kalıp ile açtığınız hamurdan yuvarlak parçalar ayırın.
 
Alışılagelmiş donut şeklini vermek için orta bölümlerini yuvarlak, küçük bir su şişesi kapağı ile alın.
 
Arta kalan hamurları tekrar yoğurarak yeniden açın ve aynı işlemi tüm hamur için tek tek uygulayın.
 
Hamur bittiğinde hazırlamış olduğunuz donut hamurlarını, unlanmış tezgaha ya da yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisi içine üzerinde mayalanmaları için tek sıra halinde 10 dakika kadar daha bekletin.
 
Ayçiçeği yağını derin bir tencerede iyice kızdırın.
 
Mayalananmış hamurları ters yüz çevirerek yakmadan kızartın.
 
Nar gibi kızaran, iştahınız gibi kabartan donutları fazla yağ içmemesi için üzeri kağıt havlu serili bir servis tabağına alın.
 
Bu sırada bitter ve beyaz kuvertür çikolatayı benmari usulü, ayrı kaplarda eritin.
 
Dinlenen donutların bir yüzünü eritmiş olduğunuz bu çikolataya bandırdıktan sonra servis tabağına alın.
 
Arzu ve damak zevkinize göre; ince çekilmiş fındık içinin yanı sıra donutları renkli şekerlemeler ile süsledikten sonra sevdiklerinizle kahve ya da çay ile ikram ediniz.
 
 
 
  
 | 
Çikolatalı Donut | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc177956 
Gönderme Tarihi: 28.May.2024 
249 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.cumhuriyet.com.tr
 
 
1 su bardağı süt
 
1 paket kuru maya
 
2 yumurta
 
8 yemek kaşığı tereyağı
 
2 yemek kaşığı şeker
 
1 çay kaşığı tuz
 
4 su bardağı un
 
Kızartmak için yağ
 
Sosu için:
 
250 gr sütlü çikolata
 
 
Öncelikle sütü bir kapta ılıtın. Derin bir kapta maya ile birleştirin. Mayanın aktifleşmesi için karıştırın, karışım köpüklü olana kadar bekleyin. Maya karışımına yumurta, tereyağı, şeker ve tuzu ve unun yarısını ekleyin. Mikser yardımıyla homojen olana kadar karıştırın. Kalan 2 bardak unuda ekleyip karıştırın. Hamur cıvık olduysa 2 yemek kaşığı un ekleyin. Hamuru un serptiğiniz tezgaha alın. İyice yoğurun. Büyük bir kabı az miktarda bir yağ ile yağlayın. Hamuru kaseye aktarın ve üzerini streç film ile kapatın. Hamur iki katına ulaşana kadar oda sıcaklığında mayalayın. Mayalanan hamuru tekrar unlanmış tezgaha alın. 2 cm kalınlığında açın. Yuvarlak kalıplarla, su bardağıyla veya donut kalıbınız varsa kalıbınızla hamurunu kesin. Çapı yaklaşık 7,5 cm olacak. Kestiğiniz hamurları çıkarın. Ortasını delin. Şekil verme aşamasında artan hamurlar olacak. Parçaları birleştirip, tekrar yoğurup, donut yapabilirisiniz. Donutları, fırın tepsisine aralarında ki mesafeyi koruyarak yerleştirin. Mutfak havlusuyla örtün oda ısısında bekletin.  Diğer tarafta donutlar kabarmadan yaklaşık 15 dakika önce, yağı orta ateşte çelik tabanlı bir tencereye koyun ve 190 dereceye ısıtın. Donutları kızgın yağda önlü arkalı altın rengi oluncaya kadar kızartıp, kağıt havlu üzerine alın. Benmari usülü eritilmiş çikolata sosuna batırıp isteğinize göre şekerlemelerle süsleyin.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |