|
Çikolatalı Dondurma |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc173562
Gönderme Tarihi: 05.Ağu.2023
192 defa indirildi / yazdırıldı
|
5 su bardağı süt
1 yemek kaşığı toz salep
1.5 su bardağı toz şeker
1/2 adet çubuk vanilya
2 kutu krema
3 adet yumurta sarısı
Yarım kase çikolata
Vanilya çubuğunu ortadan ikiye ayırıyoruz. Süt, toz salep ve toz şekerin yarısını tencereye koyup vanilya çubuğunu atıyoruz. Karışımı tahta bir kaşıkla karıştırıyoruz. Koyulaşınca ocaktan alıp vanilya çubuğunu çıkarıyoruz. Kremayı çırpıyoruz. Başka bir kapta yumurta sarılarını ve toz şekerin kalan kısmını, şeker ve yumurta sarıları iyice karışana dek çırpıyoruz. Karışım pürüzsüz bir kıvam alınca cam bir kaseye aktarıp, yumurta sarılarını benmari usulü pişiriyoruz. Toz şekerin tamamen erimesini sağlıyoruz. Ardından cam kaseyi soğuk su dolu bir kapta soğutuyoruz. Tencerede bekleyen sütlü karışımın içine yumurtalı karışımı ekliyoruz. Çikolataları rendeleyip ilave ediyoruz. Tüm malzemeler birbirine karıştıktan sonra bu karışımı çırptığımız kremanın içine yavaş yavaş yediriyoruz. Karışımı streç filme sardıktan sonra dondurucuda 8-10 saat bekletiyoruz.
|
Çikolatalı Dondurma |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc160065
Gönderme Tarihi: 15.Eyl.2021
286 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 gr süt
Yarım su bardağı krema
200 gr toz şeker
1 tatlı kaşığı sahlep
2 yemek kaşığı kakao
Tüm malzemeleri bir tencerenin içinde karıştırın. 10 dakika malzemeleri tencerede bekletin, daha sonra ocağa alın. 10 dakika boyunca orta ateşte sürekli karıştırın, 10 dakika sonra sütün kıvamı koyulaşmaya başlayacak. Kıvamı koyulaşınca 5 dakika ocakta bekletin ki biraz soğuyup kıvamı daha da otursun.
Çikolatalı dondurmayı varsa çelik bir kaba koyun, yoksa herhangi bir kaba koyabilirsiniz. Dondurmayı buzdolabına koyduktan sonra her yarım saatte bir karıştırmalısınız, böylece dondurma buzlanmayacaktır. Yaklaşık 4-5 saat sonra, iyice sertleştiğinden emin olduktan sonra servis yapabilirsiniz.
|
Çikolatalı Dondurma |
|
tıpatıp
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 20.02.2019
Mesajlar: 47 Şehir: kAYSERİ |
Kısa URL: https://ml.md/lc143401
Gönderme Tarihi: 11.Haz.2019
651 defa indirildi / yazdırıldı
|
240 gram süt
150 gram şeker
30 gram kakao
1 adet yumurta
450 gram krema
1 paket şekerli vanilin
Süt, kakao ve şekerli vanilini tencerede çırpma teliyle karıştırarak kaynatın. Yumurta ve şekeri bir kaba koyun; beyazlaşana kadar mikserle çırpın. Sütlü karışımı yavaş yavaş yumurtalı karışıma ilave edin ve çırpma teli ile karıştırın. Karışımı tekrar tencereye alın. Kısık ateşte çırpma teli ile sürekli karıştırın. Karışımı muhallebi kıvamına gelmeden ocaktan alın.
Kremayı bir kaba koyup mikserle çırpın ve hazırladığınız kakaolu karışımı çırpma teliyle çırparak karıştırın. Oda sıcaklığında soğumaya bırakın. Haznesini buzlukta 24 saat soğuttuğunuz dondurma makinenizi çalıştırın.
Soğuyan karışımı hareket halinde olan dondurma makinesine dökün. Kıvam alana kadar, yaklaşık 15-20 dakika çalıştırın. Dondurmanızı plastik spatula yardımıyla başka bir kaba alın. Buzdolabına koyup -18 derecede muhafaza edin. Hazırladığınız karışımı 24 saat boyunca buzdolabında bekletiniz.
|
Çikolatalı Dondurma |
|
siyami
Super MOD
Kayıt: 26.09.2006
Mesajlar: 1925 Şehir: izmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc97082
Gönderme Tarihi: 02.Nis.2014
1,742 defa indirildi / yazdırıldı
|
Milli Eğitim Bakanlığı
Mesleki Eğitim ve Öğretim Sisteminin Güçlendirilmesi Projesi
Ankara 2006
4 adet yumurta
2 su bardağı süt
200 g pudra şeker (1.5 çay bardağı)
100 g çikolata
1 tutam toz tarçın
Pudra şekeriyle yumurtaları mikserle iyice çırpınız.
Karışıma soğuk sütünüzü ilave ediniz.
Tencereyi içi su dolu bir kaba oturtarak telle çırpmaya devam edip benmari usulü ısıtınız.
Kaynama ısısına geldiğinde tencereyi sudan çıkartınız.
Bir başka kapta 1 kahve fincanı ılık sütle çikolatayı karıştırınız ve benmari usulü eritiniz.
Tarçın serpiştirin ve kremalı karışımı ilave ediniz.
Telle savurarak soğutunuz.
Bir kaba koyup buzlukta bekletiniz.
2 saatte bir çıkartıp tahta kaşıkla karıştırınız.
Buzluğun derecesini düşürüp, kabı son defa buzluğa koyunuz.
İyice donduktan sonra çikolata sosu veya paçacıklarıyla servis yapınız.
|
Çikolatalı Dondurma |
|
Fahri Alem
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.01.2013
Mesajlar: 52 Şehir: Bursa |
Kısa URL: https://ml.md/lc89025
Gönderme Tarihi: 07.May.2013
1,770 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 gram süt
140 gram toz şekeri
15 gram kakao
5 adet yumurta sarısı
Bir tencereye 5 yumurta sansı, 140 gram toz şekeri ve 15 gram kakao koyarak bunları beş dakika kadar telle dövmelidir.
Sonra şeker ve kakao ile dövülmüş olan bu yumurta sarısına, kaynamakta olan 500 gram sütü azar azar ilâve etmeli, bir taraftan da tele döverek sütü yumurtalara yedirmelidir.
Daha sonra, bunu ateşe oturtarak kakaolu süt, ancak kıvama gelinceye kadar bunu orta hararetteki ateşte telle vurarak pişirmeli, sonra da tencereyi ateşten alarak kremeyı savurmak suretiyle iyice soğutmalıdır.
Buzdolabına koyarak donmasını beklemeli ve servis yapmalıdır.
|
Çikolatalı Dondurma |
|
masalcı teyze
Aşçıbaşı
Kayıt: 11.02.2011
Mesajlar: 26 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc62720
Gönderme Tarihi: 23.Nis.2011
2,313 defa indirildi / yazdırıldı
|
300 gram şeker
5 gram vanilya
5 adet yumurta sarısı
225 gram çikolata
1 litre süt
300 gram şeker, 5 yumurta sarısı ve 5 gram vanilyayı bir kaba koyup, yumurta teli ile iyice karıştırdıktan sonra 1 litre sütü ilâve edip, ateşe koyunuz. Bu arada yumurta teli ile sür'atle çarpmaya devam ediniz ve kaynamak üzere iken ateşten alıp, 50 gram su ekleyiniz. Diğer bir kapta 225 gram çikolatayı eritip, yukarıdaki kremaya katınız. Soğuduktan sonra buzluğa koyunuz.
|
Çikolatalı Dondurma |
|
fıstık
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 22.11.2009
Mesajlar: 52 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc43873
Gönderme Tarihi: 22.Kas.2009
2,351 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 Kg. süt
1 Su bardağı toz şeker
1 Yumurta sarısı
1 Tatlı kaşığı salep
1 Çorba kaşığı kakao
1 Küçük çikolata
Sütle şekeri kaynatınız.
Salep un kakao ve yumurta sarısını biraz sütle ezerek kaynayan süte ilave ediniz.
Devamlı karıştırarak 10 dakika kaynatınız ve ateşten indiriniz.
Karıştırarak soğutunuz.
Soğuduktan sonra içine çikolata rendeleyiniz.
Derin çinko kâse içinde buzdolabının buzluğuna koyunuz. Dolabın soğutucusunu yükseltiniz.
Arada bir tahta kaşıkla çarparak ve kabartarak karıştırınız.
Ağıza buz taneleri gelmemesi için kabın etrafında buz tutmaya başlıyan dondurmayı sıyırarak yumuşatınız.
Bu işlemi saatte 4-5 kere yapınız ve donmaya bırakınız.
Donunca ikram ediniz.
|
Çikolatalı Dondurma |
|
ömür
Aşçı
Kayıt: 07.09.2009
Mesajlar: 16 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc40435
Gönderme Tarihi: 07.Eyl.2009
2,269 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 bardak süt
4 tane yumurta
100 gr çikolata
200 gr pudra şekeri
2 tane karanfil
1 tutam tarçın
Pudra şekeri ve yumurtalar karıştırıcıda on dakika kadar çırpılır. Bundan sonra süt ilâve edilir ve bir dakika daha karıştırılır. Bu karışım porselen bir kaba aktarılarak, benmari usulü ile ve karıştırılarak kaynama noktasına kadar ısıtılır. Kaynamamasına dikkat edilerek ateşten alınan krema telle savrularak soğutulur. Başka bir kaba rendelenmiş çikolata da kremaya katılıp iyice karıştırılır. Soğuduktan sonra dondurulacağı kaba koyulur ve orta dereceli soğukluktaki buzdolabının buzluğuna koyulur. Her iki saatte bir karıştırılarak, dondurma kıvamına gelmesi beklenir. Kıvamını bulduktan sonra servis yapılır.
|
Çikolatalı Dondurma |
|
taş bebek
Aşçıbaşı
Kayıt: 08.05.2009
Mesajlar: 22 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc36286
Gönderme Tarihi: 08.May.2009
2,493 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 kişilik
4 yumurta
2 su bardağı süt
200 gram pudra şekeri
100 gram çikolata
1 tutam toz tarçın
Pudra şekeriyle yumurtaları mikserle çırpın. İçine sütü katın. Telle çırpmaya devam ederek benmari usulü ısıtın. Kaynama ısısına geldiğinde sudan çıkarın. Bir başka kapta 1 kahve fincanı ılık sütle çikolatayı karıştırın. Benmari usulü eritin. Tarçın serpiştirin. Kremalı karışımı katın. Telle savurarak soğutun. Bir kaba koyup, buzluğa kaldırın. İki saat sonra çıkarıp, tahta kaşıkla karıştırın. Bu işleme dondurma kaülaşana dek devam edin. Buzluğun ısısını düşürüp, kabı son defa buzluğa koyun.
|
Çikolatalı Dondurma |
|
yıldız tozu
Aşçıbaşı
Kayıt: 04.09.2008
Mesajlar: 25 Şehir: Kocaeli |
Kısa URL: https://ml.md/lc27026
Gönderme Tarihi: 04.Eyl.2008
2,440 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kilo süt
1 adet yumurta sarısı
1 çorba kaşığı kakao
2 çubuk sütsüz çikolata
200 gram toz şeker
1 tatlı kaşığı un
1 tatlı kaşığı salep
Sütle seker kaynatılır. Salep ve un elenerek ilâve edilir. Devamlı karıştırmalıdır, Çarpılan yumurta sarısı ve kakao biraz sütle ezilerek kaynayan süte ilâve edilir ve koyulaşmcaya kadar telle karıştırılarak kaynatılır. Ateşten indirilir, kaymak tutmaması için orada karıştırılarak soğutulur. Çikolata rendelenip veya bıçakla çentilir, soğuyan süte karıştırılır iyice soğuyunca derin çinko kâselere dökülüp buzdolabının buzluğuna konur, bir saat arayla tahta bir kaşıkla çarpılarak karıştırıp yumuşatılır. Saatte bir bu işi 3-4 defa yapmak lâzımdır.
|
Çikolatalı Dondurma |
|
müveddet
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 11.12.2007
Mesajlar: 57 Şehir: İzmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc20003
Gönderme Tarihi: 16.Arl.2007
2,492 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 yumurta sarısı
2 bardak toz şeker
3 bardak süt
100 gr. eritilmiş çikolata
1 çubuk vanilya
Sütü bir tencereye koyarak içine çubuk vanilyayı atın ve yavaş yavaş kaynatın.
Ateşten indirdikten sonra üstünü kapatarak bir süre dinlenmeye bırakın.
Diğer tarafta yumurta sarılarını, tozşeker ile iyice köpü-rünceye dek çırpın ve daha önce içinden vanilyalı çubuğu çıkarttığınız süte yavaş yavaş ve sürekli karıştırarak katın.
Rendelenmiş çikolatayı benmari yöntemiyle (sahanı sıcak suya koyarak) kısık ateşte eritinve erime anında da içine yavaş yavaş süt katın (2-3 tatlı kaşığı kadar).
Daha sonra erimiş çikolatayı süt-yumurta-şeker eriyiğine ekleyip, devamlı karıştırarak ve kaynamamasına dikkat ederek, krema, kaşığa sarılmaya başlayıncaya dek hafif ateşte pişirin.
Ateşten indirdikten sonra soğumaya bırakın ve üstünün kaymak bağlamaması için ara ara karıştırın.
Soğuduktan sonra da ya dondurmahğa ya da alüminyum herhangi bir kalıba doldurarak donması için soğutucunuzun buzluğuna yerleştirin.
Eğer dondurmalık değil de herhangi bir kalıp kullanıyorsanız, dondurma, yanlarından donmaya başladığı anda tahta bir spatula ile hafifçe zaman zaman karıştırılarak dondurulur.
Dondurmanız, soğutucunuzun soğutma gücüne göre en az 1 saat, en fazla 5 saat sonra hazır olacak.
|
Çikolatalı Dondurma |
|
maystro
Aşçıbaşı
Kayıt: 13.12.2007
Mesajlar: 26 Şehir: Çankaya/Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc19946
Gönderme Tarihi: 13.Arl.2007
2,226 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 litre süt
250 gr. şeker
5 yumurta sarısı
100 gr. çikolata
1 çorba kaşığı un
Vanilya
Bir tencereye 5 yumurta sarısını, unu, şekeri koyup kaynar 1 lt. sütü yavaş yavaş koyarak gereçleri eziniz.
Tencereyi ateşe koyup bir taşım kaynatıp ateşten alınız (fazla kaynarsa süt kesilir).
Savurarak hafif ılık hale getiriniz.
Çikolataları rendenin iri gözünden geçirip ılık dondurmaya koyup bir iki defa karıştırıp dondurmanın renginin kahverengi olmasını temin ediniz.
İstediğiniz renge gelince fazla karıştırmayınız (Çikolataların bir kısmı erimeden kalması dondurmaya ayn bir güzellik verir).
Buz kalıplarına koyup buzdolabında karıştırarak dondurunuz.
İstediğiniz donma derecesine gelince takdin ediniz.
|
Çikolatalı Dondurma |
|
otelman
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 02.04.2006
Mesajlar: 196 Şehir: Alanya |
Kısa URL: https://ml.md/lc10864
Gönderme Tarihi: 04.Oca.2007
2,547 defa indirildi / yazdırıldı
|
100 gr. çikolata
4 tane yumurta
2 bardak süt
200 gr. pudra şekeri
2 tane karanfil
1 tutam tarçın
Pudra şekeri ve yumurtalar karıştırılınca bir dakika kadar çırpılır. Bundan sonra süt ilave edilir ve bir dakika daha karıştırılır. Bu karışım porselen bir kaba aktarılarak, benmari (porselen kap, ateşte kaynamakta olan bir tencere su içerisine oturtulur) usulü ile ve karıştırılarak kaynama noktasına kadar ısıtılır. Kaynamamasma dikkat edilerek ateşten alınan krema telle savrularak soğutulur. Başka bir kaba rendelenmiş çikolata, bir kahve fincanı ılık süt, tarçın ve karanfiller atılır. Kaptaki karışım benmari usulü ile kaynatılır. Bundan sonra karanfiller alınır, çikolata da kremaya katılıp iyice karıştırılır. Soğuduktan sonra dondurulacağı kaba katılır ve orta dereceli soğukluktaki buzdolabının buzluğuna konulur. Her iki saatte bir karıştırılarak, dondurma kıvamına gelmesi beklenir. Kıvamını bulduktan sonra servis yapılır.
|
Çikolatalı Dondurma |
|
Asegul
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 26.05.2005
Mesajlar: 157 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc10754
Gönderme Tarihi: 02.Oca.2007
2,276 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 yumurta
2,5 m bardağı süt
1 su bardağı pudraşekeri
100 gr çikolata
1 tutam toz tarçın
2 tane karanfil
Krema hazırlanır. Bir kaba rendelenmiş çikolata ve 1 kahve fincanı ılık süt konur. Tarçın serpilip 2 tane karanfil de katıldıktan sonra benmari usulüyle ısıtılır. Karanfiller çıkarılır. Çikolata kremaya katılır, iyice karıştırılır. Soğuyunca bir kaba konup orta soğukluktaki buzdolabının buzluğuna kaldırılır. 2 saatte bir çıkarılıp karıştırılır ve dondurma kıvamına getirilir. Buzdolabının ayan en son dereceye yükseltilir. Son defa 1 saatliğine buzluğa kaldırılır. Bu sürenin sonunda, dondurma kadehlerinde servis yapılır.
|
Çikolatalı Dondurma |
|
-BMW-
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 17.04.2006
Mesajlar: 164 Şehir: Niğde |
Kısa URL: https://ml.md/lc4675
Gönderme Tarihi: 08.Haz.2006
2,658 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 bardak süt
1 bardak tepeleme+ 1 yemek kasigi toz seker
100 gr aci çikolata veya 3 yemek kasigi kakao
4 yumurta sarisi
1/2 paket vanilya
Bir tencerede rendelenmis çikolata veya kakao, seker ve yumurta sarilarini koyup telle karistirin.
Sicak sütü azar azar katip yedirin. Ates üzerinde karistirarak bir iki tasim kaynatin.
Atesten indirin ve savurarak sogutun. Buzdolabi veya dondurma makinasinda dondurun.
|
Çikolatalı Dondurma |
|
AyGölgesi
Super MOD
Kayıt: 31.03.2006
Mesajlar: 2719 Şehir: Giresun |
Kısa URL: https://ml.md/lc1599
Gönderme Tarihi: 08.Nis.2006
2,728 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 litre süt
1- 5 su bardağı şeker
3 yumurta
1 çorba kaşığı nişasta
1- 2 çorba kaşığı kakao
Limon kabuğu rendesi
1 paket vanilya
1 dilim sütsüz çikolata (50 gr.)
Bakır bir tencerede şeker, yumurta, nişasta, kakao, limon kabuğu rendesi karıştırılır.
Kaynar süt yavaş yavaş ilave edilip karıştırarak pişirilir. (Çok kaynatılmaz kesilir.)
Karıştırarak soğutulur. Vanilya ve rendelenmiş çikolata konur. 10 dakika kadar çarpılır.
Buz kalıplarına boşaltılıp buzlukta dondurulur. Ara sıra karıştırılır. (Buz dolabını en soğukta çalıştırmak gerekir.)
|
|