|
ÇİKOLATALI ÇITIR |
|
Yemek Tarifleri
Robot
Kayıt: 18.06.2006
Mesajlar: 10595 Şehir: Türkiye |
Kısa URL: https://ml.md/lc62416
Gönderme Tarihi: 15.Nis.2011
2,115 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.temizliknerahat.com
10 ADET İÇİN :
90 gr çikolata{sütlü veya bitter}
90 gr sade corn flakes
Etrafı için pudra şekeri
Corn flakesi bir oklava yardımıyla minik parçalara bölün..Toz hale değil sadece minik parçalara..Bir tepsiye yağlı kağıt serin..Diğer tarafta böldüğünüz çikolataları benmari usülü eritin..Çikolatayı tezgaha alıp corn flakesleri üstüne ekleyin..Corn flakeslerin tüm yüzeyleri karıştırma esnasında çikolataya bulanmalı..
Yağlı kağıt üzerinde 6-6.5 cmlik bir yuvarlak kalıba birer yemek kaşığı ekleyip kaşığın ters yüzüyle sadece şekil alması amaçlı bastırın..Sonrasında yavaşça kalıbı çıkarın..
Bu aşamada farklılık olması açısından daha küçük boy ve şekilleri kullanmak mümkün..Örneğin:kare yapılabilir ve benim deneyeceğim üzere minik minik yapıp paketlenebilir..
Ardından buzdolabına kaldırıp yaklaşık 1-2 saat soğutun..Soğuduktan sonra birkaç kaşık pudra şekerini bir tabağa koyun çikolataların dışını pudra şekerine bulayın...Ta tam paketleyeme hazırlar :)
Not: Corn flakesin çıtılıklarını çikolatadan dolayı kaybetme ihtimalleri sorulmuş..Böyle bir durum yaşanmıyor ertesi günede tazeliklerini koruyorlar..Çikolata burda bir nevi tutucu-yapıştırıcı görev üstleniyor..Eğer gevrek tavsiye edilecekse ballı gevrek yani corn flakes tavsiye ederim.
|
ÇİKOLATALI ÇITIR |
|
Şimal Yıldızı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 16.04.2006
Mesajlar: 69 Şehir: istanbul |
Kısa URL: https://ml.md/lc1871
Gönderme Tarihi: 16.Nis.2006
2,583 defa indirildi / yazdırıldı
|
250 gr milföy hamuru (genellikle 5 yaprak)
150 gr bitter çikolata
Bir avuc kadar fındık kırığı
2 çorba kaşığı toz şeker
Çikolatayı irice parçalar halinde kıyın. Kare şeklindeki milföy hamurlarının bir kenarına çikolata parcalarını koyarak rulo şeklinde sarın. Her bir ruloyu 1-1,5 santimlik halkalar oluşturacak tarzda kesin. Halkaları parmaklarınızla hafifçe yassılastırın. Derince bir kapta fındık ve şekeri karıştırın. Milfoy halkalarını bu karışıma güzelce bulayın. Fırın tepsisini hafifçe yağlayıp 200 derecede 15-20 dakika fırınlayın.
ML® Çıtır Burgu için tıklayın
ML® Çıtır Burgu (görsel)
|
|