|
Çikolatalı Çilek |
|
Dilek
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 09.08.2005
Mesajlar: 72 Şehir: Mersin |
Kısa URL: https://ml.md/lc9860
Gönderme Tarihi: 17.Arl.2006
3,009 defa indirildi / yazdırıldı
|
600 g çilek
75 g beyaz
75 g bitter çikolata
Ezilmiş fıstık
Hindistancevizi
Çilekleri yıkayıp kurutun. Çikolatayı benmaride eritin, çilekleri yarıya kadar batırın ve kurumaya bırakın. Biraz kuruduktan sonra fıstık ve hindistancevizi serpin.
|
Çikolatalı çilekli tatlı |
|
Baki_Özdoğan
Aşçıbaşı
Kayıt: 16.08.2007
Mesajlar: 24
|
Kısa URL: https://ml.md/lc17106
Gönderme Tarihi: 16.Ağu.2007
3,504 defa indirildi / yazdırıldı
|
yarım kg. çilek
1 paket krem şanti
3 çorba kaşığı toz şeker
1 büyük paket bitter çikolata
1 büyük paket sütlü çikolata
1,5 çay bardağı süt
Çilekler yılanıp suyu süzülür, krem şanti soğuk sütle çırpılır, çikolatalar kırılır benmari usulü eritilir, dondurma kasesine kat kat çilek, krem şanti, erimiş çikolata konur bu işlem iki kez tekrar edilir, buzdolabında soğutulur.
|
Çikolatalı Çilek Şöleni |
|
çaça
Aşçıbaşı
Kayıt: 09.02.2008
Mesajlar: 29 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc76037
Gönderme Tarihi: 25.May.2012
3,459 defa indirildi / yazdırıldı
|
200 gram çilek
2 çorba kaşığı pudra şekeri
4 çorba kaşığı çiğ krema
200 gram bitter çikolata
1 çorba kaşığı tereyağı
Çilekleri yıkayıp bir tabağa alın. Üzerine pudra şekerini koyup 10 dakika kadar bekletin. Bu arada çikolatayı eritip içine tereyağını ekleyin ve karıştırıp sos kıvamına getirin. Sosu servis yapacağınız kaplara bölüştürün. Üzerine doğranmış çilekleri koyun. Çırpılmış kremayla süsleyerek servis yapın.
Fotoğraf "Somuncu" tarafından gönderildi. 09.07.2021
|
Çikolatalı Çilekler |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc95795
Gönderme Tarihi: 10.Şub.2014
2,402 defa indirildi / yazdırıldı
|
Milli Eğitim Bakanlığı
Mesleki Eğitim ve Öğretim Sisteminin Güçlendirilmesi Projesi
Ankara 2007
Çilekleri yıkayınız.
Sularını süzdürerek kurumalarını sağlayınız.
Kuvertürü rendeleyiniz.
Rendelediğiniz çikolataları benmari usulüyle eritiniz.
Çilekleri erittiğiniz kuvertüre batırıp çıkartınız.
Yağlı kâğıt veya alüminyum folyo üzerine yerleştirerek donmalarını bekleyiniz.
Çilekleri tamamen kuvertüre batırabileceğiniz gibi, yarısını da batırabilirsiniz.
Çikolataya batırdığınız çilekleri tek başına servis edebileceğiniz gibi, pasta süslemelerinde de kullanabilirsiniz.
Not: Genellikle meyveli çikolatalar uzun süre saklanmazlar.
|
Çikolata Kaplı Çilekler |
|
nurettin yılmaz
Aşçıbaşı
Kayıt: 28.09.2017
Mesajlar: 22 Şehir: Rize |
Kısa URL: https://ml.md/lc128619
Gönderme Tarihi: 29.Eyl.2017
1,190 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.elele.com.tr
300 g çilek
120 g çikolata
Çikolatayı benmari usulü eritin. İyice eridikten sonra soğumaya bırakın. 30 dereceye kadar soğutup çilekleri çikolataya batırıp çıkararak yağlı kağıdın üzerine alın.
|
Çikolatalı Çilek |
|
tıpatıp
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 20.02.2019
Mesajlar: 47 Şehir: kAYSERİ |
Kısa URL: https://ml.md/lc143392
Gönderme Tarihi: 11.Haz.2019
486 defa indirildi / yazdırıldı
|
20 adet iri çilek
1 paket siyah çikolata
Çilekleri yıkayın. Bir telin üzerinde sularının iyice süzülmesini bekleyin. Yapraklarını koparmayın.
Çikolatayı küçük kabın içine alıp benmari usulüyle eritin. Eriyen çikolatayı kenara alın. Hızlı hızlı 2-3 dakika karıştırın.
Çilekleri saplarından tutarak, dik vaziyette yarısına kadar sosa batırın. Tel süzgecin üstünde donmasını bekleyin. Tabağa sıralı şekilde dizin. Soğuk bir yerde muhafaza edin.
|
Çikolata Kaplı Çilek |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc158896
Gönderme Tarihi: 19.Tem.2021
595 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.milliyet.com.tr
1 kilo temizlenmiş taze çilek
2 yemek kaşığı hindistancevizi yağı (isteğe bağlı)
Yaklaşık 1+3/4 bardak çikolata
İnce öğütülmüş kurabiye parçaları
Fındık
Badem veya ceviz
Rendelenmiş hindistancevizi
Çileği yıkayın ve iyice kurulayın. Oda sıcaklığına gelene ve nemi gidene kadar kurumaya bırakın. (bu, çikolatanın çileklere yapışmasına yardımcı olacaktır) Bir fırın tepsisine yağlı kağıt serin. Çikolatayı ve hindistan cevizi yağını mikrodalgada 30 saniye boyunca sürekli karıştırarak eritin. Çilekleri tek tek hızlıca çikolataya bandırın ve dilediğiniz gibi süsleyip fırın tepsisine dizin. Çikolata sertleşip parlaklaşana kadar en az 30 dakika veya gece boyunca buzdolabında bekletin.
|
Çikolatalı Çilek |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc170745
Gönderme Tarihi: 09.Mar.2023
270 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://cook.com.tr
Beyaz Çikolata 50 Gram
Bitter Çikolata 100 Gram
Çilek 12 Adet
Çilekleri yıkayıp iyice kurulayın.
Eritilmiş çikolataya batırıp yağlı kağıt üzerine dizin.
Çikolatanın donması için 20 dakika bekleyin.
Beyaz çikolatayı da eritin ve yağlı kağıttan yapılmış küllahın içine doldurun.
Çikolatalı çileklerin üzerine beyaz çikolata ile yatay çizgiler yapın.
Servis yapıncaya kadar buzdolabında bekletin.
|
|