| 
 
 
 | 
Çikolatalı Çikolatalı Truffle | 
  | 
Jang-Bo-Go 
Yeni Üye 
 
  
Kayıt: 22.09.2007 
Mesajlar: 4 Şehir: İstanbul | 
Kısa URL: https://ml.md/lc17956 
Gönderme Tarihi: 23.Eyl.2007 
3,335 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Yarım/çeyrek paket tereyağı
 
1 büyük paket kremalı kurabiye
 
Vanilya esansı
 
8 paket çikolata
 
Ahududu/Ahududu reçeli
 
Yuvarlak tekli kek kalıpları
 
Yağlı kağıt
 
 
Bir tencereye su doldurun su kaynadığında tencerenin üzerine (suya deymeden suyun buharı ile eriyecek Bermari usulü) cam kase koyun çikolataları içine kırn ve 1-2 damla vanilya damlatın. Bu arada mixerinize kurabiyeleri koyun ve un haline gelene kadar mixer de öğütün. Aynı anda küçük bir tavada tereyağını eritin. Kurabiyeler olunca bir kaba alın ve içine çok az vanilya esansı damlatın. Tereyağını soğutun ve kabın içine dökün, karıştırın. Sonra bu harcı kalıpların yarısına gelecek kadar dökün. Ortasına ahududu yada reçelinizden koyun. Sonra erimiş çikolatayı koyun. Bunu bütün kalıplara uygulayın. 3-4 Saat buzlukta bekletin. Çıkarınca ortadan ikiye bölüp üstüne istediğiniz şeyi koyup servis edin.
  
 | 
ÇİKOLATALI TRUFFLE | 
  | 
nesrinateş 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 24.12.2007 
Mesajlar: 20 Şehir: Denizli | 
Kısa URL: https://ml.md/lc20183 
Gönderme Tarihi: 24.Arl.2007 
3,988 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Malzemeler
 
1 su bardağı krem şanti
 
50 gr. kuvertür çikolata
 
50 gr, Antepfıstığı
 
25 gr. parça çikolata
 
1 adet hazır çikolatalı pandispanya
 
 
HAZIRLANIŞI:
 
Çikolatayı krom bir kapta eritin. Krem şantiyi mikserde çırpın. Erimiş çikolata, fıstık ve parça çikolatayı çırpılmış krem şantinin içine koyun. Ve tüm malzemeyi mikserde karıştırın. 26 cm'lik kalıbın içine pandispanyayı koyun. Üzerine hazırlanan karışımı dökün ve derin dondurucuda bir gün bekletin. Derin dondurucudan çıkardıktan sonra üzerini kakao ve çikolata ile süsleyebilirsiniz.
  
 | 
Çikolatalı Truffle | 
  | 
ömer 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 31.01.2008 
Mesajlar: 40 Şehir: Sinop | 
Kısa URL: https://ml.md/lc21089 
Gönderme Tarihi: 02.Şub.2008 
5,638 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Malzemeler:
 
225 gr. siyah çikolata
 
115 gr. tereyağı
 
3 adet yumurta
 
3 yemek kaşığı vanilyalı dondurma
 
1 çay kaşığı toz tarçın
 
 
Hazırlanışı:
 
Siyah çikolata ve tereyağını benmaride eritin. Yumurtaları beyazlaşıncaya kadar çırpın. Çikolata karışımı ve yumurtaları birleştirin. Yağladığınız kek kalıbına karışımı dökün ve üzerini folyoyla kapatın. 175° C fırında benmari usulü 5 dakika üzeri kapalı pişirin. Fırından çıkarıp üzerini açın ve tekrar fırına koyun. Benmaride 10 dakika daha pişirmeye devam edin. Fırından çıkarın ve soğuduktan sonra buzdolabına koyun. Servise yakın bir zamanda sıcak suda ısıtılmış bir bıçakla istediğiniz kalınlıkta dilimleyin. Vanilyalı dondurmayı bir kaba alın, tarçını ekleyip karıştırın. Çikolatalı truffle keki tabağa aldıktan sonra üzerine bir top dondurmayla servis edin.
  
 | 
Çikolatalı Truff | 
  | 
adem elması 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.10.2011 
Mesajlar: 46 Şehir: Kocaeli | 
Kısa URL: https://ml.md/lc68820 
Gönderme Tarihi: 10.Ekm.2011 
2,939 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
200 ml krema
 
2 paket çikolata
 
Bir miktar ceviz, indistancevizi ve fındık (süslemek için)
 
 
Süt kreması kaynamaya yakın ısıtılır (fokur fokur kaynatılmaz )küçük parçalara bölünen çikolata içine atılır ve erimesi sağlanır. Sonra oda sıcaklığına gelince içine ufalanan kek parçaları katılır. Buzdolabında birkaç saat bekletilir. Sonra çıkarılıp elle ceviz büyülüğünde yuvarlanır ve istenilen malzemeyle dışı kaplanır (hindistancevizi, ceviz, fındık v.s) dolapta 1-2 saat daha bekletir ve servis edilir.
  
 | 
Çikolatalı Truffle | 
  | 
çaylak2 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 10.11.2011 
Mesajlar: 50 Şehir: Bursa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc74806 
Gönderme Tarihi: 16.Nis.2012 
2,366 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2/3 çay fincanı krema
 
1,5 çorba kaşığı tereyağı
 
2 çorba kaşığı su
 
1 paket bitter çikolata
 
1 çorba kaşığı kakao
 
Hindistancevizi
 
 
Çiğ krema, tereyağı ve suyu karıştırıp kaynatın. Sonra ocaktan alın. içine çikolata parçalayın. Çikolatalar eriyince bu karışımı bir tepsiye dökün ve soğuması için bekleyin. Soğuyan bu karışımdan parçalar alın. Biraz yuvarlayıp kakaoya ve hindistan cevizine bulayarak servis edin.
  
 | 
Çikolatalı Truf | 
  | 
seyit 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 31.07.2018 
Mesajlar: 22 Şehir: Konya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc135899 
Gönderme Tarihi: 01.Ağu.2018 
1,178 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kutu süt kreması
 
80 gr bitter çikolata
 
80 gr sütlü çikolata
 
4 yemek kaşığı margarin
 
1 paket hazır kakaolu kek ya da evde artmış kek parçaları (kakaolu)
 
İsteğe göre 1 kaşık pudra şekeri veya vanilya
 
Süslemek için çeşitli malzemeler (çekilmiş fındık, ceviz)
 
Truff koymak için kağıt kalıplar
 
 
Kremayı kısık ateşte kaynayana kadar ısıtın. Kaynamasına izin vermeden altını kapatın.
 
Çikolataları ve margarini içine ekleyin ve eriyene kadar karıştırın.
 
Keki rondoda ufalanana kadar çektirin.
 
Çikolata ve krema karışımının ılınmasını bekleyin. Bu aşamada isterseniz pudra şekeri ve vanilya ekleyin.
 
Ilınan karışımı, çekilmiş keke ilave edin ve iyice karıştırın. Bu işlemi yaptıktan sonra 1 gün buzdolabında bekletin.
 
Ertesi gün, bir kaşık yardımıyla yaklaşık bir ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın ve elinizde yuvarlayın. Dolaptan çıkardığımız an itibariyle çikolatalı karışımımız oda sıcaklığına gelmeye başlıyor ve bu da çalışmamızı güçleştiriyor. Bu nedenle, olabildiğince hızlı yapmakta fayda var.
 
Süsleme malzemelerini ayrı kaselere yeterince döküyoruz.
 
Yuvarladığımız topları istediğimiz kasenin içine atıp, malzemeye bulanmasını sağlıyoruz.
 
Kağıt kalıpların içine yerleştirip, buzdolabına koyuyoruz.
 
 
 
  
 | 
Çikolatalı Trüf | 
  | 
ay ışığı 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 16.06.2016 
Mesajlar: 1738 Şehir: Samsun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc144430 
Gönderme Tarihi: 24.Tem.2019 
638 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 porsiyon kakaolu kek
 
1 paket krema
 
40 gram sütlü çikolata
 
20 gram bitter çikolata
 
Yarım su bardağı dövülmüş fındık
 
Süslemek için:
 
Renkli şekerler
 
Hindistancevizi
 
Dövülmüş fındık
 
File badem
 
Antepfıstığı
 
 
Kremayı tencereye dökün. Ocağa koyun ve kaynamaya bırakın. Çikolataları ilave edin. Çikolatalar eriyene kadar iyice karıştırın. Ocağın altın kapatın.
 
Keki derin bir kaba ufalayın. Üzerine çikolatalı krema karışımını dökün. Fındıklarıda ilave ederek elinizle yoğurun. Karışımın üzerini hava almayacak şekilde sarın. Buzdolabında en az 4 saat olmak üzere bekletin.
 
Karışımdan avuç içinizi dolduracak büyüklükte parçalar alıp yuvarlayın. Yuvarlarken karışım elinizle ısınacağı için süslemek malzemelerine rahatça bulayabileceksiniz. Dilediğiniz gibi süslediğiniz çikolata toplarınızı 10 dakika kadar buzdolabında beklettikten sonra servis edebilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
Çikolatalı Trüf | 
  | 
Yemekhane 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.08.2020 
Mesajlar: 5284 Şehir: Amasya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc154937 
Gönderme Tarihi: 21.Arl.2020 
375 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.sabah.com.tr
 
 
2 paket hazır çikolatalı kek
 
1 paket hazır krema (200 ml)
 
40 gr. sütlü çikolata
 
80 gr. bitter çikolata
 
1/2 (yarım) su bardağı dövülmüş fındık
 
Bulamak için:
 
Hindistancevizi
 
Damla çikolata
 
Fındık
 
Ceviz
 
Çam fıstığı
 
 
Kremayı tencereye koyup kaynatıyoruz. Kaynadıktan sonra çikolataları ekliyoruz ve eriyene kadar karıştırıyoruz ve ılımaya bırakıyoruz. Hazır kekimizi bir kapta ufalıyoruz. Ilıyan kremayı ufalanmış kekin üzerine döküyoruz ve fındığı da ekleyip yoğuruyoruz. Karışımı derin dondurucuya koyup bir saat bekletiyoruz. Bir saat sonra buzluktan aldığımız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elimizde yuvarlayıp top şekline getiriyoruz. Topları istediğimiz malzemeye buluyoruz ve soğuk olarak servis ediyoruz.
  
 | 
Çikolatalı Trüf | 
  | 
Yemekhane 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.08.2020 
Mesajlar: 5284 Şehir: Amasya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc162582 
Gönderme Tarihi: 21.Oca.2022 
358 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
300 gram bitter çikolata
 
1 paket (200 ml) krema
 
Yarım kahve fincanı pudra şekeri
 
4 adet büyük boy yumurta
 
1 adet portakalın rendelenmiş kabuğu
 
100 gram beze
 
Bir tutam tuz
 
Servis için:
 
Hazır çubuk çikolata
 
 
Bitter çikolatayı benmari usulü eritin. Kremayı iyice çırpın. Pudra şekeri ilave edip kenara alın. Ayrı bir yerde yumurta aklarını bir tutam tuzla iyice çırpın. Çikolata ekleyip çırpmaya devam edin. Krema ve rendelenmiş portakal kabuğu ekleyin. Karışımı kuplara pay edip buzdolabında 2 saat dinlendirin. Üzerlerine ufalanmış beze serpiştirin. Hazır çubuk çikolata ile servis yapın.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |