| 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 | 
 
Çikolatalı Cheesecake Tarifleri Kremalı Kek Tarifleri
| 
 |  
| Çiklatalı Çis Kek |  
|  | ömer Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 31.01.2008
 Mesajlar: 40
 Şehir: Sinop
 | Kısa URL: https://ml.md/lc21037 Gönderme Tarihi: 31.Oca.2008
 22,097 defa indirildi / yazdırıldı
 
 |  
| 
 
 Malzemeler:
 2 paket kakaolu bisküvi, elde ufalanmış
 3 çorba kaşığı margarin, eritilmiş
 240 gr bitter çikolata
 3 kutu labne peyniri
 1 su bardağı tozşeker
 1/4 çay kaşığı tuz
 3/4 su bardağı krema
 3 çorba kaşığı kakao ve üzerine serpmek için ekstra kakao
 2 çay kaşığı vanilya aroması
 3 yumurta
 24 cm klipsi tart kalıbı
 servis için çilekli sos:
 1/2 kg çilek
 2 çorba kaşığı pudra şekeri Çilek ve pudraşekerini blender'dan geçirin.
 
 Hazırlanışı:
 Fırını 180 dereceye ayarlayın. Bisküvileri margarinle karıştırın. Tart kalıbına bastırarak yayın. Çikolataları benmari usulü eritin. Bir kâsede peyniri mikser yardımıyla çok az karıştırın. Şeker ve tuzu ekleyin. Krema, kakao, vanilya aroması ve eritilmiş çikolatayı ilave edip karıştırın. Yumurtaları ekleyin ve karışacak kadar çırpın. Kenarları katı, ortası yumuşak olana kadar 45 dakika pişirin. Soğuduktan sonra üzerine kakao serpin.
 
 
   Fotoğraf "seb-i yelda" tarafından gönderildi. 24.09.2017
 
 
 |  
| Çikolatalı Cheesecake |  
|  | Şule'nin Şarkısı Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 18.01.2011
 Mesajlar: 24
 Şehir: Antalya
 | Kısa URL: https://ml.md/lc59950 Gönderme Tarihi: 01.Şub.2011
 9,219 defa indirildi / yazdırıldı
 
 |  
| 
 
 Oktay Usta
 
 Alt taban için:
 1 paket pötibör bisküvi
 100 gr. tereyağı
 Kreması için:
 1 paket labne peyniri
 3 çorba kaşığı susuz yerinden yoğurt
 1 su bardağı toz şeker
 2 adet yumurta
 4 çorba kaşığı un
 1 paket vanilya
 Üzeri için:
 200 gr. çikolata
 1 su bardağı krema
 
 Bisküvileri robotta parçalayıp bir kaba alıyoruz. Üzerine erimiş tereyağını döküp karıştırıyoruz. Pasta çemberinin altına yağlı kağıt sarıp fırın tepsinin içine alıyoruz. Bisküvili karışımı pasta çemberine koyup, yayıp, elimizle bastırıyoruz.
 Kremanın hazırlanışı: Karıştırma kabına yumurtayı kırıp şekeri döküyoruz. Unu, labne peynirini, yoğurdu, vanilyayı katıp, çırpıp, karıştırıyoruz. Bisküvili karışımın üzerine döküp, 170 derecelik fırında 15-20 dk. pişiriyoruz. Fırından çıkan kekimizi soğumaya bırakıyoruz.
 Çikolata sosunun hazırlanışı: Kremayı küçük bir tavada kaynatıyoruz. Kaynamaya başlayınca ocaktan alıp, üzerine hemen çikolataları döküp, karıştırıyoruz. Ilıması için 5 dk. bekletiyoruz. Bu karışımı çemberin içindeki pişmiş olan kekin üzerine döküyoruz. Soğuması için 1 gece buzdolabında bekletiyoruz.
 Servis yapmadan önce, tabandaki yağlı kağıdı alıyoruz ve servis tabağının içine koyuyoruz. İnce ve sivri uçlu bıçakla, kekin çıkması için, çemberimizin kenarlarından bıçakla çeviriyoruz. Keki dikkatlice çemberden çıkartıyoruz. İstediğiniz kişi sayısına göre dilimleyip, servis yapıyoruz.
 
 Not: Kekin üzerindeki çizgileri yapmak için, kaşıkla kremadan döküp kürdanla şekiller veriyoruz.
 
 
   Fotoğraf "pasta" tarafından gönderildi. 08.06.2017
 
 
 |  
| Çikolatalı Cheesecake |  
|  | Yemekhane Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 12.08.2020
 Mesajlar: 5284
 Şehir: Amasya
 | Kısa URL: https://ml.md/lc162575 Gönderme Tarihi: 21.Oca.2022
 327 defa indirildi / yazdırıldı
 
 |  
| 
 
 Tabanı için:
 1 paket kepekli bisküvi
 25 gram tereyağı
 Üzeri için:
 2 paket (200 gramlık)
 Tuzsuz beyaz krem peynir
 1 kutu (200 ml) krema
 4 adet yumurta
 Yarım su bardağı toz şeker
 1 paket vanilya
 1 paket vanilyalı puding
 1 paket (80 gram) bitter çikolata
 
 Öncelikle tabanı için bisküvi ve tereyağını robottan geçirin. 26 cm' lik kelepçeli bir kalıbın dibine bu karışımı elinizle bastırarak, her tarafını kaplayacak şekilde yayın. Üzeri için krem peyniri mikserle çırpın. Daha sonra krema, yumurta, toz şeker ve vanilyayı ilave edip, mikserin en hızlı devrinde 5-6 dakika çırpın. Bisküvili tabanın üzerine yayın ve önceden ısıtılmış 160 derece fırında 1 saat pişirin. Pudingi üzerindeki tarife göre hazırlayın ve çikolatayı içine atıp, karıştırarak erimesini sağlayın. Cheesecake soğuduktan sonra üzerine çikolatalı pudingi dökün. 1-2 saat buzdolabında beklettikten sonra dilimleyerek servis yapın.
 
 
  
 
 |  
| Çikolatalı Cheesecake |  
|  | Gül Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 08.08.2007
 Mesajlar: 10636
 Şehir: İzmir
 | Kısa URL: https://ml.md/lc168334 Gönderme Tarihi: 04.Kas.2022
 304 defa indirildi / yazdırıldı
 
 |  
| 
 
 https://www.droetker.com.tr
 
 Taban:
 75 g eritilmiş margarin
 6 adet kedidili bisküvi (öğütülmüş)
 1 su bardağı öğütülmüş badem
 0,5 su bardağı yulaf ezmesi
 Krema:
 1 poşet Dr. Oetker Cheesecake Yap
 2,5 su bardağı buzdolabında soğutulmuş süt
 1,5 su bardağı yoğurt
 Üzeri için:
 1 çay bardağı krema
 80 g bitter çikolata
 Süslemek için:
 80 g bitter çikolata
 50 g Dr. Oetker Vitalis Multi Meyveli Çıtır Müsli
 Kalıp:
 Kelepçeli kalıp (Ø 24 cm)
 
 Margarin, öğütülmüş bisküvi, öğütülmüş badem ve yulaf ezmesini bir kaba alın ve kaşık ile iyice karıştırın. Karışımı yağlanmış kelepçeli kalıba alın, kaşığın tersi ile bastırarak tabana yayın.
 Soğuk sütü çırpma kabına boşaltın ve üzerine Cheesecake Yap poşetini ilave edin. Mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde 2 dakika çırpın. Üzerine yoğurdu ekleyip düşük devirde 1 dakika daha çırpın. Kalıptaki bisküvili tabanın üzerine döküp üzerini düzeltin. Buzdolabında 2-3 saat bekletin.
 Kremayı bir kaba alın ve kısık ateşte arada karıştırarak ısıtın. Kaynamaya başladığında ocaktan alın, çikolatayı ilave edin ve eriyinceye kadar karıştırın. 15-20 dakika bekletip cheesecake'in üzerine yayın. Buzdolabında 1-2 saat bekletin.
 Çikolatayı benmari yöntemi ile eritin. Üzerine müsliyi dökün ve karıştırın. Hazırladığınız karışımı pişirme kağıdı üzerine dökün ve yayın. Buzdolabında 20 dakika bekletin. Süre sonunda iri parçalara kırın ve cheesecake'in üzerine sıralayın. Arzuya göre ahududu ve beyaz çikolata ile süsleyip dilimleyerek servis yapın.
 
 
  
 
 |  
| 
 
 
 
 
 |  | 
 
   |