| 
 
| 
 
 
 | 
 
Çikolatalı Baklava | 
 
  | 
gülbin 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 01.08.2005 
Mesajlar: 110 Şehir: Malatya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc4750 
Gönderme Tarihi: 10.Haz.2006 
4,835 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
MALZEMELER
 
3 adet yumurta
 
3 çorba kaşığı yoğurt
 
3 çorba kaşığı sıvıyağ
 
l çorba kaşığı sirke
 
Aldığı kadar un
 
3 çorba kaşığı kakao
 
İçine:
 
300 gram iri kıyılmış ceviz içi
 
1 su bardağı damla çikolata
 
Açmak için:
 
1 su bardağı nişasta
 
1 su bardağı kakao
 
250 gram margarin
 
250 gram tereyağı
 
Şerbeti için:
 
4 su bardağı su
 
4 su bardağı tozşeker
 
 
YAPILIŞI
 
Öncelikle hamur malzemesi olan yumurta, yoğurt, sıvıyağ, sirke, un ve kakaoyu derin bir kaba alın. İyice yoğurup yumuşak bir hamur elde edin. Folyoya sarıp yarım saat dinlendirin. Hamurdan 15 beze koparın, 1 su bardağı nişasta ve 1 su bardağı kakaoyu eleyin. Bezeleri tepsiden daha büyük açın. Tepsiyi yağlayın. 250 gram tereyağı ve margarini eritin. Yufkaların üç adetini bırakıp, kalanların her birini dört parçaya ayırın. 2 kat tepsiye serin. Üzerine yağ gezdirin.
 
4 kattan sonra da çikolata ve cevizli harcı koyun. Parçalanmamış yufkalar kalana kadar her iki katta bir yağ gezdirip, dört katta bir de çikolatalı malzemeden serpin.
 
En üste sağlam olan yufkaları serin. Kalan yağı üzerine gezdirin. Tepsiyi çevire çevire dilediğiniz şekilde kesin. Önceden ısıtılmış kızgın fırına baklavayı koyup, sonra fırının ayarını 150 dereceye getirin. Üzeri kızarana dek pişirin. Bu arada şerbeti hazırlayın. Bunun için su ve şekeri kaynatın. Ocaktan aldığınız şerbete limon suyunu katın.
 
Fırından aldığınız baklava sıcakken üzerine sıcak şerbeti gezdirin. Baklava şerbeti çekince servis yapın.
 
 
 ML® Çikolatalı Baklava için tıklayın
 
  
 | 
 
Çikolatalı Baklava | 
 
  | 
Saadet 
Türkçe Admin 
 
  
Kayıt: 12.07.2005 
Mesajlar: 9281 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc140213 
Gönderme Tarihi: 01.Şub.2019 
1,384 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
https://www.sabah.com.tr
 
 
Hamuru için:
 
1 çay bardağı kakao
 
3 su bardağı un
 
1 adet yumurta
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
Yeteri kadar su
 
açmak için:
 
1 çay bardağı nişasta
 
İçi için:
 
80 gramlık bitter çikolata
 
1,5 su bardağı antepfıstığı
 
Üzeri için:
 
100 gram tereyağı
 
100 gram margarin
 
Şerbeti için:
 
2,5 su bardağı toz şeker
 
2 su bardağı su
 
1 tatlı kaşığı limon su
 
 
Hamur için unu yoğurma kabına alın ve içine kakao yumurta ve tuz ilave edin. Kulak memesinden sert bir hamur elde edene kadar su ekleyip yoğurun. Hamuru 14 eşit bezeye ayırın ve üzerini nemli bir bezle örtüp oda sıcaklığında 15 dakika dinlendirin. 1 adet bezenin üzerine nişasta serpin ve ince olacak şekilde oklava ile açın. Diğer bezeleri de aynı şekilde açın ve açtığınız yufka büyüklüğünde bir fırın tepsisine 7 adet yufkayı üst üste gelecek şekilde yayın. Üzerine antepfıstığı serpin ve benmari usulü erittiğiniz çikolatayı gezdirin. Kalan 7 adet yufkayı üst üste serin. Bıçakla kare şeklinde kesin. Üzeri için tereyağı ve margarini bir tavada eritip baklavanın üzerine gezdirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 30 dakika pişirin. Baklava piştikten sonra tepside fazla yağ kalırsa süzün. Şerbeti için toz şeker, su ve limon suyunu bir tencereye alıp ocağa oturtun. Kaynamaya başladıktan sonra 2-3 dakika daha kaynatıp, ocaktan alın ve soğutun. Fırından aldığınız sıcak tatlının üzerine soğuk şerbeti gezdirin. Şerbeti çekince servis yapın.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Çikolatalı Baklava Tarifleri Şerbetli Tatlı Tarifleri
 | 
 
 
 
 |